Liga Evropa

Lahko 'Ibra' proti Fenerbahčeju prekine najdaljši strelski post v skoraj desetih letih?

Carigrad, 03. 11. 2016 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V 4. krogu Lige Evrope Manchester United gostuje v Carigradu (prenos na Kanalu A in VOYO). Fenerbahče je doživel grenak poraz na Old Traffordu v prejšnjem krogu in motivirani gostitelji bodo visoka ovira za Joseja Mourinha in njegove izbrance.

Drugič v zadnjih 14 dneh se bosta v evropskem tekmovanju pomerila Manchester United in Fenerbahče. Na prvi tekmi v skupinskem delu Lige Evropa so se veselili navijači rdečih vragov, saj je United na Old Traffordu prepričljivo opravil s turškim tekmecem. Varovanci Joseja Mourinha so slavili kar s 4:1. Edini gol za turško zasedbo je prispeval Robin van Persie, ki je nekoč nosil dres Uniteda in je v Manchestru dobil tudi lep aplavz. Za rdeče vrage je dva gola dosegel Paul Pogba, po enega pa Jesse Lingard in Anthony Martial.

Paul Pogba je dosegel dva gola proti Fenerbahčeju.
Paul Pogba je dosegel dva gola proti Fenerbahčeju. FOTO: AP
Drugo srečanje bo precej drugačno, saj bo gostitelj Fenerbahče igral pred vročekrvnimi navijači na stadionu Sukru Saracoglu. V skupnem seštevku sta moštvi v zgodovini evropskih nastopov odigrali pet tekem, s 3:2 v z zmagah je uspešnejši angleški klub. Statistika pa je dovolj zgovorna tudi kar se tiče domačih tekem, Fenerbahče je nepremagan na zadnjih sedmih domačih evropskih tekmah (šest zmag, en remi). Unitedu ne bo lahko, Mourinho pa ima tudi nekaj težav s sestavo moštva, zaradi poškodb manjkajo Eric Bailly, Antonio Valencia, Chris Smalling, na seznamu za Turčijo nista bila niti Michael Carrick in Memphis Depay.

Trenerja Uniteda in Fenerbahčeja Jose Mourinho in Dick Advocaat.
Trenerja Uniteda in Fenerbahčeja Jose Mourinho in Dick Advocaat. FOTO: AP

Portugalski strateg se dobro zaveda, da je Liga Evropa ena od poti, kjer lahko United išče neposredno uvrstitev v Ligo prvakov. V Premier League jim trenutno ne kaže najboljše, za izpolnitev cilja in uvrstitev med evropsko klubsko elito v prihodnji sezoni pa morajo osvojiti pokal v Ligi Evropa. Seveda je to precej zahtevna naloga in o nastopanju v Ligi Evropa je mnenje spremenil tudi sloviti Portugalec: "Spremenil sem mnenje, ker so se spremenila pravila, saj ima zmagovalec direktno pot v Ligo prvakov. V zadnjih letih ima Liga Evropa drugačen pomen za velike klube, je drug način, da se kvalificiraš v Ligo prvakov."

Do izločilnih bojev in finala je še dolga pot, najprej mora United opraviti s Fenerbahčejem. Na prvi tekmi je bil United zelo prepričljiv, a Mourinho svari: "Mislim, da Fenerbahče v Manchestru ni imel slabe tekme. Več kot pol ure so igrali dobro in ni nam bilo lahko. Imajo dobre igralce in izkušenega trenerja Dicka Advocaata. Imajo veliko mednarodnih izkušenj in pričakujemo težko tekmo. Pripravljeni smo na boj in tukaj smo, da zmagamo, to je to."

V zadnjem času se je na udaru kritik znašel tudi največji zvezdnik ekipe iz Manchestra. Zlatan Ibrahimović namreč ni dosegel zadetka na zadjih šestih ligaških tekmah, kar je najdaljši niz švedskega napadalca po sezoni 2007, ko je še igral za Inter. Klub iz Milana je kljub negativnemu nizu 'Ibre' na koncu osvojil naslov prvaka v Seria A, Šved pa je bil prvi strelec kluba ob koncu sezone.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prenos tekme 4. kroga Lige Evropa Fenerbahče - Manchester United na Kanalu A in VOYO ob 18.50.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bondjanez
03. 11. 2016 17.12
Kje so vsi feni MU, Murinja in Ibre, ki zmeri komentirajo pod clankom o Barceloni???? Nekam tiho je tle.
kadabra
03. 11. 2016 12.14
+2
Mam sam eno prošnjo za vas kanal A : NAJ PROSIM NE KOMENTIRA UN AMATER, KI JE KOMENTIRAL PREJŠNI OBRAČUN!!! Ker tisto je bla pa komedija vseh komedij in ne nogomet!
TvojPrijatelj
03. 11. 2016 13.06
Še večji ''amater'' je komentiral v torek Man City - Barcelona ko je kar nekaj neumesnih izustil.. npr na začetku je povedal da Man Cityju NE gre vse po načrtih in da so nekaj slabših rezultatov naredili v zadnjem času :-D sarkazem najbrž hahaha ampak vsi ga ne razumejo/mo. Ogromno je napak komentatorjev ampak ne zamerim nikomur - vsi jih delamo, nihče ni popolen.
kadabra
03. 11. 2016 13.22
+1
City je bil zadnjih 6.tekem brez zmage tako, da je Lukač kar prav povedal, saj so izpadli iz pokala, zgubili proti barci in pokvarili izjemen štart v sezono.
CURVANORD Zanetti
03. 11. 2016 17.36
kadabra
03. 11. 2016 18.18
+0
Smajling, dipaj, šaw, bejli, junajtid, van nistelrooy,... katastrofa :D
TvojPrijatelj
03. 11. 2016 18.46
+1
ChelseaLondon očitno ne spremljaš kaj dosti nogometa.. Guardiola je nepremagljiv, njega zgubit ne boš videl.