Liga Evropa

Mariborčani kljub porazu z Gorico pred gostovanjem v Azerbajdžanu verjamejo v svojo kvaliteto

Maribor, 16. 08. 2016 18.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Maribora kot edina ekipa še branijo čast v evropskih tekmovanjih sezone 2016/17. V četrtek jih v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO ob 18.55 čaka prva tekma play-offa Lige Evropa, ko bodo gostovali v Bakuju. Nasproti jim bo stala azerbajdžanska Gabala.

Strokovni štab Maribora je opravil temeljito analizo zadnjega nasprotnika Štajercev na poti do skupinskega dela.
Strokovni štab Maribora je opravil temeljito analizo zadnjega nasprotnika Štajercev na poti do skupinskega dela. FOTO: Damjan Žibert

V mariborskem taboru kljub porazu na zadnji prvoligaški tekmi proti Gorici, kar je bil sploh prvi poraz Maribora v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih, tekmo z azerbajdžanskim predstavnikom pričakujejo optimistični. Video-analizo so se temeljito pripravili. "Gre za kakovostno, taktično zelo organizirano ekipo. Predvsem v fazi branjenja, kjer dobro rešujejo situacije in nasprotni ekipi ne dovolijo veliko možnosti za zaključke, kar potrjujejo njihovi lanski ter letošnji rezultati," je izpostavil član strokovnega štaba Saša Gajser.

Osrednji branilec Marko Šuler v Novi Gorici ni imel svojega dne. Kako pa bo v četrtek zvečer?
Osrednji branilec Marko Šuler v Novi Gorici ni imel svojega dne. Kako pa bo v četrtek zvečer? FOTO: Aljoša Kravanja

Gabala je v kvalifikacijah za Ligo Evropo izločila Samtredio, MTK Budimpešto in nazadnje precej presenetljivo tudi francoski Lille, za katerega je v preteklosti brcal tudi nekdanji nogometaš Mile Ačimović. Pomočnik Darka Milaniča je izpostavil tudi dodatne okoliščine v obliki visoke temperature in stopnje vlage, ki jih bo treba upoštevati ob četrtkovem gostovanju v prestolnici Azerbajdžana. "Gabala ima nekaj zelo dobrih posameznikov, a se ne bomo pripravljali le na dva ali tri igralce. Odlikujejo se kot ekipa, s homogenostjo in trdnostjo. Toda tudi oni bodo morali razmišljati o nas in onemogočiti naše adute, ki jih ni malo. Z vsem spoštovanjem do tekmecev verjamem, da imamo kvaliteto več in da bomo v dveh tekmah uspešnejši. Z našo kvaliteto, izkušnjami, ki jih imamo in temeljito pripravo smo lahko zmagovalci tega zahtevnega dvoboja. Morali pa bomo biti na najvišji ravni," je zaključil Gajser.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

buzerantos
17. 08. 2016 11.24
+5
Fantje vsekakor upam, da vam uspe, vendar na prikazano proti gorici in nasploh v zadnjem casu nisem ravno prevelik optimist. Ze prvi je Suler, ce ne bo imel svojega dne je 12 igralec Gabale, Tavares prepocasen, tudi ostali ne blestijo, predvsem upam, da ne bomo ponovno tako lahko izgubljali zog z napacnimi podajami. Prav tako upam, da bo Novakovic dobival kaj vec uporabnih zog... Gremo Maribor !
Shyni
17. 08. 2016 11.16
-4
Bomo dons vidli koliko kvalitete imate
buzerantos
17. 08. 2016 11.20
+3
šmajser1
16. 08. 2016 20.56
-6
Na zadnji tekmi ste bolj kot kako kvaliteto, kazali obilo nekvalitete! Ce imate kvaliteto, zakaj je proti Gorici niste pokazali? Pa kje je bil borbeni duh in igra s srcem za klub??? Milanic im Gajser objasnita to!
macek_garfield
16. 08. 2016 19.06
+2
ce bo milanic zamenjal dva igralca in sicer sulerja v napad in novakovica v obrambo ima nk-mb sanso da zmaga tam na vzhodu pa to
buzerantos
17. 08. 2016 11.26
+4
Glede sulerja se strinjam, glede novakovica pa ne ravno. ko gledam tekme, vidim da ima idejo in ve kam, samo zoge ne dobi. Tudi Novakovic bi lahko dal kaj vec golov, ce ne bi bilo egotov v MB... manjka zadnji pas na njega. Pol pa ima eno sanso, ne zadane in je najvecji kmet.