Liga Evropa

Znani vsi udeleženci Lige Evropa, tudi tokrat s pestro slovensko udeležbo

Ljubljana, 25. 08. 2016 23.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Znanih je vseh 48 udeležencev skupinskega dela Lige Evropa. Poleg že uvrščenih šestnajstih ekip, ki so si to zagotovile z uvrstitvijo v državnih prvenstvih in desetih, ki so v tekmovanje 'padle' po izpadu v kvalifikacijah za Ligo prvakov, si je evropsko jesen v play-offu zagotovilo še 22 ekip.

Komu se bo nasmehnil žreb skupinskega dela Lige Evropa?
Komu se bo nasmehnil žreb skupinskega dela Lige Evropa? FOTO: Reuters

Po Ligi prvakov, smo dobili tudi vse udeležence skupinskega dela Lige Evropa. Dvaindvajset klubov si je mesto v skupinskem delu zagotovilo preko kvalifikacij. To so zmagovalci t.i. play-offa. Mesto v skupinskem delu pripada tudi desetim klubom, ki so izpadli v zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov. Preostalih šestnajst mesta pa pripada moštvom, ki so se v skupinski del uvrstila neposredno, glede na njihovo uvrstitev v državnem prvenstvu. Tudi v letošnji sezoni bo nastopilo kar nekaj velikanov evropskega klubskega nogometa. Jose Mourinho bo z Manchester Unitedom lovil evropsko lovoriko prav v Ligi Evropa. V skupini bodo tudi nekdanji prvaki Lige prvakov, kot so Ajax, Inter, za katerega brani Samir Handanović in Steaua iz Bukarešte. Prisotna bo tudi Fiorentina, za katero igra Josip Iličić, Athletic iz Bilbaa, Roma, Schalke, Southampton in Villarreal (Bojan Jokić) so tudi klubi z visokimi ambicijami. Od slovenskih predstavnikov bo nastopil Robert Berić, ki je s Saint-Etiennom v zadnjem krogu kvalifikacij izločil izraelski Beitar iz Jeruzalema. Nastop sta imela že prej zagotovljen Nejc Skubic, ki si kruh služi pri Konyasporju in Martin Milec, ki igra za Standard iz Liega. V skupinskem delu tudi tokrat ne bo West Ham Uniteda, ki je v tretjem kvalifikacijskem krogu izločil Domžale. Varovanci Slavena Bilića so še drugo zaporedno sezono izpadli proti romunski Astri. Potem ko se je prva tekma končala z 1:1, so Londončani na svojem domačem stadionu klonili z 1:0 in konec je bilo sanj o evropski jeseni. Veliko priložnost je zapravil tudi Hajduk, katerega v letošnji sezoni trenira Marijan Pušnik. Spltičani so na Poljudu po izvajanju enajstmetrovk izpadli proti Maccabiju iz Tel Aviva.

Naslov v Ligi Evropa sicer brani Sevilla, ki je lovoriko dvignila že trikrat zapored, a letos Andaluzijci svojo evropsko pot začenjajo v Ligi prvakov in tako lahko letos morda dobimo novega zmagovalca.

Naslov v Ligi Evropa brani Sevilla, ki pa svoje evropske nastope začenja v skupinskem delu Lige prvakov.
Naslov v Ligi Evropa brani Sevilla, ki pa svoje evropske nastope začenja v skupinskem delu Lige prvakov. FOTO: AP

Izidi povratnih tekem play-offa za Ligo Evropa:

Karabag - Göteborg 3:0 (2:0) 3:1

Brondby - Panathinaikos 1:1 (1:0) 1:4

Grasshoppers - Fenerbahče 0:2 (0:0) 0:5

Slovan Liberec - AEK Larnaca 3:0 (3:0) 4:0

Rosenborg - Austria Dunaj 1:2 (0:0) 2:4

Partizani - Krasnodar 0:0 (0:0) 0:4

Anderlecht - Slavia Praga 3:0 (2:0) 6:0

AZ Alkmaar - Vojvodina 0:0 (0:0) 3:0

BATE Borisov - Astana 2:2 (1:0) 2:4

Genk - Lokomotiva Zagreb 2:0 (1:0) 4:2

Osmanlispor - Midtjylland 2:0 (1:0) 3:0

PAOK - Dinamo Tbilisi 2:0 (2:0) 5:0

Škendija - Gent 0:4 (0:0) 1:6

Sparta Praga - Sonderjyske 3:2 (1:2) 3:2

Maribor - Gabala 1:0 (0:0) 2:3

Crvena Zvezda - Sassuolo 1:1 (0:1) 1:4

Saint-Etienne - Beitar Jerusalem 0:0 (0:0) 2:1

West Ham United - Astra 0:1 (0:1) 1:2

Šahtar Donjeck - Basaksehir 2:0 (1:0) 4:1

Rapid Dunaj - Trenčin 0:2 (0:2) 4:2

 Hajduk Split - Maccabi Tel Aviv 2:1 (1:0) 3:3*
*po izvajanju enajstmetrovk

Olympiakos Pirej - Arouca 2:1 (0:0) 3:1*
*po podaljških

V odebeljenem tisku so označeni zmagovalci play-offa in skupni izid obeh odigranih tekem.

V skupinski del uvrščeni po porazu v play-offu Lige prvakov: Ajax, APOEL, Dundalk, Haopel Beer-Sheva, Roma, Salzburg, Steaua Bukarešta, Viktoria Plzen, Villarreal, Young Boys

V skupinski del uvrščeni preko uvrstitve v državnih prvenstev: Schalke, Zenit, Manchester United, Athletic Bilbao, Inter Milano, Fiorentina, Braga, Standard Liege, Celta Vigo, Feyenoord, Mainz, Zürich, Southampton, Nice, Zorya Luhansk, Konyaspor

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.