Liga Evropa

VIDEO: Atletico premoč na zelenici kronal s pokrom golov, Oblaka ni bilo v vratih colchonerosov

Koebenhavn, 15. 02. 2018 21.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./N.A./M.G.
Komentarji
6

Po izpadu iz elitnega tekmovanja Lige prvakov so se Atleti morali zadovoljiti z evropsko ligo, kjer so že v šestnajstini finala pokazali svoj primat in kar štirikrat zatresli mrežo danskega Koebenhavna. Nekdanji klub slovenskega reprezentanta Benjamina Verbiča je sicer povedel, vendar je veselje domačih trajalo le kratek čas (1:4).

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Gol Nigueza za izenačenje na 1:1
    01:05
    Iz 24UR: Gol Nigueza za izenačenje na 1:1
  • Zadetek Fischerja za vodstvo Koebenhavna z 1:0
    01:16
    Zadetek Fischerja za vodstvo Koebenhavna z 1:0
  • Gol Gameiroja za vodstvo Atletica z 2:1
    00:52
    Gol Gameiroja za vodstvo Atletica z 2:1
  • Gol Griezmanna za vodstvo Atletica s 3:1
    01:21
    Gol Griezmanna za vodstvo Atletica s 3:1
  • Gol Vitola za končno zmago Atletica s 4:1
    01:11
    Gol Vitola za končno zmago Atletica s 4:1

V aktualni sezoni, ki se ni začela po željah Atletico Madrida, v Ligi prvakov so se namreč znašli v skupini skupaj z Chelsea in AS Romo, Madridčani lovijo uspeh v evropskem tekmovanju, ki jim je za razliko od Lige prvakov, prineslo veliko veselja.

Z naslovom v Ligi Evropa se je leta 2012 na nek način "vse začelo", ko gre za sodelovanje Diega Simeoneja in madridskega Atletica. Argentinski strateg je leta 2011 prevzel klub, pri katerem je v dveh etapah tudi igral, že prva sezona na klopi rdeče-belih pa je prinesla prvi večji naslov. Simeone s seboj na Dansko ni vzel poškodovanega napadalca Diega Coste, junaka praktično vseh dosedanjih podvigov, ki od januarja po povratku iz Chelseaja spet igra v stari jati, Simeone pa se je pred pomembnimi obračuni v španskem prvenstvu odločil spočiti tudi slovenskega vratarja Jana Oblaka

Napad Atletov je na gostovanju v Koebenhavnu vodil izvrstni Antoine Griezmann.
Napad Atletov je na gostovanju v Koebenhavnu vodil izvrstni Antoine Griezmann. FOTO: AP

Napad z Antoinom Griezmannom je že v uvodnih minutah pokazal svojo dominanco, s strelom na domača vrata je poskušal Kevin Gameiro, vendar pa se je danski čuvaj mreže odzval z izjemno obrambo. Nekaj minut za tem pa je bil nevaren tudi Francoz, ki ga že dalj časa povezujejo s prestopi v Manchester United in Barcelono, francoski reprezentant je sprožil strel in le za las zgrešil vrata. Griezmann ni odnehal in si zagotovil eno lepših priložnosti prvega polčasa, ko se je znašel na štiri oči z Robinom Olsenom, vendar se je tudi tokrat izkazal domači vratar. Potem pa je sledila hladen tuš za goste. Victor Fisher je izkoristil podajo pred vrata Miguela Angela Moye in jo s peto preusmeril naravnost v mrežo Špancev. 

Nogometaši Atletica so se hitro zbrali in nadaljevali z ogrožanjem domačih vrat, to je kmalu obrodilo sadove, med strelce se je v 21. minuti vpisal Saul Niguez. Šestnajst minut kasneje pa je žogo za hrbet Olsena potisnil še Gameiro, ki je izkoristil natančno podajo Lucasa Hernandeza. Domači so se odzvali z alepo akcijo, ko je v kazenskem prostoru poskušal Pieros Sotiriou, vendar pa je streljal naravnost v Moyo. 

Saul Niguez je dosegel prvi zadetek za Atlete.
Saul Niguez je dosegel prvi zadetek za Atlete. FOTO: AP

Tudi v drugi polčas so bolje vstopili gostje, med Atleti je bil še posebno dobro razpoložen Griezmann, ki pa pri zaključkih ni bil dovolj natančen. V 71. minuti se mu je le uspelo vpisati med strelce za 1:3. Gostje so svoje vodstvo še povišali po zaslugi Victorja Vitola, ki se je poigral z domačo obrambo, si zagotovil lep položaj za strel in zatresel mrežo. V nadaljevanju pa so si po izvajanju iz kota tudi Danci zagotovili priložnost za zmanjšanje zaostanka, vendar pa je žoga zletela v vratnico, tako so si Španci pred povratnim obračunom na Metropolitanu zagotovili težko ulovljivo prednost. 

Liga Evropa, 1/16 finala, prva tekma:
Koebenhavn ‒ Atletico Madrid 1:4 (1:2)
Fischer 16.; Niguez 21., Gameiro 37., Griezmann 71., Vitolo 78.

Postavi:

Koebenhavn: Olsen, Kvist (C), Greguš, Vavro, Boilesen, Ankersen, Lüftner, Sotiriou, Skov, Falk, Fischer

Atletico Madrid: Moyà, Godín (C), Partey, Koke, Griezmann, Ñíguez, Correa, Hernández, Juanfran, Gameiro, Giménez

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dajno
16. 02. 2018 09.56
-2
Zakaj pišete na naslovnici o klubu, kjer Slovenec ni igral? Jojo, ki je bil vrhunski pa... Nekje v ozadju...
BBarca
16. 02. 2018 09.59
+1
Acidic
15. 02. 2018 22.16
+3
Zakaj se vsi boljši klubi dobesedno trudijo čimprej zapustiti to tekmovanje? Nikoli nisem tega razumel. Če si že tam, igraj in zmagaj.
Haralmaan
15. 02. 2018 21.22
+4
Brez Oblaka ja
dajno
15. 02. 2018 18.48
+4
Se vidi koliko je zanimanja za to tekmovanje, pa Atletico, tudi če kateri naš igra
BBarca
15. 02. 2018 21.10
+7
Fora je pa, da Oblaka sploh ni med igralci za to tekmo.