Liga Evropa

Mourinho hvali Rashforda in lastno potrpljenje, glede Ibrahimovićeve poškodbe pa ne pričakuje dobrih novic

Manchester, 21. 04. 2017 14.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester United je po veliki bitki z Anderlechtom napredoval v polfinale Lige Evropa, potem ko so Belgijci na četrtkovi povratni tekmi četrtfinala izsilili podaljšek in bili večkrat zelo blizu napredovanju. Zmaga z 2:1 nosi podpis Marcusa Rashforda in trenerja Joseja Mourinha, ki pravi, da je Angležu zaupal kljub večmesečni strelski krizi.

Marcus Rashford je upravičil Mourinhovo zaupanje.
Marcus Rashford je upravičil Mourinhovo zaupanje. FOTO: AP

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho se je pohvalil, da je na četrtkovi povratni tekmi četrtfinala Lige Evropa do konca zaupal v strelske sposobnosti mladega napadalca Marcusa Rashforda, ki je po izvrstni predstavi proti Chelseaju prinesel še eno zmago rdečim vragom z odločilnim golom v mreži Anderlechta za slavje v podaljšku in napredovanje v polfinale (2:1). V izvrstnem dvoboju so Belgijci pritiskali do zadnjih sekund, a ostali praznih rok proti zadnjim angleškim predstavnikom v letošnji evropski sezoni, ki so se kljub lepemu kapitalu s prve tekme na domačem Old Traffordu precej mučili. Armenski napadalni vezist Henrik Mkhitarjan je po zadetku v Bruslju tudi na drugi tekmi z vijoličastimi zadel za vodstvo Uniteda, toda kapetan gostov Sofiane Hanni je zasluženo izenačil, nato pa je v podaljšku Rashford po številnih zapravljenih priložnostih le uspel zatresti gostujočo mrežo in prinesti napredovanje Angležem. Mourinho se je tako izenačil z legendo kluba Sirom Alexom Fergusonom in Giovannijem Trapattonijem, ki sta se oba desetkrat uvrstila v polfinale evropskih tekmovanj, Portugalec pa je medije po tekmi opomnil, da Rashford kljub izvrstnim predstavam v zadnjih dneh prej ni dovolj redno zabijal. "Mislim, da smo imeli 17 strelov in deset jih je šlo v okvir gola, a tekma je bila težka," je dejal Mourinho. "Nekdo bi lahko gledal tekmo in rekel 'totalna prevlada', toda oni so začeli bolje od nas in imeli dobre priložnosti ter pol ure nadzirali igro. Pri 1:1 tvegaš. Dobro, govorite o njegovih (Rashfordovih) kvalitetah, a gola ni zabil od septembra. A sem mu zaupal. Nekateri igralci ne vedo, zaradi česa zaupam dotičnemu igralcu, a Marcusu zaupam. Čeprav je mlad, je lahko ostalim fantom za vzor. Imamo izjemne primere borcev ali ljudi s pravo miselnostjo."

Zdelo se je že, da to ne bo večer za novopečenega angleškega reprezentanta, ki je zapravil kar nekaj zrelih priložnosti, nato pa je ob poškodbi Zlatana Ibrahimovića uspešno "nadomestil" prvega strelca kluba in popeljal vrage v polfinale. "Vse, kar lahko storiš, je, da še naprej poskušaš ustvarjati priložnosti in to smo neprenehoma počeli," je dvoboj ocenil Rashford. "Stisnili smo jih na njihovo polovico v drugem polčasu in začeli pritiskati kot ekipa, to je v tistem trenutku zahtevala tekma. Imeli smo veliko priložnosti in lahko bi zabili veliko golov, a včasih se tekme odvijejo tako. En gol smo dosegli na koncu in lahko smo zadovoljni. Moraš le vztrajati in upati, da boš dobil še eno priložnost. Tokrat smo šli po težji poti, a zdaj nič od tega ni pomembno," dodaja produkt klubske šole. Mourinho po tekmi ni bil optimističen glede na videz grde poškodbe kolena Ibrahimovića, med dvobojem pa je obležal tudi argentinski branilec Marcos Rojo. 35-letni Ibrahimović je v drugem polčasu neugodno padel po skoku za visoko žogo in po neugodnem pristanku za njegovo koleno ni stopil na zelenico v podaljšku. Tudo Rojo je moral z igrišča že prej, prav tako na nosilih, tudi v njegovem primeru je pod vprašajem koleno. "Ne verjamem, da gre za 'lahki' poškodbi, a raje počakam na preglede," je bil po tekmi jasen Mourinho. "Želim si počakati. Nimam pa dobrih občutkov. Želel bi si biti optimističen, a nisem. Več kot to ne morem povedati, nisem zdravnik. Imamo Daleyja Blinda, ki ima izkušnje na tem položaju (srednjega branilca) in mislim, da je čas za (Phila) Jonesa in (Christopherja) Smallinga, ki bosta morala biti pogumna in tvegati, ker moraš za ekipo storiti vse. Ne moreš narediti čudežev, zato jih ne pričakujem, da moramo storiti vse, da pohitrimo proces. A niti z noro miselnostjo, ne moreta igrati že v nedeljo. A s posebnim duhom, se lahko vrneta prej od pričakovanj. Namesto tega, da bi se vrnila sredi maja, se bosta na začetku maja."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
21. 04. 2017 21.06
+2
Spet poškodbe, ma naj gre vse skup nekam.
Peter Selan 1978
21. 04. 2017 19.14
jaz sm lah tok beden za 80
mackon08
21. 04. 2017 15.39
+4
Pogba vreden 100 milijonov, na papirju, dejansko je vreden 100 Euro.
Masterofpupetz
21. 04. 2017 17.35