Liga Evropa

KINO in VOYO: Aduriz lovi stoti zadetek, Drulović verjame v presenečenje

Bilbao, 05. 11. 2015 12.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V neposrednem prenosu na KINO in VOYO se bosta ob 21. uri udarila baskovski Athletic in beograjski Partizan, ki skupaj domujeta na vrhu skupine L tekmovanja Lige Evropa. A Španci se lahko pohvalijo s precej boljšo formo kot Srbi in v tekmo vstopajo v vlogi favoritov.

Aduriz (v sredini) je vroča roba letošnjega začetka sezone.
Aduriz (v sredini) je vroča roba letošnjega začetka sezone. FOTO: Reuters

Nogometašem Partizana letos ne gre vse po načrtih. Evropsko tekmovanje so sicer začeli odlično, z dvema zmagama, a ravno po domačem uspehu nad AZ Alkmaarjem se je pričela kriza, iz katere, se zdi, da črno-beli še niso našli izhoda. V domačem prvenstvu so na zadnjih petih tekmah zbrali zgolj pet točk (od možnih 15). Za nameček je novi trener Ljubinko Drulović ostal še brez obetavnega Andrije Živkovića, ki bo v kratkem verjetno podpisal za Benfico. Na drugi strani so nogometaši Athletica zajadrali v ugoden veter, saj so na zadnjih petih obračunih kar štirikrat zmagali in enkrat remizirali, zadnji poraz pa jim je prizadejal sloviti madridski Real (1:2), in sicer 23. septembra letos. Glavno nevarnost za beograjska vrata bo predstavljal Aritz Aduriz, ki bo nocoj lovil še stoti zadetek v dresu 'rojiblancosov'. Zaenkrat je pri številki 99, statistika 34-letnika v letošnji sezoni pa je impresivna: 14 golov na 17 tekmah.

Andrija Živković bo manjkal na obračunu na San Mamesu.
Andrija Živković bo manjkal na obračunu na San Mamesu. FOTO: Reuters

Gostujoči strateg Ljubinko Drulović, ki je na klopi Beograjčanov pred kratkim nasledil  Zorana Milinkovića, kljub slabi formi njegove ekipe ostaja optimist. "Težko bo. Athletic je favorit, saj je v zelo dobri formi. Nimamo kaj izgubiti, a veliko lahko dobimo. Pričakujemo, da bomo spodobni, z veliko energije in z voljo do igre. Vsaka tekma je drugačna, upamo, da bomo iz te odnesli kar največ." Na drugi strani se je trener Athletica Ernesto Valverde bolj kot s samo tekmo s Partizanom ukvarjal z napornim ritmom, ki ga ima njegova ekipa. "Vsi se pritožujemo, toda ne razumem, zakaj ne moremo igrati v nedeljo zvečer. V četrtek bomo zaključili po 11. uri, v nedeljo pa igramo prvi termin (12.00, op.p.)." O Partizanu pa: "Ne verjamem, da bodo igrali bistveno drugače kot na prvi tekmi. Povlekli se bodo nazaj in prežali na protinapade. Vsekakor pa je za nas dobra novica za zanje ne bo zaigral Andrija Živković."

Liga Evropa, 21.05 (prenos na KINO in VOYO):
Athletic – Partizan

Verjetni postavi
Athletic: Herrerin, Balenziaga, Laporte, Etxeita, Boveda, Benat, Raul Garcia, San Jose, Sabin Merino, Aduriz, Susaeta.
Partizan: Živković, Subić, Fabricio, Balažic, Vuličević, Jevtović, Stevanović, Lukić, Babović, Oumarou, Božinov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
05. 11. 2015 13.43
+2
Mimogrede bi lahko vi imeli pokrito celotno ligo prvakov... Saj imaste polno kanalov pop tv, kanal A, Pop Brio, Kino, Kino2, in OTO. Pa se vas zloglasni in dragi VOYO. Pa bi bili za razred boljsa televizija isto s tekmami prve lige in pokala.
walter2
05. 11. 2015 19.45
+1
Vse tekme lahko spremljaš na SPORTKLUBU,ki ima za to 6 kanalov.