Liga Evropa

FOTO in VIDEO: Bentekejeva 'raketa' dovolj za Liverpoolov preboj v 1/16 finala, Sturridge spet poškodovan

Liverpool, 26. 11. 2015 16.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
J.K./Ž.L.
Komentarji
14

Ob odsotnosti Daniela Sturridgea, ki kljub napovedim zaradi sveže poškodbe ni dobil priložnosti na četrtkovi tekmi proti Bordeauxu, je Liverpool v 1/16 finala Lige Evropa popeljal drugi napadalec Christian Benteke (2:1). Izpadli Francozi na Anfieldu vodili le nekaj minut.

Nocoj ni slabih novic, ker smo že pred tekmo vedeli, da je Bordeaux veliko boljši od trenutne situacije na lestvici. Poskusili smo se braniti v sredini, prvi polčas je bil boljši. Ko smo imeli žogo, smo imeli več idej, toda izgubili smo žoge na težkih položajih za nas, zato je bila to odprta tekma. Rekel bi, da je bilo nekaj čudnih sodniških odločitev. Upam, da to ni premočna beseda. Če smo frustrirani? Ne vem ... Da je imel Simon Mignolet žogo v rokah 20 sekund? Aha, 'okej' ... Po navadi takšnega prostega strela ne dosodiš. Lahke tekme lahko dobi vsak, a to ni bila ena takšnih. Jürgen Klopp, trener Liverpoola

Nič ni bilo s povratkom Daniela Sturridgea, ki naj bi se vrnil po težavah s kolenom, toda Jügen Klopp ga, bojda zaradi sveže poškodbe stopala, ni uvrstil niti na klop. Izjemno zmago nad Manchester Cityjem so skušali Liverpoolčani potrditi s štirimi novinci v primerjavi z zadnjim ligaškim obračunom. Kolo Toure, Joe Allen, Jordon Ibe in Christian Benteke so bili novi Kloppovi izbranci, najbolj opazno je od prve minute manjkal Philippe Coutinho. Gostujoči strateg Willy Sagnol je na Anfieldu sestavil najmočnejšo možno postavo, s katero je skušala ekipa iz mesta rdečega vina preprečiti zgodnje evropsko slovo.

Topel aplavz so gostujoči nogometaši dobili ob razprostrtju velikega transparenta z napisom "Thank you" (hvala, op. a.), ki sa mu družbo delali francoska ter britanska zastava. S tem so se želeli Girondinci zahvaliti za otoško podporo po terorističnih napadih v domovini, medtem ko so rdeči tekmo začeli z žalnimi trakovi. Ob izteku pete minute se je Robertu Firminu ponudila prva polpriložnost, Brazilec je po dolgi žogi ušel francoski obrambi, a nato z volejem streljal zelo slabo. Po še eni dolgi žogi, ki je povsem presenetila obrambo Bordeauxa, je znova pobegnil Firmino, toda tudi v osmi minuti se je odzval precej povprečno. Po obobju terenske premoči domačih bi Simon Mignolet skorajda zakuhal velike težave soigralcem, a njegovega slabega posredovanja in izbijanje z glavo v 13. minuti ni uspel izkoristiti Clement Chantome, ki je meril v blok Koloja Toureja. Liverpool je po obdobju slabše igre odgovoril v 22. minuti, ko je po še eni dolgi žogi Benteke ustavil podajo s prsmi in poskusil s hitrim strelom z roba kazenskega prostora, toda Cedric Carrasso tudi tokrat ni imel dela.

Francozi so se Otočanom zahvalili za sporočila podpore po dogodkih v Parizu.
Francozi so se Otočanom zahvalili za sporočila podpore po dogodkih v Parizu. FOTO: Reuters

Veliko bolj nevarno je bilo čez dobro minuto, ko si je Ibe lepo pripravil prostor za predložek z leve strani, a je žoga za las zgrešila tako Bentekeja kot kapetana Jamesa Milnerja. Ibe je bil spet organizaor v 29. minuti, ko se je mreža Bordeauxa tudi prvič zatresla, a je bil Benteke po podaji mladega angleškega reprezentanta v očitnem prepovedanem položaju. Nato pa si je v 32. minuti veliko neumnost znova privoščil Liverpoolov belgijski čuvaj mreže - Mignolet je skoraj dvajset sekund držal žogo v svojih rokah in zakrivil indirektni prosti strel, Henri Saivet pa je po odloženi žogi Jaroslava Plašila mojstrsko zadel pod prečko z okoli 15 metrov in kar malce šokiral razigrane tribune. Na zadovoljstvo večine navijačev je Ludovic Sane že pet minut kasneje v kazenskem prostoru nepotrebno oviral Bentekeja, ki je bil daleč od žoge, a je glavni sodnik pokazal na belo točko, s katere je bil Milner zanesljivi izvajalec za ekspresno izenačenje. Razburljiv prvi polčas se je končal na najlepši možni način, s prekrasnim zadetkom Bentekeja, ki je sprejel žogo na robu kazenskega prostora in iz obrata močno meril skozi roko Carrassoja za popoln preobrat.

Po previdnem začetku drugega polčasa je Firmino po lepi akciji pripravil Bentekeju lep strel za povišanje vodstva, toda po prodoru do golavt črte in podaji v sredino kazenskega prostora je Belgijec z levico meril visoko na tribuno Kop. Bentekeju so izraelski sodniki v 53. minuti razveljavili še en zadetek, ko so temnopoltemu strelcu po sicer natančnem zaključku lepe akcije (kombinirala sta Joe Allen in Milner) dosodili odrivanje Saneja. Žvižgi bi se kmalu hitro spremenili v aplavze, če ne bi Carrasso dobro posredoval po močnem strelu z razdalje takoj v naslednjem napadu, valovi rdečih napadov pa so se nadaljevali po desnem boku je v 56. minuti pobegnil Ibe, a ga je izkušeni Carrasso lepo zaprl ob svoji bližnji vratnici. Francozi so po dolgem času vsaj malce zapretili čez nekaj sekund, ko so po visoki žogi in strelu z glavo neuspešno zahtevali igro z roko Toureja. Stara znanca iz Bundeslige Klopp in Sagnol sta v 67. minuti družno opravila prvi menjavi. Po tem, ko je Francoz iz igre potegnil Enza Crivellija in aktiviral Cheicka Diabateja, je Nemec odgovoril z menjavo Allen-Emre Can.

Za zadnjih 17 minut rednega dela je Klopp v igro poslal še edinega liverpoolskega strelca s prve medsebojne tekme sezone Adama Lallano, ki je zamenjal Firmina. V napadu pred menjavo je Milner po vzpodbudno akcijo zaključil s strelom v zunanji del mreže. Precej mirno dogajanje na zelenici je delovalo kot zatišje pred viharjem v zadnjih desetih minutah, a dolgo časa ni bilo tako. Zgolj rezervist Nicolas Maurice-Belay si je pripravil lepšo priložnost, ko je po visoki žogi s strani lepo preigral Lallano, toda nato nezbrano meril visoko čez prečko. Diego Rolan je svojemu moštvu v zadnji akciji rednega dela priigral prosti strel na izjemno ugodni razdalji, toda lep poskus Saneja, ki je zletel skozi porozen živi zid, je še lepše ustavil Mignolet. Še eno slabo posredovanje ožje obrambe Liverpoola je že globoko v sodnikovem podaljšku po podaji iz avta ponudilo zaključno priložnost gostom, toda Diego Contento svojega voleja ni uspel zadržati pri tleh.

Liga Evropa, 5. krog, izid:

Liverpool Bordeaux 2:1 (2:1)
Milner 38./11-m, Benteke 45.; Saivet 33.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedo41LUQmedo
27. 11. 2015 08.47
+0
Pravi rezultat je 1:1. 11metrovke ne bi smelo biti, sta se tista dva igralca Bordeauxa zafrknila, saj sta zakrila pogled sodnika, on ni mogel videti, zakaj je Benteke padel.
Erik432
27. 11. 2015 08.50
+1
Rezulat 2:1 je že pravi. Penala ni bilo, po drugi strani pa je bil regularen gol Liverpoola, ki ga niso priznali. Nasploh je sodnik živel v svojem svetu in kar nekaj čudnih odločitev je bilo.
cool123
27. 11. 2015 08.38
+1
Komentator bi lahko utihnil ko se poje liverpoolova himna pa kakšno minuto bi se lahko prej vklopili v prenos
Erik432
27. 11. 2015 08.17
+1
Slaba igra Liverpoola, polna nepotrebnih napak, slabih pasov in nasloh precej nezbrano. Bordeauxu pa na drugi strani očitno tudi nima prave kvalitete, da bi te napake kaznoval. Je pa bil včeraj Benteke res dober. Nič pa mi ni več jasno, kaj je s tem Sturridgem in njegovimi poškodbami. Letos je imel že tri različe poškodbe, odigral pa je eno samo tekmo. Če se bo to nadaljevalo, bomo morali kljub štirim napadalcem v ekipi januarja kupiti še enega hitrega (Ings je za celo leto out, Strurridge pa igra vsako deseto tekmo).
hoilongmai
26. 11. 2015 21.49
+1
Ajde liverpool
hoilongmai
26. 11. 2015 21.53
+1
Barca17 1
26. 11. 2015 20.08
+16
zaka pa nimajo več prenose EL na kanalu a ?
Erik432
27. 11. 2015 08.40
+2
Res, prvo tekmo med tema dvema kluboma so še prenašali !
TheNormalOne
26. 11. 2015 16.43
+25
Klopp je nenormalno prisrčen trener. Mislim, da ni kluba, ki ga nebi hotel imeti za svojega. Še zdaj ne morem verjet, da je naš. Dajmo fantje! YNWA
Chelsea1991
26. 11. 2015 17.05
+8
YNWA prvaki 2016/17!! we won it 5 timez! #inklopwetrust
Iniesta
26. 11. 2015 17.21
+16
Klopp je res odlicen trener. Ste zadeli jackpot ...
Slosem
26. 11. 2015 21.19
+1
idiu3krasne
26. 11. 2015 16.32
+14
Bravo na Kino in Vojo...imam kino se pravi gledam....gremo Live...