Liga Evropa

FOTO: Letalo z nogometaši Fenerbahčeja na poti v Manchester zasilno pristalo po trku s ptico

Manchester, Budimpešta, 19. 10. 2016 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši turškega prvoligaša Fenerbahčeja so na poti v Manchester preživljali manjšo dramo. Letalo ekipe, ki se bo v četrtek v prenosu na Kanalu A in VOYO ob 20.50 na tekmi Lige Evropa pomerila z Manchester Unitedom, je moralo zaradi trka s ptico in razbitega stekla pilotske kabine namreč zasilno pristati.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moštvo Fenerbahčeja se je pred tekmo Lige Evropa z Manchester Unitedom nepričakovano znašlo v Budimpešti, kjer je letalo z nogometaši zasilno pristalo zaradi trka s ptico, ki je razbila steklo pilotske kabine. Turki so fotografije iz pilotske kabine skupaj s pojasnilom objavili na uradnem profilu kluba na Twitterju, toda njihove priprave na obračun skupaj z uradno novinarsko konferenco in treningom na stadionu Old Trafford bodo potekale nemoteno. Manchester United je objavo prav tako na Twitterju komentiral z besedami: "Želimo vam varno pot do konca vašega popotovanja do Manchestra. Se vidimo kmalu!"  Poseben čarterski let je vzletel iz Istanbula, od koder je poletelo tudi nadomestno letalo, s katerim so vsi srečno prispeli na Otok. Klub, za katerega med drugim igra nekdanji član Uniteda Robin van Persie, je v objavi na družbenih omrežjih zapisal, da se ni zgodilo "nič alarmantnega". Branilec Roman Neustädter je našel tudi nekaj časa za šalo in čivknil: "Noben ptič nas ne bo ustavil." Fenerbahče na Old Trafford sicer prihaja s slabimi rezultati iz domačega prvenstva, kjer zasedajo šele deveto mesto.

Mourinho je nastope v Ligi Evropa začel z nepričakovanim porazom v Rotterdamu. United je nazadnje z minimalnih 1:0 doma premagal Zorjo Luhansk.
Mourinho je nastope v Ligi Evropa začel z nepričakovanim porazom v Rotterdamu. United je nazadnje z minimalnih 1:0 doma premagal Zorjo Luhansk. FOTO: AP
Dobrim novicam iz Budimpešte so sledile tudi dobre novice iz tabora Uniteda, kjer sta pred četrtkovo tekmo s soigralci trenirala tako napadalec Anthony Martial kot vezist Morgan Schneiderlin. Francoza sta zaradi udarcev, ki sta jih dobila na sobotnem treningu, manjkala ob zadnjem remiju v Premier League, United je na gostovanju pri najhujšem tekmecu Liverpoolu iztržil remi brez golov. Na treningu pred prihodom Fenerbahčeja je sodeloval tudi armenski vezist Henrik Mkitarjan, ki je imel v zadnjem času težave s stegensko mišico.

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.