Liga Evropa

FOTO in VIDEO: Rdeči vragi pogoreli v peklu De Kuipa, Vilhena poskrbel za drugi zaporedni poraz Mourinha

Rotterdam, 15. 09. 2016 20.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na legendarnem stadionu De Kuip, ki tokrat zaradi varnostnih razlogov ni bil nabito poln, sta se na prvi tekmi skupinskega dela Lige Evropa pomerila domači Feyenoord in Manchester United. Velike zmage pa so se veselili nogometaši Feyenoorda, ki so slavili z 1:0. Srečanje je odločil Tonny Vilhena.

Več videovsebin
  • Zadetek Tonyja Vilhena za zmago Feyenoorda nad Manchester Unitedom
    01:11
    Zadetek Tonyja Vilhena za zmago Feyenoorda nad Manchester Unitedom
  • Vrhunci tekme Feyenoord - Manchester United
    01:23
    Vrhunci tekme Feyenoord - Manchester United

Strateg rdečih vragov je držal obljubo in od prve minute v moštvo, za tekmo Manchester Uniteda s Feyenoordom na prvi tekmi skupine A v Ligi Evropa, uvrstil Marcusa Rashforda. Portugalec je tekmo začel tudi z najdražjim nogometašem na svetu Paulom Pogbajem in Davidom de Geo. Jose Mourinho je sicer opravil kar osem menjav glede na zadnjo tekmo, ko jih je v prvenstvu premagal Manchester City. Za nameček je doma pustil kapetana Wayneja Rooneyja in Henrikha Mkhitarjana, Zlatan Ibrahimović tokrat (pričakovano) začenja na klopi. Domači strateg Giovanni van Bronckhorst je glede na zadnjo prvenstveno tekmo opravil eno samo menjavo. Tokrat je od prve minute namesto Lucasa Woudenberga, začel Terence Kongolo.

Začetek srečanje sicer ni ponudil veliko, saj smo spremljali t.i. začetno otipavanje, kjer si nobena ekipa ni priigrala prave priložnosti za ogrozitev nasprotnikovega gola. Prvo nevarno akcijo na srečanju pa so uspeli speljati domačini. Jens Toornstra se je v 8. minuti znašel povsem sam na levi strani Unitedove zadnje linije in poskušal podati pred gol, kamor so utekli njegovi soigralci, a so branilci rdečih vragov žogo blokirali in poslali v kot. Tri minute kasneje je z razdalje sprožil še Steven Berghuis, a je bil De Gea na pravem mestu. Feyenoord je bil konkretnejši v uvodnih minutah in v petnajsti minuti so Nizozemci prišli do novega strela na gol gostov. Tokrat je z roba kazenskega prostora sprožil Tonny Vilhena, a tudi tokrat Španec v vratih United ni imel težav z obrambo. Vragi so do prvega strela prišli v 17. minuti, ko je s prostega strela poskušal Paul Pogba, a z njegovim strelom ni imel težav domači vratar Brad Jones. V 23. minuti pa so do najlepše priložnosti prišli gostje. Matteo Darmian je lepo prodrl po desni strani in poslal oster predložek na rob kazenskega prostora, kjer je žogo odlično sprejel Anthony Martial in sprožil z volejem. A strel mladega Francoza je bil premalo natančen in je švignil mimo leve Jonesove vratnice. Med 36. in 38. minuto je Feyenoord silovito pritisnil na vrata De Gee in imel tudi na voljo tri kote zapovrstjo, a so se varovanci Mourinha uspešno branili. Še najnevarneje je bilo po enem iz med kotov, ko je Chris Smalling sprožil mimo lastnega gola. Nizozemci so prišli v 40. minuti do novega strela, a je bil premalo zbran pri svojem zaključku Toornstra. V zadnji minuti prvega polčasa so znova poskusili tudi rdeči vragi. Po ponesrečenem strelu Martiala, ki je poskusil z glavo, bi do žoge skoraj prišel Juan Mata. Če bi Španec uspel ujeti žogo bi se znašel sam pred vratarjem Jonesom. Do konca polčasa se izid ni več spremenil in ekipi sta na odmor odšli poravnani pri izidu 0:0.

Zlatan Ibrahimović je v igro vstopil po uri igre.
Zlatan Ibrahimović je v igro vstopil po uri igre. FOTO: AP

Drugi polčas so s strelom v uvodnih sekundah otvorili rdeči vragi. Z razdalje pa je poskusil Ander Herrera, a njegov strel ni ogrozil vratarja Jonesa. V 51. minuti je z razdalje poskusil še Pogba, a tudi tokrat brez uspeha. Vse skupaj je pri rdečih vragih potekalo prepočasi in brez idejno, da bi lahko resneje preizkusili domačo obrambo in vratarja. Pet minut kasneje so tudi prvič v drugem delu igre zapretili Nizozemci. Do strela z razdalje je prišel Karim El Ahmadi, a ni ogrozil De Gee, ki je dobro ocenil let žogo in jo pustil, da gre mimo vrat. Po uri igre je znova lepo preigraval Pogba in sprožil, a tudi tokrat je bil Francoz nenatančen. In v 61. minuti je imel Mourinho dovolj nenapadalne igre in opravil kar trojno menjavo. Iz igre je potegnil Mato, Rashforda in Martiala in v igro poslal Zlatana Ibrahimovića, Ashleyja Younga in Memphisa Depayja. Omenjene menjave takoj po vstopu niso prinesle želene spremembe v igri Uniteda, ki je res imel več časa žogo v svoji posesti, a so bili hkrati povsem nenevarni za vrata Feyenoorda. V 74. minuti pa je prvič zapretil Ibrahimović. Young je podal s prostega strela, Šved pa je bil najvišji v kazenskem prostoru domačinov, a streljal čez gol. V 79. minuti pa so domačini po bliskovitem protinapadu povedli. Nicolai Jorgensen je prodrl po desni strani in poslal izjemen predložek v kazenski prostor, kjer pa je bil povsem sam Vilhena, ki je hladnokrvno premagal De Geo in poslal navijače na De Kuipu v deliriji. Počasni posnetek je sicer razkril, da je bil Jorgensen v začetku akcije v prepovedanem položaju, a zadetek je obveljal. Vragi so poskušali odgovoriti, toda znova so bili izjemno slabi v napadu. V 85. minuti je poskusil Young, a je iz ugodnega položaja znotraj kazenskega prostora grdo zgrešil. V 91. minuti je do strela prišel se Ibrahimović, toda tudi visoki Šved ni uspel zadeti. Jones je njegov strel ukrotil. Do konca so vragi še pritisnili na vrata domačinov, a zadetka ni bilo in Feyenoord je vzel vse tri točke na uvodni tekmi skupine A Lige Evropa. Za Joseja Moruinha pa je to že drugi zaporedni poraz na klopi rdečih vragov, ki so sicer sezono začeli s štirimi zaporednimi zmagami. Na drugi tekmi skupine A sta se Zorja Luhansk in Fenerbahče razšla z neodločenim izidom 1:1. Dolgo časa je kazalo na še eno presenešenje in zmago Ukrajincem, a je točko za goste v 96 minuti z golom rešil Simon Kjaer.

Liga Evropa, skupina A:
Feyenoord - Manchester United 1:0 (0:0)
Vilhena 79.

Postavi:
Feyenoord: Jones, Karsdorp (Nieuwkoop/91.), Botteghin, Van der Heijden, Kongolo, El Ahmadi, Kuyt, Vilhena, Berghuis (Basacikoglu/68.), Jorgensen, Toornstra.

Manchester United: De Gea, Darmian, Bailly, Smalling, Rojo, Schneiderlin, Herrera, Mata (Young/62.), Pogba, Martial (Depay/62.), Rashford (Ibrahimović/62.)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (90)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ECantona
16. 09. 2016 16.14
+1
Kako slaba igra. Brez Luke in Antonya smo čisto zgubljeni. Z izjemo Bailly včeraj ni bilo na igrišču igralca, ki bi bil omembe vreden.
Trend01
16. 09. 2016 09.11
+0
Pogba ni toliko slab kot nekateri govorite. Predrag? Verjetno. Morda. A upoštevajte, da se je poba nogometa učil v Juventusu. V zvezni vrsti. To ni napadalec, ki čaka pred golom in še malo čaka... Sistem igre v Juvetu je seveda povsem drug kot v Angliji. 5 igralcev v zvezni liniji. Jaz sicer verjamem, da je šel Mourinho po njega iz inata, da ga ne dobi City ali celo Real (a izkazalo se je, da tudi pod razno Real ne misli toliko plačevati). Ko ga je dobil pa ni vedel kaj z njim. Ta njegov sistem 4-2-3-1 je že "100x" prebran. Ko je že nekdo napisal: čaka na preblisek nekega nogometaša. Pogba ima kvalitete in se bo vrnil. Če je bil dober v Juvetu, bo dober še kje drugje. A ga mora trener seveda znati izkoristiti. Človek rabi svobodo. Pod Josejem je pač nima. O offsideu - videti je bilo kot da je bil. A stranski sodnik ne bi mogel biti bolje postavljen kot je bil. A vseeno - popoln fiasko Uniteda!
intelektor
16. 09. 2016 08.58
+12
@Chelsea1991, koliko let imas, koliko razredov O.S. si koncal brez tezav, koliko prijateljev imas, katero osebnostno motjo imas itn.? Vse to sploh ni nujno povezano med seboj, pri tebi pa izjemoma. Ce zelis ti detaljno argumentiram ta vprasanja, a potem bos bral pretresljiv "esej", saj toliko neumnosti in nekarakternosti pa ze dolgo nisem prebral na enem mestu, od ene osebe. Sokantno je, da, kot vidim pod razlicnimi clanki, sploh nisi edini tovrsten 'biser', ampak tukaj presegas vse. Torej, osvojil si lovoriko! Bravo!
blackwizard
15. 09. 2016 22.50
+8
pozimi še enih 500mil mora zapravit muri za igralce in mogoče bo še kaj z uniteda
McClain
15. 09. 2016 22.16
+9
Muri je bl na nivoju za kak Rudar...
CURVANORD Zanetti
15. 09. 2016 21.59
+3
Dominator>Pogba
KiNgKoNg
15. 09. 2016 21.51
+7
Chelsea1991, samo obveščam te da Villarreal že vodi.
tedoVV2HCmedo
15. 09. 2016 21.50
+5
Če bi šel Murinjo v Olimpijo, bi ga Mandarina kmalu nagnala, tako kot vse druge trenerje :)
Super1337
15. 09. 2016 21.24
+3
Chelsea1991, je čisto obupan, zdaj že dela nemogoče primerjave, in hoče dokazat da je Angleška liga boljša kot španska, pa če prav se v prvo mečejo dosti večji denarji kot v drugo, razen izjemi sta Real in Barca, pa še ta dva kluba ne zapravita skupaj tolko kot Man Utd...
Iniesta
15. 09. 2016 21.22
-8
Junajted je zamenjal veliko igralcev v zadnjem casu in se vidi, da so neuigrani. Muri ze ve kaj dela in sem preprican, da bo junajted na koncu osvojil PL ali LE ...
krnekilojz
15. 09. 2016 21.36
+4
ah gladko city dvojčka pobere, united mogoče LP, ker gredo 4 ekipe direktno v LP. Pep bo spet pojedel Mourinha, znana zgodba
vrtojb
15. 09. 2016 21.20
+6
podn, murci ne bi smel voditi tako dragih igralcev
KardinaIFrancRodeVKristusu2
15. 09. 2016 21.16
+5
Naj še kdo reče, da je angleška liga najmočnejša liga na svetu.... Državni prvak je en vaški klub, v evropskih tekmovanjih pa že 7 let niso dosegli NIČ..... Glede na rezultate v LP in Ligi Europa jih po kvaliteti lahko uvrstimo ob bok Italjanske, Nizozemske in Portugalske lige....
Chelsea1991
15. 09. 2016 21.19
-6
saj vem da boli da se v španski ligi ne more zgodit da bi bil "vaški" klub prvak saj sta vse naslove v 100 letni zgodovini pobrala samo 2 zapufana kluba z neomejeno denarja ostali pa so na ravni angleškega championshipa hahahaha
Chelsea1991
15. 09. 2016 21.20
+0
ps leicester je bil ustanovljen že takrat ko so španci še po drevesih plezali in niso niti vedeli kaj je žoga hahaha
FootballMaster
15. 09. 2016 21.22
+1
Moraš bit pa malo predrzen če govoriš da imajo španski klubi neomejeno denarja :)
Chelsea1991
15. 09. 2016 21.23
-3
real je v obdobju 1995-2015 zapravil več denarja za okrepitve kot chelsea v obdobju 1905-2015
FootballMaster
15. 09. 2016 21.25
-4
Lj če daš špansko ligo pa angleško skupi sem prepričan da sta po zapravljanju kar izenačena. Ne vem bo treba @Trenda vprašat on ma take cifre ponavadi v glavi
Chelsea1991
15. 09. 2016 21.27
-3
jaja seveda sta izenačeni, ampak veš zakaj? ker v angliji zapravi vsak klub 15+mil za okrepitve, v španiji pa celoten znesek nabijeta samo dva kluba ker ostali si nemorejo privoščit niti 3mil za okrepitve
KardinaIFrancRodeVKristusu2
15. 09. 2016 21.34
+5
Chelsea1991: Ne laži.... Španija je v zadnjih 4 letih imela 3 različne prvake, od leta 2000 je imela 5 različnih prvakov, od leta 1929 pa 9 različnih prvakov...
KiNgKoNg
15. 09. 2016 21.35
+5
Seveda, se vidi da govoriš na pamet. Zdaj, ko lahko razni Swanseji in Crystal Palaci kupujejo igralce za 30-35 mio odškodnine.
Chelsea1991
15. 09. 2016 21.39
-4
to je preteklost od danes pa do 2030 bosta pa samo real ali farca prvak ostali pa so 35 točk vzadaj, medtem ko imajo v angliji city united chelsea arsenal lpool tottenham praktično vsi enako možnosti za naslov
Chelsea1991
15. 09. 2016 21.41
-6
celta je dobila 25mil za nolita in kljub temu ni mogla kupiti nikogar ker drvijo v bankrot pa še stadion jim nebojo zgradili, revni klubi pač saj če dobi real 99% celta pa niti 1% pogače od prenosov ne pobere
KardinaIFrancRodeVKristusu2
15. 09. 2016 21.43
+5
Če govorimo o ˝najmočnejši˝ ligi na svetu, so edino merilo evropska tekmovanja.... Španski klubi zadnje desetletje DOMINIRAJO tako v LP kot v Ligi Europa.... Če pa je izenačenost lige merilo kvalitete, potem je prekmurska liga najmočnejša, saj je med prvim in zadnjim le 5 točk razlike....
Trend01
15. 09. 2016 22.12
+0
Evo Chelsea1991. Delitev TV kolača v LaLigi: Barcelona, Real cca. 150M, Atleti cca. 115M, Valencia in Bilbao cca. 100M. Nato jih je cel kup med 80 in 90M. Najmanj dobi Las Palmas - 62M evrov
sportko47
15. 09. 2016 22.45
+3
Evo " bučkota " obe skrajnosti že sodelujeta, čisti dokaz da je med genijem in bedakom le tanka črta...ne morm se še odločt kdo je kdo,
Toxix
15. 09. 2016 21.13
+25
Zlato pravilo, ne stavi na angleške klube. Sem ga upošteval in dobil 110eur. Lep večer. :)
fihner
15. 09. 2016 21.21
+6
Chelsea1991
15. 09. 2016 21.10
-15
supermočni španski klub villarreal že po 4min izgublja 0:1, kot sem napovedal...močni španci pa to
KiNgKoNg
15. 09. 2016 21.11
+11
Chelsea1991
15. 09. 2016 21.12
-8
fihner
15. 09. 2016 21.12
+9
Stisni mu minus, pa ga beri, če moraš......
FootballMaster
15. 09. 2016 21.14
-1
Svinje se na koncu cedijo al kako pravijo. Saj si včeraj videl :)
Chelsea1991
15. 09. 2016 21.15
-8
podpovprečen klub iz močne angleške lige že vodi po 5min 1:0
KiNgKoNg
16. 09. 2016 12.41
Ta podpovprečen klub je lani zaključil 13 točk pred tvojim Chelseajem.
Chelsea1991
15. 09. 2016 21.10
-8
supermočni španski klub kelta že po 3min izgublja 1:0, kot sem napovedal...močni španci pa to
Chelsea1991
15. 09. 2016 21.24
-3
supermočni klub je uspel izenačit z veliko mere sreče
fihner
15. 09. 2016 21.50
+2
Super1337
15. 09. 2016 21.08
+19
Prodaja Pogbaja je pa posel tisočletja za Juventus...
kameltrajbar
15. 09. 2016 21.09
+6
kameltrajbar
15. 09. 2016 21.07
+4
..jožko b moru bunker špilat..pab mogoče remi izvleku....)
Neznate
15. 09. 2016 21.07
+14
pride v klub Guardiola in se vidno spremeni VSE; taktika, igralci kar naenkrat igrajo vrhunsko, igra ma smisel, posest itd... pride pa The SPECIAL One, z najdražjo okrepitvijo vseh časov, pa igrajo še slabše kot pod Moyesom, nobene spremembe v igri, nobenega sistema... kr neki...
Chelsea1991
15. 09. 2016 21.09
-4
city že nekaj let igra isto kot sedaj tako da pepček ni naredil nič to pa da nemorejo iti do konca v LP pa je posledica samo nečesa in sicer jim sodniki niso naklonjeni tako kot barci da bi to naredilo razliko v ključni tekmi
kameltrajbar
15. 09. 2016 21.06
+4
..hehe...pa neki vihajo nos nad ligo ewropa...:)))..še tu bodo izpadli....)
Lion power
15. 09. 2016 21.06
+6
United feni bodo kmalu pokazali pravi obraz. Mourinho bog, dobrodošel.... so pisali. A bodo kmalu na ravni pred prihodom in ga bodo pljuvali. Dejstvo je Mourinhja so prebrali vsi trenerji, če še dodaš tole povprečno ekipo ki misli da če ima nekoga za 100 milijonov notri da je vrhunska. To je to ob 2 resnejših testih v 1 tednu so padli na realna tla.