Liga Evropa

Rdeči vragi svojo pot v Ligi Evropa začenjajo v peklu De Kuipa

Rotterdam, 15. 09. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nocoj se začenjajo boji tudi v drugem evropskem klubskem tekmovanju. V skupini A bosta svoje popotovanje v Ligi Evropa začela Feyenoord in Manchester United. Dva evropskega velikana, ki v zadnjih letih s svojimi rezultati na evropski sceni ne blestita, se bosta za prve točke udarila na mitskem stadionu De Kuip. Obračun si boste lahko ogledali v živo na Kanalu A in VOYO od 18.45 dalje.

Jose Mourinho bo v letošnji sezoni s svojim moštvom igral v Ligi Evropa, kar bo za karizmatičnega Portugalca, nova izkušnja.
Jose Mourinho bo v letošnji sezoni s svojim moštvom igral v Ligi Evropa, kar bo za karizmatičnega Portugalca, nova izkušnja. FOTO: Twitter
Po tekmah v Ligi prvakov, svojo evropsko zgodbo danes začenjajo klubi, ki letos nastopajo v Ligi Evropa. V skupini A se bosta za prve točke v novi sezoni pomerila Feyenoord in Manchester United. Nizozemci so letošnjo sezono v nizozemski Eredivisie začeli odlično. Klub iz Rotterdama je namreč v uvodnih petih krogih letošnjega prvenstva zabeležil prav toliko zmago in je tudi vodilno moštvo nizozemske lige. Na drugi strani nogometaši Manchester Uniteda na prvo evropsko tekmo letošnje sezone odhajajo s slabo popotnico. V četrtem krogu angleške Premier League so na svojem Old Traffordu z 2:1 izgubili derbi z Manchester Cityjem. To je prvi poraz v letošnji sezoni za Joseja Mourinha in njegove varovance, ki so na prvih štirih uradnih tekmah nove sezone zabeležili prav toliko zmag.

Današnji obračun na legendarnem stadionu De Kuip bo njun tretji medsebojni v evropskih tekmovanjih. Uspešnejši pa so rdeči vragi, ki so dobili obe srečanji, in sicer v skupinskem delu Lige prvakov v sezoni 1997/98. V sami Ligi Evropa pa so uspešnejši Nizozemci, ki so v svoji zgodovini že dvakrat osvojili naslov v omenjenem tekmovanju, in sicer, ko se je še ta imenoval pokal Evropske nogometne zveze (Uefa). Na drugi strani klub iz Manchestra v svojih polnih vitrinah še nima naslova v Ligi Evropa, oziroma njenem predhodnem tekmovanju. Se pa lahko pohvali s tremi naslovi v Ligi prvakov, kjer so nazadnje slavili leta 2008.

Marcus Rashford je v lanski sezoni prav v Ligi Evropa opozoril nase. Na debiju je danskemu Midtjyllandu zabil dvakrat.
Marcus Rashford je v lanski sezoni prav v Ligi Evropa opozoril nase. Na debiju je danskemu Midtjyllandu zabil dvakrat. FOTO: AP
United v Rotterdam brez Rooneyja, Mkhitarjana, a z Ibro ...
Strateg rdečih vragov Mourinho je po porazu, ki mu ga je z Manchester Citjyem zadal njegov največji trenerski tekmec Josep Guardiola, priznal, da bo napravil nekaj sprememb v začetni enajsterici, saj želi ohraniti moštvo sveže za naslednje tekme in dolgo sezono. Kdo bo začel tekmo proti 14-kratnim nizozemskim prvakom ni želel potrditi, potrdil je zgolj eno ime. "Naslednja velika tekma za nas je tekma proti Feyenoordu. Edino, kar vam lahko povem, je to, da bo tekmo začel Marcus Rashford. Popolnoma mu zaupam in vem, da ima pred seboj fantastično prihodnost. Ima veliko osebnost," je z izbranimi besedami o mladem upu Manchester Uniteda spregovoril Mourinho. Portugalec je sicer poskrbel za manjše presenečenje, kot v dvajsetčlansko moštvo, ki je odpotovalo na Nizozemsko, ni imenoval kapetana Wayneja Rooneyja. Doma so ostali tudi Luke Shaw, Antonio Valencia, Henrikh Mkhitarjan in Jesse Lingard. Je pa na seznamu Zlatan Ibrahimović, ki je v dresu Uniteda na petih uradnih tekmah, zabil prav toliko golov.

Obračun skupine A v Ligi Evropa med Feyenoordom in Manchester Unitedom si boste lahko ogledali v živo na Kanalu A in VOYO. S prenosom začnemo ob 18.45. V skupini A sta sicer še Fenerbahče in ukrajinska Zorja Luhansk.
Feyenoord : Manchester United
Feyenoord : Manchester United FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Inhumed
15. 09. 2016 17.05
+0
Dons pričakujem 3 točke ampak po pravici povedano bom zadovoljen že s točko pa če ne bo novih poškodb. Pametna poteza Mourinha da je pustil par igralcev doma ker imajo v naslednjih 14 dneh 5 tekem.
dadinho10
15. 09. 2016 15.15
+2
dva evropska velikana....???? ok,, feyenoord je mislim osvojil kup uefa 2002 ali 2003, pa se nekaj verjetno v casu tita.... a prvaki nizozemske lige so bili nazadnje v sezoni 98/99...pred tem pa 92/93...... ze dolgo casa so dalec od velikana....
kiki46
15. 09. 2016 08.03
-20
koga pa še zanima ta drugorazredna liga na ravni slovenske tretje lige
ares1976
15. 09. 2016 10.59
+5
Norbert
15. 09. 2016 12.26
+7
kiki46 - to fejst boli ane??? Že za uvrstitev v to DRUGORAZREDNO ligo dobiš skoraj 3 mio - to je pa vsota, ki jo ti niti sanjat ne moreš....
Norbert
15. 09. 2016 12.28
+6
Zakaj sploh komentiraš in bereš o Ligi Evropa, če te to ne zanima?