Liga Evropa

Legendarni Ferguson ponosen na rdeče vrage: United je z zmago dvignil celoten Manchester

Manchester, 26. 05. 2017 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Uniteda so z zmago v UEFA Ligi Evropa izpolnili minimalen cilj, ki so si ga zastavili pred začetkom sezone - uvrstitev v UEFA Ligo prvakov. Nekdanji trener Sir Alex Ferguson pa je prepričan, da ima zmaga nad Ajaxom še večji pomen, saj so jo dosegli v času, ko so jo prebivalci Manchestra najbolj potrebovali.

Alex Ferguson je v Stockholmu doživel nekaj, kar v trenerski karieri ni uspel. Manchester United je namreč prvič v zgodovini osvojil Ligo Evropa.
Alex Ferguson je v Stockholmu doživel nekaj, kar v trenerski karieri ni uspel. Manchester United je namreč prvič v zgodovini osvojil Ligo Evropa. FOTO: Reuters

Manchester United je sezono polno vzponov in padcev končal na najboljši možen način. Rdeči vragi so namreč v velikem finalu UEFA Lige Evropa v Stockholmu premagali Ajax in osvojili še zadnjo lovoriko, ki je manjkala v bogatih klubskih vitrinah. Zmaga pa ni pomenila le to, da je Jose Mourinho krstno sezono na klopi rdečih končal s tremi lovorikami, ampak je tudi prinesla nastop v elitni Ligi prvakov. To je bil pred sezono tudi glavni cilj kluba z Old Trafforda. Finale je bil sicer zelo čustven za igralce in navijače Uniteda saj se je v Manchestru manj kot 48 ur pred finalom zgodil teroristični napad, ki je terjal več smrtnih žrtev. Mesto je bilo v šoku in ta zmaga je bila majhen obliž na boleče rane. Da je mesto potrebovalo to zmago, je prepričan tudi legendarni trener rdečih Sir Alex Ferguson. Škot je na klopi 20-kratnih angleških prvakov pustil neizbrisen pečat, saj je v svetu nogometa osvojil praktično vse, kar se osvojiti da. Zgolj pokala za slave v Ligi Evropa nikoli ni uspel pripeljati na Old Trafford, to pa je sedaj uspelo Mourinhu, ki je tretji trener na vročem stolčku, od kar je legendarni Fergie odšel v pokoj. 

"Z zmago v finalu je United dvignil celotno mesto. Tekma se je igrala zgolj zaradi tega. Vsi smo ponosni na njih, saj je to izjemen uspeh. Manchester je takšno mesto kot moj rodni Glasgow. Je delovno mesto, z izjemnimi ljudmi, ki znajo stopiti skupaj. Skupaj so preživeli že nekaj hudih obdobji, a so se vselej pobrali. To je mesto delovnih ljudi, ki so močno povezani med seboj," je po tekmi v Stockholmu v pogovoru z angleškimi novinarji povedal izkušeni škotski trener. Da mesto Manchester res zna stopiti skupaj, sta dokazala tudi oba velika nogometna kluba. Velika rivala na zelenici, toda City in United sta po terorističnem napadu združila moči in dokazala, da na svetu ni prostora za sovraštvo, kaj šele v nogometu. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
27. 05. 2017 22.17
+1
Me pa prav zanima, če bi mufc igral celotno sezono, tako kot so v finalu, koliko bi bilo več zmag in koliko manj remijev in koliko več točk bi zdaj imeli.