Liga Evropa

Komisija po žepu udarila Francoze in Turke, incident v Ligi Evropa jih bo drago stal

Nyon, 19. 04. 2017 20.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z visoko denarno kaznijo je Evropska nogometna zveza kaznovala francoski Lyonu in turški Bešiktaš po izgredih, zaradi katerih si je pot na zelenico utrla množica domačih navijačev. V kolikor bi se incident ponovil, pa je disciplinska komisija zagrozila tudi z izklučitvijo.

V spopadih med navijači je bilo ranjenih pet oseb.
V spopadih med navijači je bilo ranjenih pet oseb. FOTO: AP
Po navijaških incidentih na prvi četrtfinalni tekmi nogometne evropske lige prejšnji četrtek v Lyonu med ekipama Olympique Lyon in Bešiktaš je disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (Uefa) Olympique Lyon in Bešiktaš kaznovala s sto tisoč evrov kazni. Uefa je obema kluba tudi zagrozila, da bosta za leto dni izključena iz vseh tekmovanj pod njenim okriljem, če se bodo v prihodnjih dveh letih incidenti ponovili. Tekma v Lyonu se je začela s 45 minutno zamudo, že pred njo pa je prišlo do spopadov med policijo in turškimi navijači, v katerih je bilo ranjenih pet oseb.

Do novih nemirov je potem prišlo še na stadionu Parc OL, ko so Turki s pirotehniko in vsem, kar jim je prišlo pod roke, začeli obmetavati domače navijače, ki so 15 minut pred začetkom tekme pobegnili na igrišče. Prišlo je do daljše prekinitve, posredoval je tudi predsednik Olympique Lyona Jean-Michel Aulas, po 45 minutah, ko so se zadeve le umirile, pa se je tekma končno začela. Povratna tekma med francoskim in turškim klubom bo v četrtek, v Istanbulu, na prvi pa je z 2:1 slavil Olympique Lyon. Njegov predsednik Aulas je že izrazil bojazen glede varnosti njegove ekipe v Istanbulu, vendar je Fikret Orman, predsednik Bešiktaša zatrdil, da se nimajo česa bati in da bo za varnost poskrbljeno. Sicer pa je Uefa po pregledu finančnih računov za leto 2011 Bešiktaš že izključila iz svojih tekmovanj za leto dni, hkrati pa ga kaznovala s plačilom 200.000 evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LAC
20. 04. 2017 08.48
ČEMU SO NAMENJENI TI MOTEČI REZULTATI?
Bigbadjohn
20. 04. 2017 09.10
+1
DA MOTIJO, KAKOPAK! Po moje je to prefinjena oblika psihološke vojne, ki jo izvajajo preko medijev, s ciljem pripraviti Slovence za suženjstvo najboljšemu ponudniku. Sem spadajo tudi popačenje slovenščine- hrvatizmi srbizmi, google nesmiselni prevodi, zumba slovnica....cenzura, brisanje mojih komentarjev (in ostalih zavednih slovencev)...