Liga Evropa

KINO in VOYO: Matavžev Augsburg lovi čudež v Beogradu

Beograd, 10. 12. 2015 06.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Drevi se bosta v Beogradu, v 6. krogu Lige Evropa, za prezimitev v omenjenem tekmovanju, udarila Partizan in Augsburg, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Tim Matavž. Po petih odigranih krogih so z devetimi točkami v boljšem položaju domačini, ki so tudi dobili prvi medsebojni obračun. Srečanje v skupini L bomo prenašali v živo na KINO in VOYO od 21.00 dalje.

Nogometaši Partizana si želijo evropske spomladi prvič po letu 2005.
Nogometaši Partizana si želijo evropske spomladi prvič po letu 2005. FOTO: Reuters
Nogometaši beograjskega Partizana se lahko prvič po letu 2005 uvrstijo v izločilne boje Lige Evropa. V skupini L trenutno zasedajo drugo mesto in imajo na svojem računu 9 točk. Prvo mesto je v skupini že osvojil Athletic iz Bilbaa, ki je zbral tri točke več od črno-belih. Srbski prvaki se morajo za varno prezimitev v Evropi zgolj izogniti visokemu porazu proti lani peti ekipi nemške Bundeslige, Augsburgu, ki ima na svojem računu šest točk. Nemci so prvo tekmo na domačem igrišču izgubili s 3:1 in jih v šestnajstino finala pelje samo zmaga z enakim ali višjim izidom, kot pa je bil na prvi tekmi v Nemčiji.

Kljub temu, da so v veliko ugodnejšem položaju za napredovanje, pa nogometaši iz Beograda ne bodo igrali z levo nogo, saj se zavedajo od kod pretijo največje nevarnosti iz nasprotnikovih vrst. Največ pozornosti so pri pripravah na srečanje posvetili napadalcu Raulu Bobadillji, ki je tudi dosegel edini zadetek za svoje moštvo na prvi medsebojni tekmi. "On je fantastičen igralec. Na gostovanju v Augsburgu nam je povzročal ogromno težav. k sreči nam ni zabil več golov na tisti tekmi. Konec tedna je popeljal svoje moštvo do zmage nad Kölnom in v kolikor nam uspe njega ustavit, smo naredili velik korak k pozitivnemu rezultatu na zelo težki in pomembni tekmi,"  je povedal kapetan domačih Saša Ilić.

Raul Bobadilla je po mnenju domačih najnevarnejši igralec za njihov gol.
Raul Bobadilla je po mnenju domačih najnevarnejši igralec za njihov gol. FOTO: Reuters
Črno-beli bodo pomoč za napredovanje tudi iskali v svoji fantastični publiki, ki je na tako pomembnih evropskih tekmah vselej dvanajsti igralec svojega moštva. "Zelo rad se spominjam atmosfere, ki je bila na stadionu na tekmah proti Steaui in BATE-ju. Naj bo takšno vzdušje tudi danes na tekmi, saj je na krilih takšnih navijačev vselej lažje igrati nogomet," je še dodal legendarni kapetan Partizana.
 
Srečanje bo imelo tudi slovenski priokus, saj je član nemške zasedbe tudi Tim Matavž. Tudi srbski prvaki imajo v svojih vrstah Slovenca, in sicer Gregorja Balažica, ki pa je zaradi poškodbe kolena odsoten že dalj časa. Domači trener, Ljubinko Drulović, ne more računati še na Miloša Ostojića, ki je prav tako poškodovan. Na drugi stran ima strateg Augsburga, Markus Weinzierl, veliko daljši seznam odsotnih igralcev, saj na današnji tekmi ne bo moral računati na Tobiasa Wernerja, Marca Schusterja in Hong Jeon-Hoja, ki so vsi poškodovani. Zaradi kartonov pa nimata pravice nastopati Alexander Esswein in Dominik Kohr.

Beograjčani računajo na bučno podporo s tribun.
Beograjčani računajo na bučno podporo s tribun. FOTO: Reuters

Verjetni postavi:
Partizan: Kljajić, Grbić, Bandalovski, Ćirković, Subić, Jevtović, Babović, Ninković, Brašanac, Živković, Abubakar
Augsburg: Hith, Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Stafylidis, Baier, Trochowski, Feulner, Koo, Caiuby, Bobadilla

Bitko za drugo mesto v skupini L si boste lahko v živo ogledali na programih KINO in VOYO od 21.00 dalje.

Liga Evropa, ob 21.00:
Partizan - Augsburg -:-

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
10. 12. 2015 10.57
-2
Nova poskodba Messija!!
SigourneyWeaver
10. 12. 2015 12.37
+2
Nič mu ni, so že povedali da je le posledica daljše odsotnosti to