Liga Evropa

Konec ljubezni? Hummels priznal, da si pri Dortmundu 'obupno' želijo premagati Kloppa

Dortmund, Liverpool, 27. 03. 2016 14.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po koncu reprezentančnega premora se bodo hitro nadaljevale tudi preizkušnje v evropskih klubskih tekmovanjih. Na Kanalu A in VOYO se 7. aprila spet obeta prava "delikatesa", dvoboj Borussie Dortmund in Liverpoola. V nemških revirjih bo vse v znamenju povratka Jürgna Kloppa.

Trener Liverpoola je v Dortmundu zapustil velik pečat. Klub je po plesanju na robu bankrota leta 2013 igral tudi finale Lige prvakov.
Trener Liverpoola je v Dortmundu zapustil velik pečat. Klub je po plesanju na robu bankrota leta 2013 igral tudi finale Lige prvakov. FOTO: Reuters

Branilec Borussie Dortmund Mats Hummels je priznal, da s soigralci že pogleduje proti prvi tekmi četrtfinala Lige Evropa, ki jo bomo prenašali tudi na Kanalu A in VOYO. Obeta se ena največjih tekem v zgodovini najmlajšega evropskega pokalnega tekmovanja, glede na to, da se bosta udarila večkratna evropska prvaka Dortmund in Liverpool, a z dodanim "ščepcem" Jürgna Kloppa. Nemški trener se namreč manj kot leto dni po odhodu iz kluba, pri katerem je preživel sedem uspešnih let in osvojil dva naslova državnega prvaka, vrača v Porenje. Branilec nemške reprezentance Hummels je v petek doživel hladen tuš na prijateljski tekmi z Anglijo v Berlinu (2:3), a dolgoletni Kloppov varovanec, ki se je klubu pridružil kljub kaljenju v Bayernovi mladinski šoli, že razmišlja o ponovnem snidenju s priljubljenim strategom, a dodaja, da ne bo prostora za čustva.

"V paru z Liverpoolom bomo preprosto obupno želeli premagati Kloppa. Moramo ga premagati," je za nemško televizijo ZDF povedal Hummels. "Seveda bo dobil topel sprejem in toplo slovo. A upam, da ga bom vmes spravil ob živce. Veliko bo medijske pozornosti. Nekaj posebnega pa bo tudi za igralce, ki bodo spet srečali Kloppa. Zelo bo zanimivo, tudo na čustveni ravni. A zaenkrat poskušam čimmanj razmišljati o tem. Že po žrebu sem dejal, da bomo o tekmi z Liverpoolom razmišljali, ko bo tekma dejansko za ovinkom."

Prvi obračun bo na Signal Iduna Parku na sporedu 7. aprila (prenos na Kanalu A in VOYO), povratnega pa bomo z Anfielda prenašali teden dni kasneje. Do takrat imata oba kluba na sporedu še pomembne ligaške tekme. Medtem, ko Dortmund s petimi točkami zaostanka lovi Bayern v 1. Bundesligi, se Liverpool krčevito bori za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov. Morda pa se rdečim v najelitnejše evropsko tekmovanje uspe vrniti prav po zaslugi Lige Evropa, kjer zmagovalec od lanske sezone dobi vozovnico za Ligo prvakov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SLO_MARE
01. 04. 2016 19.27
-1
smešni ste zdaj rinete to na kanal a, prej ko sta pa igrala united in liverpool pa mečete na kino. smeh
AS1983
27. 03. 2016 20.52
+1
pričakujem veliko golov, vsaj 3 na tekmi, če ne celo več
AS1983
27. 03. 2016 20.51
+2
dvoboj Liverpoola in Borusije do poslastica