Liga Evropa

Za igralce Villarreala tekma kariere, Liverpool verjame v nov čudež na Anfieldu

Liverpool, 05. 05. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Liverpoola bodo na povratni polfinalni tekmi Lige Evropa na domačem Anfieldu danes zvečer gostili zasedbo Villarreala. Rumena podmornica, ki brani prednost s prve tekme (1:0), se vrača na prizorišče izvora njihovega vzdevka (dobili so ga po pesmi legendarnih Beatlov). Tekmo si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO ob 21.00.

Liverpool doma pričakuje zasedbo Villarreala.
Liverpool doma pričakuje zasedbo Villarreala. FOTO: AP

V taboru Liverpoola kljub pozno prejetemu zadetku na El Madrigalu puške ne mečejo v koruzo."Vemo, da je, ko nas podpirajo naši navijači, igrati precej lažje," je pred tekmo za uradno spletno stran kluba sporočil vratar Liverpoola Simon Mignolet in dodal, da ima Anfield magično moč: "Na domačem terenu je vedno mogoče marsikaj. Evropska noč na Anfieldu. To smo dokazali že na tekmah z Manchester Unitedom in Borussio Dortmund.''

''Preboja v finalu si želimo vsi v slačilnici in vsi v Liverpoolu,'' je poudaril prvi čuvaj mreže rdečih. Liverpool v primeru, da ne osvoji naslova prvaka v Ligi Evropa Lige prvakov prihodnjo sezono ne bo videl, težko pa se bodo nogometaši iz mesta Beatlov prebili celo v Ligo Evropo. Z osvojitvijo Lige Evropa pa bi si redsi priborili kar prestižno Ligo prvakov, kar je za ambicioznega trenerja, kot je Nemec Jürgen Klopp nedvomno prvi cilj. To se je poznalo tudi na zadnji premierligaški tekmi Liverpoola, ko so redsi izgubili v Swanseaju (1:3). Na drugi strani Villarreal v povratno tekmo, kjer brani prednost s prve tekme v Vila-realu (1:0), vstopa z lepo popotnico. Rumena podmornica si je namreč med vikendom z zmago na gostovanju pri Valencii (0:2) zagotovila uvrstitev v kvalifikacije Lige prvakov, potem ko je postalo jasno, da bo na koncu španskega prvenstva zasedla četrto mesto. "Vemo, kako pomembna tekma je to, toda prav ta pomembnost ne sme biti razloga za naš strah," je za španski AS opozoril vezist Villarreala Tomas Pina in dodal: "Res je, da je Liverpool zgodovinski klub. Poleg tega si Liverpool lahko reši sezono s to tekmo, zato bodo od sebe zagotovo dali vse. Zavedamo se, kakšen ambient nas čaka, toda mislim, da ta pritisk ne sme vplivati na nas."

Tomas Pina (levo) pravi, da bo rumena podmornica že od samega začetka krenila po zadetek.
Tomas Pina (levo) pravi, da bo rumena podmornica že od samega začetka krenila po zadetek. FOTO: AP

V španskem taboru se zavedajo, da je na Anfieldu vzdušje peklensko in da imajo na kultnem stadionu težave skorajda vsi favoriti. "Pripravljeni smo na trpljenje na Anfieldu, a imamo veliko željo. Gol bi nam dal veliko možnosti, to mora biti naš cilj. Startati moramo na dosežen gol že od samega začetka. Ne smemo zgolj čakati," je zaključil Pina.

Liga Evropa, polfinale, povratna tekma (prenos na Kanalu A in VOYO ob 21.00):

Liverpool – Villarreal /0:1/

/izid s prve tekme/

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

catman
05. 05. 2016 10.05
+8
Samo tole odmevanje po stadionu - "You'll Never Walk Alone"- pa ne gre brez mravljincev....