Liga Evropa

VIDEO: Mourinho kljub visoki zmagi okaral varovance, Ibrahimović po hat-tricku pravi, da je 'kot Indiana Jones'

Manchester, 17. 02. 2017 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Manchester United je z visoko zmago nad Saint-Etiennom (3:0) že praktično potrdil vozovnico za osmino finala Lige Evropa. A Jose Mourinho je v prvih 45 minutah videl dovolj razlogov za nezadovoljstvo. Zvezdnik večera Zlatan Ibrahimović si je medtem ob francoskih kritikah na račun sodnika nadel nov vzdevek - primerjal se je z Indiano Jonesom.

Več videovsebin
  • Hat-trick Zlatana Ibrahimovića na tekmi med Manchester Unitedom in Saint-Etiennom
    04:00
    Hat-trick Zlatana Ibrahimovića na tekmi med Manchester Unitedom in Saint-Etiennom
  • Iz 24UR: Indiana Ibrahimović zasenčil dvoboj bratov Pogba
    02:21
    Iz 24UR: Indiana Ibrahimović zasenčil dvoboj bratov Pogba

Jose Mourinho je kritično ocenil odnos svojih nogometašev, ki so z zanesljivo zmago nad Saint-Etiennom na domačem Old Traffordu (3:0) že pred povratno tekmo šestnajstine finala Lige Evropa najbrž razrešili vse dvome glede potnika v osmino finala. A po mnenju Mourinha njegovi varovanci niso bili dovolj osredotočeni v "Gledališču sanj", kjer je napadalec Zlatan Ibrahimović zelenim, ki so njegova "stalna stranka" še od časov, ko je v Franciji igral za Paris Saint-Germain, zabil vse tri gole. A še posebej v prvem polčasu je bila ekipa slovenskega reprezentanta Roberta Berića zelo nevarna, nekaj lepih (a neizkoriščenih priložnosti) gostov pa je ujezilo Mourinha. "Jaz ... Še posebej zaradi prvega polčasa, ko smo igrali tako slabo, sklenili pa smo ga s prednostjo 1:0, ki si je nismo zaslužili. Šlo je za pomanjkanje zbranosti," je bil po tekmi pred mikrofoni oster Mourinho. "Takoj sem dobil ta občutek v slačilnici - bilo je preglasno, presmešno, preveč sproščeno. Nato so moji pomočniki ta občutek dobili na ogrevanju, nekateri fantje niso bili zares osredotočeni na to, da bi v svoja telesa dobili primerno raven adrenalina. Nato se je tekma začela in prva stvar, ki smo jo storili, je bila podaja nazaj (Erica Bailyja, op. a.) napadalcu (Romainu Hamoumaju, op. a.), ki je prišel iz oči v oči s Sergiom (Romerom). Zato - pomanjkanje zbranosti. Ko pa tega nimaš, si je to težko priboriti nazaj. Zato je bil prvi polčas naporen. Tudi sam sem ob robu igrišča čutil, da je bilo težko, komunikacija ... Potreboval sem polčas. Zato imamo srečo, da, ko smo vodili z 1:0. Nisem zadovoljen s tem. Ob polčasu bi lahko bil rezultat 1:1. Vedno mislim, da moramo vsako tekmo odigrati z enakim odnosom."

Trener Uniteda Mourinho ni bil preveč navdušen nad predstavo svojega kluba, predvsem v prvem polčasu.
Trener Uniteda Mourinho ni bil preveč navdušen nad predstavo svojega kluba, predvsem v prvem polčasu. FOTO: AP

Ob namigu s strani medijev, da je padec zbranosti morda posledica dejstva, da United igra Ligo Evropa in ne Lige prvakov, je Mourinho odvrnil: "Vem, da je Liga prvakov tekmovanje, ki si ga želijo igrati vsi, vsi si ga želijo osvojiti, to vem. A mi ne igramo Lige prvakov, igramo Ligo Evropa. Mislim, da je bilo v prvem polčasu vse skupaj preveč sproščeno. Nato je bil Saint-Etienne v tekmi s pravim odnosom in intenzivnostjo, ustvarjali so težave. Ne igramo Lige prvakov, če pa je temu tako, potem bi raje igral Ligo Evropa kot doma gledal televizijo. Mislim, da je z igralci enako." Je pa Portugalec priznal, da je bila v drugem polčasu to povsem "druga zgodba" s strani njegovih varovancev: "Da zabiješ tri gole in ga ne dobiš na prvi tekmi doma, potem je to vedno dober rezultat. Ni še konec, a je dober rezultat. Mislim, da če bomo premagali Saint-Etienne in se uvrstili v osmino finala, da bodo imeli ljudje nato pravi odnos. Veliko dobrih ekip bo v naslednjem krogu. Tam so velike ekipe, tam bo raven Lige prvakov. Torej - naj bo naslednjič pravi rezultat, pojdimo na naslednji žreb in mislim, da bo motivacija prišla."

Junak večera Ibrahimović se je po novi uspešni predstavi označil za Indiano Jonesa, priljubljenega filmskega junaka in raziskovalca, ki ga je na filmskih platnih upodobil Harrison Ford. Ibrahimović sicer ne nosi klobuka in ne vihti biča, a Šved meni, da je tako kot Indy uspešen kamorkoli pride, potem ko je 35-letni zvezdnik v vseh tekmovanjih v svoji prvi sezoni na Otoku zdaj že prispeval kar 23 golov. "Vsaka trofeja je zame neverjetna. Kamorkoli sem prišel, sem zmagoval, zato bom super vesel, če bi lahko kaj osvojil tudi tukaj. Ljudje, ki me poznajo, vedo, da igram v veliko klubih in poskušam dati vse od sebe. Kamorkoli sem šel, sem zmagoval, zato sem kot Indiana Jones," je bil po 17. hat-tricku v karieri, svojem prvem v dresu Uniteda, razpložen Ibrahimović, ki je že več mesecev ljubljenec navijačev rdečih vragov. "Dober občutek je. Soigralci mi zelo pomagajo. Danes smo igrali odprto in pomembno je bilo, da smo vknjižili dober rezultat, da ga lahko prenesemo na povratno tekmo. Zmagali smo s 3:0 in zabil sem tri gole, zato sem zadovoljen zaradi tega. Še veliko tekem moramo odigrati in upajmo, da bom lahko nadaljeval s tem, kar počnem. Kar nekaj golov sem jim že zabil (17, op. a.), a ne osredotočam se na določene nasprotnike. Poskušam le opraviti svoje delo, poskušam delati to, v čem sem dober. Rezultat je dober, ker vemo, kako težko je igrati tam. Imajo fantastično občinstvo, fantastično podporo, stadion je prav tako zelo lep, zato bodo fantje videli vse to, ko bomo šli tja. Pomembno je bilo priti do dobrega rezultata. Dobra ekipa so, vedno otežijo reči vsakomur, ki igra proti njim, ko sem bil pri PSG je bilo enako. Dobro jim je šlo. Mislim, da imajo nekaj novih, nekaj jih je odšlo, a ekipa je dobra."

Ibrahimović je pravi strup za obrambe Saint-Etienna, ki mu je zdaj v karieri zabil že 17-krat.
Ibrahimović je pravi strup za obrambe Saint-Etienna, ki mu je zdaj v karieri zabil že 17-krat. FOTO: AP

Malce manj pohvalni so bili do svojega nasprotnika igralci in trener Saint-Etienna, ki je ocenil, da so Ibrahimoviću sodili precej zvezdniško. Glavni sodnik Pavel Kralovec je v drugem polčasu precej hitro pokazal na belo točko in strateg "Les Verts" Christophe Galtier ni imel milosti. "Sodili so mu kot zvezdi. A spet je on tisti, ki je zadel trikrat," je bil na novinarski konferenci jasen Galtier. "Na koncu koncev odhajamo domov s porazom z 0:3, z dvema velikima napakama pri presoji s strani glavnega sodnika. Težko je, hudo je za moje igralce, glede na to, kaj so storili. Velikokrat pravijo, da se velikim ekipam dobro sodi." Galtier je dodal, da je vedel, da se Saint-Etiennu obeta napornih drugih 45 minut že ob pogledu na jeznega Mourinha, medtem ko je vezist Jordan Veretout zatrdil, da ni storil prekrška za prosti strel, ki je privedel do vodstva Uniteda z 1:0. "Prekršek je bil storjen nad menoj in ne obratno. A to so izvrstni napadalci, priigrajo prekrške. Škoda, ker smo imeli priložnosti, da bi zadeli. Nato pa je Manchester United povišal ritem," je izjavil Veretout.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ARMEL
18. 02. 2017 21.08
Bila je zraven velika sreča pa to bi dal gol 10 letnik ma ajjd.......
revolucija_mb
18. 02. 2017 13.35
Taki frajer in močan fant, pa tako se meče po tleh. Precenjen samopromotor in gnili moderni nogomet.
peresni
17. 02. 2017 22.40
-1
PSG je brez bosanca prava Indiana Jones!!!
SAF1
17. 02. 2017 21.51
Torej igralci so šli na izi v to tekmo, Muri, ušesa navit igralcem.
CURVANORD Zanetti
17. 02. 2017 18.15
-1
Jozek naj sprosti se in spije kak kozarec vina z sir Alexom.Ne pa da je zategjen kot da so fasali petardo
SEJBOBOL
17. 02. 2017 17.53
Je zaglumu slabš k Ronaldo ....
Iniesta
17. 02. 2017 17.53
+9
Ibra je z eno besedo CAR!
peresni
17. 02. 2017 22.41
-2
prej je RAC...v drugorzredni ligi bodo tudi ostali!!
FC Chelsea2
17. 02. 2017 17.52
-6
daj Ibrahimovič ne napihuj se preveč, kajti v torek smo videli kako kakovosten igralec si torej ni te bilo v postavi pariza in oni so dobesedno razbili barcelono kaj je bilo pa prejšnje dve sezone ko si bil zraven no je bilo pa glih obratno. In mislim, da če bi paris hotel bi mu barcelona te kupla nazaj, sam da bi spet na igrišči igral kipa svobode. torej paris je dokazal, da brez tebe veliko boljše igrajo in da si ti Ibra tako slab.
JbmTiMt
17. 02. 2017 18.55
+0
FC Chelsea2
18. 02. 2017 11.31
-1
No evo še eno tekmo si omenil, ko je paris zmagal brez Ibrahimoviča, kajti tudi takrat je pariz začel igrati boljše takoj ko je ibrahimovič dobil rdeč karton. torej si sam tudi odgovoril, da nima pojma Ibrahimovič.
Tomvojo
17. 02. 2017 16.44
+5
Za predsednika wikingov bi ga moral izbrat.
mkug5g
17. 02. 2017 16.36
+0
a se je od ronalda nalezu padavice v kazenskem prostoru
macek_garfield
17. 02. 2017 16.35
-9
ta ibrabibrahibra pa kot nas afneguncar neumnosti trosi pa to
Maximus
17. 02. 2017 16.18
+23
Zakaj še vedno gledamo stanje v skupinah?? Namesto da bi videli playof lestvico. Popolnoma zgrešen sistem.
yyyeb
17. 02. 2017 18.27
+2
RageAgainstTheMachine
17. 02. 2017 20.44
+2