Liga Evropa

FOTO in VIDEO: Coutinho in Liverpool poskrbela za evropsko slovo rdečih vragov, morda celo Van Gaala...

Manchester, 17. 03. 2016 22.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na Old Traffordu sta se na povratni tekmi osmine finala Lige Evropa pomerila največja angleška rivala Manchester United in Liverpool. Srečanje se je končalo z izidom 1:1, v četrtfinale pa skupnim izidom 3:1 napredujejo redsi. Odločilni gol v gosteh je s pravo mojstrovino dosegel Brazilec Coutinho.

Več videovsebin
  • Mojstrski gol Philippa Coutinha na Old Traffordu
    01:25
    Mojstrski gol Philippa Coutinha na Old Traffordu
  • Vrhunci tekme Manchester United - Liverpool
    04:00
    Vrhunci tekme Manchester United - Liverpool

Varovanci Jürgena Kloppa, ki je bil primoran v obrambo namesto poškodovanega Alberta Morena postaviti vezista Jamesa Milnerja, so obračun začeli podjetneje, kljub zajetni prednosti s prve tekme. Pravih priložnosti si sicer niso priigrali, a kljub temu so dali nasprotniku vedeti, da se v Teater sanj niso prišli zgolj braniti. Uvodnih deset minut je tako minilo brez pravih priložnosti. Domači so sicer zahtevali enajstmetrovko, potem ko je na robu kazenskega prostora padel Marouane Fellaini, a je glavni sodnik Milorad Mažić zgolj odmahnil z rokama. V 19. minuti pa so prvič na srečanju prebudili domačini. Po podaji Marcosa Roja z leve strani je najvišje skočil Jesse Lingard in tudi odlično zadel žogo, a se je z obrambo izkazal Simon Mignolet. Le nekaj trenutkov za tem, je s strelom znotraj kazenskega prostora poizkusil še Juan Mata, a je njegov strel zletel mimo leve vratnice Mignoleta. To so bile minute rdečih vragov, ki so silovito pritisnili na gol gostov, a zadetka, ki bi jih vrnil v igro še ni bilo. Svojo srečo je v tem obdobju poizkusil tudi Anthony Martial, a je njegov strel zletel visoko čez gol.

V 28. minuti pa bi lahko Philippe Coutinho povedel goste v vodstvo, a je njegov strel s fantastično obrambo ukrotil David de Gea. Spomnimo, Španec je blestel že na prvi tekmi na Anfield Roadu, kjer je bil glavni 'krivec', da Liverpool na Old Trafford ni prišel še z večjo prednostjo v zadetkih. V 31. minuti pa je na drugi strani Nathaniel Clyne v svojem kazenskem prostoru podrl Martiala in Mažić je pokazal na belo točko. Mladi Francoz si je sam postavil žogo na belo točko in zanesljivo izvedel najstrožjo kazen za vodstvo rdečih vragov z 1:0. Le tri minute kasneje bi lahko gostje ekspresno izenačili. Sturridge je iz zelo težkega položaja izvedel prosti strel. Ko so vsi pričakovali podajo, pa se je Anglež odločil sprožiti kar na gol in ob tem zadel celo prečko. Strel je povsem presenetil De Geo, a je na srečo rdečih vragov na pomoč vskočil okvir vrat. Redsi so takoj po prejetem golu silovito pritisnili na gol Uniteda in v 41. minuti je imel na Jordan Henderson na svoji desnici izenačenje, a je iz neposredne bližine sprožil čez gol. De Gea je obstal kot okopan. Dve minuti za tem, pa je imel priložnost za drugi zadetek rdečih vragov Rojo, a je iz neposredne bližine po odlični podaji Fellainija le za las streljal mimo leve vratnice Mignoleta. In nepisano nogometno pravilo, kdor ne da dobi, je v naslednjem napadu udarilo po nogometaših in navijačih rdečih vragov. V zadnjih sekundah prvega polčasa je z izjemnim samostojnim prodorom preigral Guillerma Varelo in nato s težkega položaja matiral De Geo, ter poskrbel za ekstazo gostujočih navijačev. Glavni sodnik je takoj po zadetku tudi odpiskal konec prvega polčasa.

Takole je Philippe Coutinho matiral Davida de Geo.
Takole je Philippe Coutinho matiral Davida de Geo. FOTO: AP

Domači strateg Louis van Gaal je vedel, da če želi njegovo moštvo napredovati v četrtfinale, mora v drugem polčasu kreniti v popoln napad. In takoj za začetku polčasa je iz igre poslal glavnega krivca za gol Liverpoola Varelo in v igro poslal Antonia Valencio, ki v letošnji sezoni ni veliko igral zaradi težav s poškodbami. In nogometaši Uniteda so drugi polčas res začeli silovito, a si prave priložnosti niso uspelo pripraviti. Žogo so sicer imeli večino časa v svojih nogah, toda gostujoči nogometaši so jih zgolj čakali pred svojim kazenskim prostorom in se organizirano branili. V 57. minuti so domačini vendarle prišli do resnejše priložnosti, a je žogo po podaji Mate slabo zadel mladenič Marcus Rashford in Mignolet je zgolj s pogledom pospremil, kako je žoga zletela mimo njegove leve vratnice. Dve minuti za tem je imel priložnost še Fellaini, a je njegov strel z glavo z lahkoto ukrotil Mignolet. V 64. minuti je imel lepo priložnost Martial, po dvojni podaji z Lingardom se je znašel v dobrem položaju, a je njegov strel zletel visoko čez gol. Novo priložnost rdečih vragov je v 72. minuti zapravil Fellaini, ki je iz ugodnega položaja sprožil čez gol. Časa je rdečim vragom za dosego treh zadetkov počasi, a vztrajno zmanjkovalo. Tri minute kasneje bi lahko Coutinho dokončno pokopal vse upe Uniteda, a je iz neposredne bližine in iz ugodnega položaja sprožil naravnost v naročje De Gee. Nekaj trenutkov kasneje je zopet sprožil Brazilec, a je tudi ta dvoboj dobil Španec v golu Manchester Uniteda. Do konca srečanja si je celo več priložnosti priigral Liverpool, a je bil vselej na pravem mestu še enkrat več fantastični David de Gea. Srečanje se je tako končalo z izidom 1:1, Liverpool pa je v četrtfinale napredoval s skupnim izidom 3:1. Manchester United je sicer še na enajsti zaporedni evropski tekmi ostal na svoji zelenici neporažen, a to je slaba uteha za navijače in nogometaše, ki več kot očitno na Sir Matt Busby ulici še tretjo zaporedno sezono ne bodo videli kakšne lovorike. Liverpool pa po porazu Tottenhama ostaja edini angleški predstavnik v letošnji izvedbi Lige Evropa.

Liga Evropa, osmina finala:
Manchester United - Liverpool 1:1 (1:1) 1:3*
Martial 31./11-m.; Coutinho 45.
*skupni izid obeh tekem

Postavi:
Manchester United: De Gea, Varela (Valencia/46.), Smalling, Blind, Rojo (Darmian/62.), Carrick (Schweinsteiger/70.), Fellaini, Lingard, Mata, Martial, Rashford

Liverpool: Mignolet, Clyne, Sakho, Lovren, Milner, Henderson (Allen/70.), Can, Lallana, Coutinho, Sturridge (Origi/68.), Firmino (Benteke/85.)

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Inhumed
18. 03. 2016 09.43
+2
Sem edini, ki se mu ni zdelo spet TOK slabo? Res je, izpadl smo ampak če ne druzga so se pa trudl in prikazal eno bolj napadalnih iger kar sem jih videl letos. Tut drugačne menjave ne bi spremenile ničesar (točno ciljam na Depaya). Kar me je najbolj zmotlo je to, da enostavno ne znajo zadet gola. V prvem polčasu so bile vsaj 3 priložnosti ko bi mogl zadet. Pa ne pravm da bi blo 3-0 ampak blo bi mogoče 2-1 in bi dejansko mel možnost. Ampak Utd trenutno ne zna igrat v napadu IN v obrambi, in LVG to ve. Zato igra obrambno (na posest) in računa na to, da bodo izkoristl vsaj eno izmed par priložnosti ki se jim ponudijo (samo da jih na žalost večino ne). Pokopala nas je prva tekma ker, če bi v L'poolu dobil samo en gol bi bilo še izvedljivo tko pa mislm da so po golu Coutinha vsi vedl da ni mogoče zabit 4 gole.
Erik432
18. 03. 2016 13.23
+1
Sicer navijam za Liverpool, ampak mi je (precej nestandardno) tudi United simpatičen klub, še iz poznih devedesetih let naprej , ko so glavnino ekipe predstavljali doma vzgojeni igralci. Kakor koli že, meni se je včeraj zdelo, da končno spet vidim prihodnost Uniteda. Mladi, hitri in tehnično dobro podkovani igralci tipa Martial, Rashford in če k temu dodamo še 22 letnega Depaya, lahko vidimo hitro in napadalno igro za naslednjih deset let. Razlog da včeraj niso zmagali je zgolj v neizkušenosti ekipe. Upam da bo naslednji trener videl ta potencial in gradil dolgoročno zgodbo. Bo imel Liverpool vsaj dostojnega nasprotnika :)
Iniesta
18. 03. 2016 08.53
+1
Zavozena sezona junajteda kot kaze ...
higgsov bozon
17. 03. 2016 22.52
-12
miljonski testosteronski petelini tekajo po igrišču sem in tja kot petelini za črvom, raja na tribunah zažiga bakle,meta na igrišče vse kar lahko leti po zraku,trga stole ,uničuje stadione ,na ulicah razbijajo vse kar pride pod roke ,navijači se tepejo med sabo ,potrebne so posebne policijske enote za mirit rajo ki hoče vse pob*it kar ni istih barv zastave kot je njihova.................dej folk.....pridite v Planico pogledat kako se navija in kaj je kultura navijačev !
Erik432
18. 03. 2016 13.14
Ne vem če si ravno dal pravi primer. Planica je zadnja leta sinonim za alkoholizem in bruhanje. Po drugi strani pa je nogomet v Angliji precej dobro porihtal problem huliganov.
KardinaIFrancRodeVKristusu
17. 03. 2016 22.39
-11
Tretjerazredna angleška liga ne more nič, niti v drugorazredni Ligi Europa....
LiverBird
17. 03. 2016 22.10
+12
Coutinho čarovnik! Mojster! Bravo!
infostriker
17. 03. 2016 20.54
-1
Prenos bo pa kje?
piuski
17. 03. 2016 21.12
+2
TheNormalOne
17. 03. 2016 19.12
+7
Danes Liverpool zmaga! YNWA p.s. manchestrovi navijači pa se naj nehajo obremenjevat s Hillsboroughjem in obešat plakate Murderers na avtocesto. presega tole mejo okusa
Chelsea1991
17. 03. 2016 21.31
-9
a ko pa luzerpulovske gnilobe prepevajo o letalski nesreči uniteda pa je vse OK jokica ena ?
walter2
17. 03. 2016 18.28
+1
Liverpool je ekipa,ki nima konstante v igri!Lahko odigra odlično tekmo,a že na prihodnji moččno razočara!Vse je mogoče!
XzibitX
17. 03. 2016 15.27
+12
Če bodo igrali tako, kot so nazadnje bojo še ene 3 dobil. Bom pa preživu, da izpadejo če to pomen da van gaal gre. Tip je pač nesposoben. Res je, da united nima lih nevem kake ekipe pa da majo velik poškodb..ampak da majo u enem delu tekme samo 23% posesti se mi zdi pa nespremenljivo. Potrebna bo velika rekonstrukcija ekipe. Morm pa pohvalt igro liverpoola na prejšnji tekmi..res so dominiral.
kadabra
17. 03. 2016 14.16
+2
S tako ekipo kot jo imajo bolj težko. A je sploh kdo starejši od 26 let?
Sasda Sadas
17. 03. 2016 16.51
+3
carrick ;) pa on naredi najvec napak pa ceprav je najizkusenejsi ...
mafija leva drogeraška
17. 03. 2016 12.24
+1
eni in drugi so bogi.
drimtim
17. 03. 2016 12.11
+3
lahko ja ,danes bodo dobili 4 v svojo mrežo
KOPITES
17. 03. 2016 11.38
+3