Liga Evropa

Mourinho zažugal varovancem: 'Pri Unitedu ni nedotakljivih nogometašev'

Manchester, 20. 10. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Manchester United nima nedotakljivih nogometašev, je varovance pred tekmo tretjega kroga skupinskega dela Lige Evropa proti Fenerbahčeju opozoril trener vragov Jose Mourinho. Obračun bo nekaj posebnega za kritiziranega Wayna Rooneyja, ki je prav proti Turkom sanjsko debitiral v rdečem dresu. Prenos ob 20.50 na Kanalu A in VOYO.

Sezona 2016/17 zaenkrat ne poteka po željah Wayna Rooneyja.
Sezona 2016/17 zaenkrat ne poteka po željah Wayna Rooneyja. FOTO: AP

Za razliko od svoje prve etape pri Chelseaju, ki ga je vodil med letoma 2004 in 2007, Jose Mourinho v ekipi Manchester Uniteda nima nedotakljivih nogometašev. Tako je Portugalec zatrdil na novinarski konferenci pred četrtkovim obračunom s Fenerbahčejem v Ligi Evropa, ki sledi veliki točki z derbija proti Liverpoolu na Anfieldu (0:0). A kljub temu brez kritik na račun predstave rdečih vragov tudi tokrat ni šlo, United še nikoli ni imel tako malo žoge v svojih nogah na tekmah Premier League, med razočaranji pa sta bila tudi zvezdnika Zlatan Ibrahimović in Paul Pogba.

Na vprašanje enega od novinarjev, če sta Ibrahimović in Pogba skupaj s še nekaj pregrešno dragimi poletnimi okrepitvami nedotakljiva, je bil Mourinho zelo jasen. "Ne. To je bilo pred enajstimi leti (ko je vodil Chelsea, op. a.). Drugačna Premier League in drugačna situacija. Bili smo daleč najboljše moštvo," se je pred prihodom Fenerbahčeja, vodilnega v skupini A s štirimi točkami, spominjal Portugalec. "Nedotakljivi morajo biti v tvoji ekipi moštveni duh, predanost, ponos, predanost klubu, spoštovanje do navijačev. To mora biti nedotakljivo, ne pa igralci." 

Mourinho pravi, da je pripravljen na klopi pustiti kogarkoli, potem ko se je v zadnjih dneh govorilo predvsem o statusu najboljšega strelca kluba in angleške reprezentance Wayna Rooneyja. Njegova kalvarija se je po slabih predstavah nazadnje prenesla tudi na reprezentančno raven, s klopi je začel obračun s Slovenijo v Stožicah (0:0), Mourinho pa je poleg Rooneyja v sredo branil tudi 35-letnega Ibrahimovića, ki je na Anfieldu z glavo zapravil lepo priložnost za zmago. "Res sem vesel. Daje nam točno tisto, kar od njega potrebujem, kar od njega pričakujemo," je o morda celo najljubšem varovancu povedal Mourinho.

Portugalec je bil lahko zadovoljen na zadnjih treningih, manjkal je le huje poškodovani branilec Phil Jones, poleg seveda odpisanega vezista Bastiana Schweinsteigerja. Trenirala sta tudi v Liverpoolu odsotna Francoza, napadalec Anthony Martial in vezist Morgan Schneiderlin, po težavah s stegensko mišico pa se očitno vrača tudi armenski vezist Henrik Mkitarjan. A vprašanje je, v kakšni podobi se bo predstavil United, glede na to, da Mourinha že dva dni kasneje čaka čustvena tekma z nekdanjim klubom Chelseajem v Premier League. "Igrali bomo z ekipo, ki ima možnosti za zmago, če pa bomo igrali z ekipo, ki ni dobra ali močna, pa niti nimamo možnosti," je še povedal Mourinho. "Moramo igrati z dobro ekipo, vedoč, da nas čez dva dni čaka močna tekma v Premier League (proti Chelseaju, op. a.)." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sredi morda najtežjega obdobja kariere bo tekma s Fenerbahčejem pri napadalcu Rooneyju gotovo vzbudila malce lepše spomine na dni, ko se je šele začenjal uveljavljati na Old Traffordu. Zdaj 30-letni Liverpoolčan je nekaj dni po prestopu iz Evertona kot najmlajši v zgodovini Lige prvakov že ob debitantskem nastopu prav proti Fenerbahčeju zabil hat-trick (6:2). Star je bil 18 let in 335 dni. "Mislim, da imamo izvrstno moštvo," pred tokratnim merjenjem moči s Turki pravi Rooney, ki bi mu kakšen zadetek zelo dobro del. "Že pred sezono sem rekel, da se bomo borili za naslove. Še vedno verjamemo v to, še bolj pa po tem, ko smo delali s tem trenerjem in igralci v zadnjih mesecih. Mislim, da je naše moštvo fantastično, res je pripravljeno in sposobno boriti se za naslove. Spoštujem odločitve trenerja in pripravljen bom, ko me bodo potrebovali. Naslednji teden bom dopolnil 31 let. Ostalo mi je še veliko nogometa."

Manchester United : Fenerbahče
Manchester United : Fenerbahče FOTO:

Liga Evropa, skupina A, 3. krog (prenos ob 20.50 na Kanalu A in VOYO):

Ob 21.05:
Manchester United ‒ Fenerbahče -:- (-:-)

Predvideni postavi:
Manchester United: Romero; Fosu-Mensah, Smalling, Blind, Shaw; Fellaini, Carrick; Lingard, Mkhitaryan, Depay; Rooney.
Fenerbahče: Demirel; Wiel, Kjaer, Škrtel, Kaldirim; Topal, Souza; Potuk, Van Persie, Sen; Emenike.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bleem
20. 10. 2016 16.23
ej moj joza .... res je nedotakljivih igralcev ni .. prav tako ne trenerjev ... naceloma .. ali se ze s SAFom primerjas?
Olcar 1
20. 10. 2016 17.20
+3
joza ni trener, ampak satelit...nekje v svojem svetu
Lion power
20. 10. 2016 09.00
-6
A spet United? Pa niste resni v 3 krogih(če štejemo še današnji) drugega kot Uniteda sploh kazal niste. Igrajo dolgočasno, neprepričljivo in vam je to všeč?
Inhumed
20. 10. 2016 10.20
+6
Resno? Kako ni jasn, da bodo predvajal tekmo k jo bo gledal največ ljudi? Tko k vsakič gledamo Real in Barco, bomo v tem primeru gledal United.
Lion power
20. 10. 2016 10.37
-8
Pa kdo bo to uspavanko z 0-0 gledal? Zadnjič so se matral z nekimi pikzigmarji 100 na uro dans bo pa bunker pa 1 trel na gol kot zadnjič proti Liverpoolu
Inhumed
20. 10. 2016 10.51
+11
Ja gledal jo bodo vsi ki spremljajo United. Kakšna igra je niti nima veze, gre se samo zato da je od vseh tekem lige europa za to največ zanimanja. United ma še vedno eno večjih baz navijačev v Sloveniji, tistim na televiziji se gre pa samo za gledanost.
SAF1
21. 10. 2016 10.06
Bilo je 4-1 Lion Power ne bodi tak hejter no.