Liga Evropa

Klopp nezadovoljen z eno od potez slovenskih sodnikov, na Anfieldu pričakuje povsem drugačno tekmo

Vila-real, 29. 04. 2016 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Igra na včerajšnji prvi tekmi polfinala Lige Evropa med Villarrealom in Liverpoolom ni bila na ravni fantastičnega nogometnega večera, ki so ga pripravili navijači obeh ekip. Liverpoolčani se po šoku in porazu z 1:0 v zadnjih sekundah ne predajajo.

Malo mestece Vila-real v pokrajini Valencia je dočakalo nov velik evropski večer. Nekdanji polfinalist Lige prvakov Villarreal se je po desetih letih vrnil v polfinale kakšnega evropskega tekmovanja, mesto z okoli 50.000 prebivalci pa je cel teden dihalo z nogometom. K temu so pripomogli tudi številni navijači Liverpoola, s katerimi so se privrženci rumene barve prijateljsko družili pred, med in po tekmi. Vse je bilo (v navijaškem pogledu) tako, kot mora biti, Villarrealovi navijači so peli celo pesem skupine The Beatles Yellow Submarine, rumena podmornica je namreč njihov vzdevek, s posebnim transparentom pa so se poklonili tudi spominu na umrle navijače v tragediji na stadionu Hillsborough pred 27 leti. Žal igra niti približno ni bila na ravni tribun, rumeni pa so dramatično slavili v napetih zadnjih minutah, ko je rezervist Adrian Lopez zadel za 1:0. Trener gostov Jürgen Klopp ni mogel biti zadovoljen, a kljub temu je nemški strateg napovedal, da bodo rdeči naslednji četrtek pripravljeni na boj. Villarreal bi lahko zabil še kakšen zadetek, njihov prvi strelec Cedric Bakambu je na začetku drugega polčasa z glavo  zadel vratnico, v okvir vrat pa je meril tudi gostujoči napadalec Roberto Firmino. Na koncu je odločil izvrsten protinapad, ki sta ga izpeljala Bruno Soriano in Denis Suarez, Lopez, v dresu madridskega Atletica nekoč že junak Lige Evropa, pa je zabil mimo Simona Mignoleta. Klopp opozarja, da ni še nič odločenega.

"Zadovoljen sem s predstavo, danes nam je šlo zelo dobro," je menil nekdanji trener Borussie Dortmund, ki jo je Liverpool izločil na prejšnji stopnički tekmovanja. "Nihče ni vedel nič o Villarrealu, zdaj pa bodo vedeli več. So dobra ekipa, a tudi mi smo. Nadzirali smo večino tekme, to tukaj ni preveč pogosto, nato pa se protinapad v 92. minuti, to ni preveč logično. To se ne bi smelo zgoditi, imeli smo izvrsten trenutek z Albertom (Morenom), Christianov (Benteke) strel z glavo, mladost se je res izkazala. Do takrat je bila to res profesionalna predstava. To je prva tekma - najprej sem ob tem, ko so slavili okoli mene, pomislil na to, da mi je žal, a ni še konec. Morate še priti na Anfield in mi bomo pripravljeni." Klopp je obžaloval tudi pomanjkanje sreče, z nasprotnim trenerjem Marcelinom pa sta se enkrat tudi "zapela", a se je vse končalo z objemom trenerja Bojana Jokića, ki je trenutno posojen otoškemu Nottingham Forestu. Nekaj pripomb je imel nemški strateg na sojenje slovenskega sodnika Damirja Skomino, ki naj bi rdeče oškodoval z enim dosojenim prepovedanim položajem.

 

Damir Skomina je s pomočniki svoje delo opravil praktično brezhibno. Klopp je vseeno imel nekaj pripomb.
Damir Skomina je s pomočniki svoje delo opravil praktično brezhibno. Klopp je vseeno imel nekaj pripomb. FOTO: AP

"Prepovedanega položaja pri Adamu Lallani ni bilo, danes torej nismo imeli sreče, toda to je šele prvi polčas. Vemo, da so zelo dobra ekipa v protinapadih, ne moremo ves čas teči kot zajci, a danes smo bili potrpežljivi, igrali smo med linijami. To me je razveselilo, nisemo si želeli prejeti zadetka, a smo ga. Nisem nič bolj niti nič manj samozavesten kot pred to tekmo," je še dodal Klopp. "Nimam nič več informacij. Zdaj moramo najti nekaj rešitev, a smo na dobri poti in videl sem veliko reči, ki kažejo na to, da nam lahko uspe. To ne pomeni, da nam bo, toda s pomočjo Anfielda mislim, da nam lahko. Prosim: ne primerjajte vsega z Dortmundom, toda možnosti so. 1:0 ni najvišji rezultat na svetu. Prej smo bili angleška ekipa, veliko ime brez kakovosti, zdaj vemo, da imamo tega malce več. Na Anfieldu bo tekma povsem drugačna."

Villarrealov trener Marcelino je po tekmi nazdravljal zgodovinski zmagi in izvrstnemu rezultatu. Rumena podmornica ni dobila zadetka in zdaj lahko mirno odpluje v Liverpool, španski strateg pa meni, da je bila zmaga povsem zaslužena. "Rezultat je res zelo dober. A bomo videli, če bo dovolj," je izjavil. "Zelo smo ponosni na način, na katerega je ekipa igrala, na delo, ki so ga vložili. Rezultat ni nepravičen, Liverpoola nismo premagali slučajno. Igrali smo proti ekipi z izjemnim nizom osvajanja trofej. Vse od žreba smo vsi - igralci, navijači, vsi pri Villarrealu - razmišljali o tej tekmi. Imeli smo priložnost, da spišemo zgodovino. Na srečo je bila to ena tistih noči, ki si jo profesionalci želijo doživeti: z vzdušjem, spektaklom, proti temu nasprotniku, s tem rezultatom ..." Domači trener je kar malce zbodel gostujoče velikane, rekoč, da je bil presenečen nad obrambno postavitvijo rdečih.

Slavje rumenih po eni zadnjih akcij na tekmi.
Slavje rumenih po eni zadnjih akcij na tekmi. FOTO: AP

"Zelo dobri smo bili v obrambi proti ekipi, ki je polna napadalcev za 30 milijonov evrov in več," je nadaljeval nekdanji trener Seville. "Dovolili smo jim bore malo priložnosti, čeprav sta obe ekipi imeli obdobji prevlade na sredini igrišča. Sem so prišli zelo previdno, bolj kot sicer, s tremi osrednjimi branilci in dvema napadalcema. To nas je presenetilo. Rezultat so poskušali čimdlje ohranjati pri začetnem in nam škodovati v protinapadih. Uspelo nam je zadeti na zelo pošten in zaslužen način. Doma poskušajo biti zelo intenzivni in pritiskajo v napad. Morali bomo igrati dobro, vemo, da bodo pritisnili visoko, toda so plusi in minusi. Ko pritiskaš zgoraj in v napad pošlješ igralce, potem jih imaš manj v obrambi. Morali se bomo braniti zelo dobro, to je jasno. Poskusili bomo deaktivirati njihov napad, blizu 16-metrskega prostora," je povedal asturijski trener.

Villarreal je pred tremi leti prevzel v drugi španski ligi, zdaj pa je na pragu uvrstitve v prvi evropski finale. "Pred tremi leti si nihče ne bi mogel misliti, da bomo zdaj doživeli takšno noč," je še povedal ponosni Marcelino. "Igralci in tisti, ki se trudijo, se žrtvujejo, da lahko mi uživamo. Navijači so danes uživali in so bili pomemben del pri doseganju tega, kar nam je uspelo v treh letih. Bomo videli, če bomo imeli naslednji teden še večji razlog za veselje." O prerekanju s Kloppom pa: "Na klopi sva oba vročekrvna. Izmikal se bom konfliktom z njim, saj bi verjetno izgubil. A nič ni bilo. Občudujem Kloppa kot trenerja. En teden pred tem, ko sem podpisal za Villarreal, sem bil z mojimi trenerji v La Mangi, kjer sem gledal trening Kloppovega Dortmunda. Rad imam način, na katerega igrajo njegove ekipe. Spremenil je Liverpoolov slog."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

martinov
29. 04. 2016 11.44
-2
Jan OBLAK je bil odličen. Komentar Braneta OBLAKA pa nikakršen. Da še vedno navija za Bajer je sicer njemu razumljivo, da pa prioriteteen ne daje svojemu igralcu in soimenjaku, pa ni razumljivo, če ga je že "dal" na evropsko sceno. Očitno je, da ga kot agent, za svoj žep, ni dal svoji po žepni scenarij. Priporočilo, če nimate druge možnosti. Ne glejte posnetkov tekem, katere prenaša v posnetkih KLEMNČIČ, ker se v svoji gostobeednosti, ( v eni muniti, ponovi trikrat iste besede), ker očitno pred seboj nima TROTL BOBNA.
the kop
29. 04. 2016 11.27
-6
liverpool nima možnosti na povratni tekmi! enostavno so preslabi!
krnekilojz
29. 04. 2016 11.50
+4
Najbrž si isto nabijal pred tekno z borussio
the kop
29. 04. 2016 11.51
-1
jap ampak so imeli srečo in sedaj je sreča adijo za naslednjih 10 let! isto kot po finalu leta 2005!
Erik432
29. 04. 2016 13.30
+3
@The_Kop ... vsaka ti čast, pravi si mi ti navijač. Zaostanek po prvi tekmi za en gol, pa je naenkrat vse zanič. Tekma je bila popolnoma izenačena in tudi Liverpool bi lahko komot zmagal.
Chelsea1991
29. 04. 2016 15.06
-1
res je, brez napadalca in z avtbosuom pač ne moreš zmagat, potem pa bojo čez murinja pametni hah
Iniesta
29. 04. 2016 10.59
-1
Ocitno bo spet sevilja prvak ...
mafija leva drogeraška
29. 04. 2016 10.47
+8
dobro pa kakšen video je to sploh?? kot da bi gledal samo četrt televizije
BOZICEKSLO
29. 04. 2016 09.51
+5
Villareal ni kar ena ekipa. Ima kar nekaj spodobnih igralcev.
Iniesta
29. 04. 2016 11.00
+4
Dloading
29. 04. 2016 09.47
+3
"Igrali smo proti ekipi z izjemnim nizom osvajanja trofej"?