Liga Evropa

FOTO in VIDEO: Rdeči vragi ostajajo v lovu za edino manjkajočo lovoriko, Celta na pragu preobrata

Manchester, 11. 05. 2017 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

John Guidetti bi lahko v zadnji sekundi prinesel zmago in napredovanje Celti v finale Lige Evropa, a na povratni tekmi polfinala z Manchester Unitedom ni zadel in tako razveselil navijače rdečih vragov, ki so morali z varovanci trpeti do konca, potem ko je v 85. minuti gol Marouana Fellainija izničil Facundo Roncaglia (1:1).

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Celta verjame v preobrat na Old Traffordu
    01:58
    Iz 24UR: Celta verjame v preobrat na Old Traffordu
  • Zadetek Marouana Fellainija na tekmi Man. United - Celta Vigo
    01:21
    Zadetek Marouana Fellainija na tekmi Man. United - Celta Vigo
  • Zadetek Facunda Roncaglie na tekmi Man. United - Celta Vigo
    00:57
    Zadetek Facunda Roncaglie na tekmi Man. United - Celta Vigo
  • Vrhunci tekme Manchester United - Celta Vigo
    08:43
    Vrhunci tekme Manchester United - Celta Vigo

Povratna tekma s Celto je bila po ocenah Joseja Mourinha celo ena največjih v zgodovini Manchester Uniteda. Številni so po izjavah Portugalca menili, da trofejni trener pretirava, v tako najavljeni obračun na Old Traffordu pa je Portugalec, ki je iz Viga z varovanci prinesel prednost z 1:0, krenil z nespremenjeno enajsterico. Seveda je v njej priložnost dobil tudi strelec edinega gola s stadiona Balaidos Marcus Rashford, medtem ko so bili Phil Jones, Juan Mata, Christopher Smalling in Michael Carrick po manjših in večjih poškodbah dovolj pripravljeni za povratek na klop, kjer se je spet znašel tudi pozabljeni kapetan Wayne Rooney. Tudi Mourinhov argentinski kolega Eduardo Berizzo je bil očitno zadovoljen s prvo tekmo, saj tudi on ni spreminjal prve postave. Celto je prišlo v Manchester bodrit za španski klub rekordno število gostujočih navijačev, po nekaterih ocenah dobrih 2.500 jih je v Gledališču sanj nosilo sinje modro opremo, ki jo v tem delu Manchestra sicer povezujejo z osovraženim mestnim tekmecem Man. Cityjem. In sinje modri bi lahko slavili že v prvem napadu, ko je potegnil Pione Sisto, a celtisti na koncu niso uspeli nevarneje poskusiti proti vratom Sergia Romera, ki je brez težav ujel predložek z levega boka. Romero je bil na veliko resnejši preizkušnji v peti minuti, ko si je strel ob Daleyju Blindu pripravil nekdanji član Liverpoola Iago Aspas, čigar poskus je argentinski vratar prisebno izbil izpod prečke.

United je odgovoril s krasnim preigravanjem in prodorom Paula Pogbaja, najdražji nogometaš na zemeljski obli se je na sredini igrišča akrobatsko otresel čuvaja in ob začetku enajste minute zdirjal proti robu kazenskega prostora, kjer je zaposlil Rashforda, a Anglež ni uspel nevarneje streljati. Toda Anglež je bil hitro vpleten v že drugi zadetek tega para, ko je v 17. minuti z natančno podajo na oddaljenejši vratnici zaposlil Marouana Fellainija, ki z nekaj metrov ni grešil pred junakom prve tekme Sergiom Alvarezom. Rdeči vragi so povsem prevzeli pobudo in nevarno je poskusil še Henrik Mkhitarjan, medtem ko je Aspas na drugi strani po tem, ko je ukradel žogo Blindu, zaman čakal na žvižg romunskega sodnika Ovidiuja Hategana po prekršku točno na robu 16-metrskega prostora. Pablo Hernandez je poskušal v 27. minuti zadeti s precejšnje razdalje, toda Romero z njegovim strelom ni imel večjih težav in žogo odbil v kot. Zaključek precej povprečnega polčasa je pripadel gostom s severozahoda Španije, ki so si najlepšo priložnost priigrali po predložku Sista v 42. minuti, ki ga je mimo oddaljenejše vratnice z glavo preusmeril Daniel Wass. V drugem polčasu Danec ni več stopil na zelenico, zamenjal ga je Jozabed, Celta pa je odločno krenila po prvi gol v tem paru, a je bil Romero po ostri žogi s strani na mestu. Tako kot Alvarez v prvi pravi akciji drugega polčasa Man. Uniteda, potem ko je po prostem strelu in slabem izbijanju žoge z okoli 20 metrov silovito poskusil Mkhitarjan, a je bil gostujoči vratar kos nalogi.

Fellaini (desno) je bil nepričakovani junak tekme.
Fellaini (desno) je bil nepričakovani junak tekme. FOTO: AP

V prvem polčasu precej nevidni nekdanji član mestnega tekmeca Man. Cityja John Guidetti si je v 59. minuti priboril nekaj prostora in po podaji z leve strani udaril "na prvo", toda mimo bližnje vratnice. Po tem, ko je Alvarez z odlično obrambo ustavil prodor in strel Rashforda, je v kazenskem prostoru Uniteda padel Aspas, po mnenju sodnika Hategana preveč hitro, potem ko je trčil z Mkhitarjanom. Zaradi protestov je Španec dobil tudi rumeni karton. Fellaini je bil naslednji, ki je zapretil golu Celte po akciji Pogbaja, a je bil njegovemu strelu na bližnji vratnici kos Alvarez. Rezervist Jozabed je na drugi strani poskusil zadeti za Celto, njegov strel z okoli 16 metrov pa ni zadel cilja. Tako kot strel z glavo Guidettija v verjetno najlepši priložnosti drugega polčasa, ko švedski reprezentant predložka z desne z glavo ni uspel preusmeriti v okvir vrat, temveč zgolj na tribuno. Nato pa se je začela drama: po predložku rezervista Thea Bongondaja je Facundo Roncaglia z glavo zadel za 1:1, takoj po golu pa se je branilec Celte na sredini igrišča pomeril z Ericom Baillyjem. Bailly se je najprej udaril z Guidettijem, nato pa je v prerekanje posegel Roncaglia in oba "petelina" sta morala z zelenice z rdečima kartonoma, njuno prerivanje pa se je nadaljevalo tudi ob odhajanju v tunel. Domači navijači so slavili, toda prehitro, saj je glavni sodnik razveljavil gol Anderja Herrere v 94. minuti, potem ko je Pogba storil prekršek nad Hugom Mallom. Guidetti je imel priložnost za finale s praktično zadnjim strelom na tekmi oziroma poskusom le-tega v zadnji akciji, ko pa z zelo ugodnega položaja ni uspel preusmeriti žoge proti vratom Romera. United se je tako po precej dolgi odsotnosti vrnil v evropski finale, ki ga je nazadnje igral (in izgubil) v Ligi prvakov leta 2011 proti Barceloni.

Liga Evropa, druga tekma polfinala:

Manchester United* ‒ Celta Vigo 1:1 (1:0)
Fellaini 17.; Roncaglia 85.
RK: Bailly 89./United; Roncaglia 89./Celta

Postavi:

United: Romero; Valencia, Bailly, Blind, Darmian; Fellaini, Herrera, Pogba, Mkhitarjan (od 77. Carrick), Rashford (od 89. Smalling), Lingard (od 86. Rooney). Na klopi: De Gea; Jones, Mata, Martial.

Celta: Alvarez; Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny; Wass (od 46. Jozabed), Radoja (od 68. Bongonda), Hernandez; Aspas, Guidetti, Sisto (od 80. Beauvue). Na klopi: Villar; Fontas, Diaz, Gomez.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
11. 05. 2017 22.01
+1
Bravo mufc, samo Celto je treba onemogočiti prej, ne sme priti do napada.
CURVANORD Zanetti
11. 05. 2017 21.05
+0
Kaj ves modra pa se Jozeku posreci in dvignejo kanto na koncu
nesre?ko
11. 05. 2017 14.25
+5
Voyo mora ukinit plačilo naročnine,ker 75%časa slika stoji,enako naše avtoceste!
kameltrajbar
11. 05. 2017 18.40
+4
plačuješ naročnino????,,,,,))))))))))))))))
nemeJungat
11. 05. 2017 11.48
+0
A Ajax obstaja za 24ur?
idiu3krasne
11. 05. 2017 16.53
+1
tile junci nevejo kdo so Ajax...ko bodo prvaki pa bodo noreli z ajaxom vred
Smeljo
11. 05. 2017 20.50
-3
Tocno tako pol k se uvrstimo u finale bojo pa usi pisal
SAF1
11. 05. 2017 10.16
+14
Dajmo mufc, zabijte enega, potem zadržujte žogo in gremo v finale.
Inhumed
11. 05. 2017 10.30
+7
To bi blo fajn ja, hitr ubit tekmo, da se lahko mogoče še kšnga spočije za Spurse.
Sundial
11. 05. 2017 11.36
+11
Ni potrebe po počitku za PL. Samo LE je še upanje za LP naslednje leto. Zaradi mene naj z rezervami igrajo do konca prvenstva in vse moči usmerit v morebitni finale LE.
idiu3krasne
11. 05. 2017 16.54
-14
Celta jih bo spedenala...če ne pa pol ziher Ajax...ni vaška liga za lovorike...
Chelsea1991
11. 05. 2017 18.05
+8
a tako zelo hudo boli da je lester izločil seviljo united pa celto ahahaha