Liga Evropa

V četrtek gre zares: Domžalčani pozitivno nestrpni pred začetkom mednarodne sezone

Domžale, 28. 06. 2016 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Domžal odštevajo ure do uradnega začetka nove sezone. Prvič se bodo na igrišče podali v četrtek, ko bo v prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa v Športnem parku Domžale gostoval andorski podprvak Lusitanos.

Amedej Vetrih
Amedej Vetrih FOTO: Damjan Žibert
Domžalčani so v petek s 3:1 premagali Kalcer Radomlje, v soboto pa s kar 6:1 še Slobodo iz Tuzle, ki se prav tako pripravlja na prvo tekmo prvega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa. Ob Žanu Žužku in Juretu Balkovcu je proti podprvaku Bosne in Hercegovine celotno srečanje odigral tudi Amedej Vetrih. "Tekmo smo začeli odlično in povedli po napaki njihovega vratarja. Po hitrem vodstvu se nam je odprlo, dvignila se nam je samozavest in s protinapadov ter prekinitev smo dosegli še tri gole v prvem polčasu. Tako v prvem kot tudi drugem polčasu smo prikazali pravi pristop in veliko željo, da se dokažemo strokovnemu vodstvu. To se je odrazilo tudi na končnem rezultatu," je tekmo s Slobodo za uradno spletno stran domžalskega kluba ocenil 25-letni zvezni igralec in dodal: "Zadnji dve tekmi sta posledica dobrih priprav na novo sezono. Odlično delo na treningih se mora odraziti na igrišču. Formo je zdaj treba prenesti še na uradne tekme in upam, da se nam ne bo ponovila zgodba z zimskim priprav. Tudi takrat smo zelo dobro delali na treningih, v prvenstvu pa nam nikakor ni steklo. Prepričan sem, da je ekipa v tem času pridobila izkušnje, kar bi se moralo videti že na prvi evropski preizkušnji in potem tudi na naslednjih tekmah."

Slobodan Vuk bo močno domžalsko orožje v napadu.
Slobodan Vuk bo močno domžalsko orožje v napadu. FOTO: Miro Majcen
Dvakratni slovenski prvaki se lahko pohvalijo z zelo širokim kadrom, saj so zadnji prijateljski tekmi začeli z dvema povsem različnima enajstericama.
V primeru napredovanja v drugi krog tekmovanja se bodo Domžalčani pomerili z zmagovalcem dvoboja med Runavikom iz Ferskih otokov in beloruskim Šahtarjem iz Soligorska. Morebitmo prvo tekmo bodo rumeni odigrali 14. julija v gosteh. Povratna je na sporedu teden dni pozneje.
"Čeprav smo tekmi odigrali z drugačnima zasedbama, prav velike razlike v kakovosti med obema tekmama ni bilo opaziti. To pomeni, da imamo precejšnjo širino kadra, kar je zelo pomembno za številne tekme, ki nas čakajo skozi sezono. To je lastnost velikih ekip in tudi mi se lahko letos pohvalimo s tem," se kakovosti kadra zaveda Primorec, ki ga zahtevna konkurenca znotraj ekipe dodatno motivira. "Vsak segment na treningu in tekmi moraš izpiliti do potankosti, saj lahko le na takšen način napreduješ. Konkurenca je zlata vredna, če si želiš v svoji karieri nekaj narediti. Širina kadra je izjemno pomembna in prepričan sem, da se bo to čutilo tudi v prvenstvu." Stanje v domžalskem taboru je odlično, saj je zdravstveni karton prazen in vzdušje v ekipi odlično. "Vsi igralci že nestrpno pričakujemo prvo tekmo, in zagotovo se dnevi do četrtka ne bodo vlekli. Komaj čakam, da končno začnemo uradne tekme. Verjamem v soigralce ter našo ekipo in prepričan sem, da nam bo uspelo preskočiti prvo evropsko oviro," samozavestno na prvo uradno preizkušnjo čaka Vetrih, ki nasprotnika podrobneje še ne pozna.

Luka Elsner
Luka Elsner FOTO: Damjan Žibert

"Lusitanos je za igralce trenutno še neznanka, saj čakamo na podrobnejšo analizo strokovnega vodstva. Nogomet je po vsem svetu napredoval do te mere, da je vsaka ekipa, ki se uvrsti v evropske pokale, dobro organizirana in kakovostna. V tekmo moramo kreniti s spoštovanjem do tekmeca. V 180 minutah bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo," za internetno stran rumeno-modrih ostaja previden nekdanji član Gorice in dodaja, "prva tekma na domačem igrišču bo izjemnega pomena. Ne smemo prejeti gola, na drugi strani pa moramo čim večkrat zatresti mrežo nasprotnika. To bi pomenilo lažjo pot v Andoro. Prepričan sem, da bomo uresničili zastavljeni načrt."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RayManzarek
28. 06. 2016 20.38
+2
A bo kje prenos tekme? Lp iz otoka Krk:)
tedoVV1CHmedo
28. 06. 2016 20.53
+2
RayManzarek
29. 06. 2016 13.09
Ok. Laola + hola VPN + VIP NET in malo sreče, pa bomo gledali slo klub. Upam, da jim končno rata it v naslednji krog:)
Mungos2
28. 06. 2016 13.57
+6
Dajmo Domžale !! Upam, da se bo počasi odprlo v napadu, ker v prvenstvu je bila žalost. Gremo v drugi krog !!!!!!