Liga Evropa

Kariero Ibrahimoviću bo reševal zdravnik iz Pittsburgha, specialist za poškodbe ameriških nogometašev

Manchester, Pittsburgh, 25. 04. 2017 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mediji na Otoku poročajo, da bo napadalec Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović po resni poškodbi kolena operativni poseg, s katerim si bo verjetno tudi rešil kariero, opravil v Združenih državah Amerike pri znanem kirurgu dr. Freddieju Fuju.

Slab večer za Ibrahimovića na tekmi z Anderlechtom je še pokvarila morda celo najhujša poškodba v njegovi karieri.
Slab večer za Ibrahimovića na tekmi z Anderlechtom je še pokvarila morda celo najhujša poškodba v njegovi karieri. FOTO: AP

Čeprav je Zlatan Ibrahimović zatrdil, da bo o koncu kariere odločal sam in ne njegovo telo, je jasno, da je pri 35 letih naslednji operativni poseg zelo pomemben in bi lahko odločil o tem, če se bo eden najboljših napadalcev tega tisočletja vrnil na najvišjo raven. Nekdanji švedski reprezentant in član Manchester Uniteda je v bolečinah obležal na povratnem obračunu četrtfinala Lige Evropa (2:1) v Manchestru, kjer so si rdeči vragi proti Anderlechtu zagotovili polfinalni zmenek s Celto iz Viga. Hitro je postalo jasno, da si je Ibrahimović pri neugodnem pristanku huje poškodoval kolenske vezi in da je sezona zanj zaključena, v najboljšem primeru se bo vrnil decembra, bolj realistične napovedi pa govorijo o prvih januarskih tekmah leta 2018. Pojavile so se tudi špekulacije, da bo Šved predčasno sklenil kariero, a je prek spleta že sporočil, da se bo "vrnil še močnejši".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Manchester United prva evropska preizkušnja brez Ibrahimovića čaka naslednji četrtek, 4. maja, ko bodo rdeči vragi v polfinalu Lige Evropa gostovali pri Celti iz Viga. Prenos prve tekme polfinala bo ob 20.55 na Kanalu A in VOYO.

Sodeč po poročanju otoških medijev bo Ibrahimović v Pittsburghu opravil s pregledom in operacijo pri znanem zdravniku, dr. Freddieju Fuju, ki je specialist za poškodbe ameriških nogometašev iz lige NFL. Nekdanji član Malmöja, Ajaxa, Juventusa, Internazionaleja, Barcelone, AC Milana in Paris Saint-Germaina je izvrstno odigral prvo sezono na Otoku, za United je na 46 tekmah prispeval kar 28 zadetkov, zdaj pa se bo morala ekipa Joseja Mourinha na pomembnih obračunih v zaključku sezone znajti brez prvega strelca. Temu se julija tudi izteče pogodba, ki jo lahko United podaljša še za 12 mesecev. Mourinho se je zavzemal, da bi Ibrahimović ostal vsaj še eno sezono, a zaenkrat ni jasno, kako bo huda poškodba vplivala na klubske načrte. Ni skrivnost, da Ibrahimovića snubijo tudi v ligi MLS, kjer si ga želi Los Angeles Galaxy, medtem ko ga v ZDA vabi tudi nekdanji soigralec Bastian Schweinsteiger, ki je uspešno začel svojo severnoameriško epizodo v vrstah Chicago Fire.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RavnateljSole
25. 04. 2017 19.12
-3
Arogantnega Ibra daje utrujenost materiala, pa se kar trmoglavi....
SAF1
25. 04. 2017 18.37
-3
Ibra pripravi $50k + stroške.