Liga Evropa

Vize gratis: Manchester United se je izkazal z lepo gesto pred dolgo potjo v Rusijo

Manchester, Rostov na Donu, 01. 03. 2017 14.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Navijačem Manchester Uniteda, ki se bodo odločili obiskati Rostov na Donu, je najtrofejnejši angleški klub obljubil kritje stroškov, ki jih bodo imeli z urejanjem viz za vstop v Rusijo. Tam rdeče vrage naslednji četrtek (prenos ob 18.50 na Kanalu A in VOYO) čaka tekma osmine finala Lige Evropa.

Manchester United je veliko bolj resno v primerjavi s številnimi drugimi angleškimi klubi v tej sezoni "zagrizel" v Ligo Evropa, končno slavje v tem evropskem tekmovanju pa je med cilji trenerja Joseja Mourinha. Ta je že osvojil dve loviriki v svoji prvi sezoni na Old Traffordu, med bojem za vrh angleške Premier League pa želi Mourinho z varovanci nadaljevati tudi evropsko pot. Unitedova raven je seveda Liga prvakov, realnost pa je zadnjih nekaj sezon Liga Evropa, kjer zdaj rdeče čakata dve zahtevni tekmi z FC Rostovom, za katerega igra tudi slovenski reprezentančni branilec Miha Mevlja. Mevlja je za razliko od marčevskih nasprotnikov v tej sezoni s svojim klubom že nastopal v skupinskem delu Lige prvakov, kjer so Rusi, ki pišejo zgodovino kluba, spisali zlata poglavja v Rostovu na Donu.

Ibrahimović ( v sredini) je prvo ime te sezone, ko gre za nogometaše Manchester Uniteda.
Ibrahimović ( v sredini) je prvo ime te sezone, ko gre za nogometaše Manchester Uniteda. FOTO: AP

Angleški mediji dober teden pred tekmo, ki jo bomo v četrtek, 9. marca prenašali na Kanalu A in VOYO, poročajo o velikodušni potezi vodstva Uniteda. Na pot proti jugozahodu Rusije, ki je dolga okoli 3000 kilometrov, navijače svojega kluba vabijo s kritjem stroškov za vize, ki si jih morajo urediti pred obiskom Rusije. Na stadionu Olimp-2 naj bi se zbralo vsaj 500 privržencev rdečih vragov, ki so vedno bolj zadovoljni s predstavami svojega moštva, v zvezde pa kujejo napadalca Zlatana Ibrahimovića, ki je klubu prejšnji konec tedna prinesel tudi drugo lovoriko: ligaški pokal proti Southamptonu (3:2). Cena procesiranja vize naj bi znašala okoli 139 evrov, skupni strošek bi torej znašal skoraj 70.000 evrov.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
01. 03. 2017 22.11
-1
70k? Kako mufc zadnje čase zapravlja :/ , je tole kot bi pljunil v morje, za njih. Ja igra se je malce popravila, vsaj zmagujejo nekatere tekme in niso samo remiji. Ko pa bodo začeli premagovati klube iz TOP 5..., do takrat pa bom mirno spremljal in upal na najboljše.