Liga Evropa

Milan navkljub prihodu novih (kitajskih) vlagateljev, že v finančni težavah

Milano, 25. 10. 2017 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski prvak Juventus je v preteklem finančnem obdobju ustvaril 411,5 milijona evrov oziroma 42,6 milijona dobička. Veliko slabše pa kaže njegovemu, zgodovinsko gledano, največjemu italijanskemu rivalu Milanu, ki se je znašel v novih finančnih težavah, čeprav je dobil nove kitajske vlagatelje.

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi FOTO: Reuters
AC Milan se je znašel v finančnih težavah. Nekdanji lastnik Milana Silvio Berlusconi trdi, da je klub zašel v finančne težave, čeprav je dobil nove lastnike, to je podjetje Rossoneri Sport Investment Luxembourg s kitajskim tajkunom Li Yonghongom. Podjetje je črne-rdeče odkupilo za 750 milijonov evrov, kitajski vlagatelji pa so ob podpori ameriškega sklada Elliott za nove igralce namenili okrog 200 milijonov. "Klub je v finančnih težavah. Skrbi me molk gospoda Lija. Če bo Milan nadaljeval s slabimi rezultati, obstaja velika verjetnost, da bo sklad Elliott spomladi prevzel klub. Prava težava bo, če se Milan ne uvrsti v Ligo prvakov. Minus bo v tem primeru znašal več kot 100 milijonov," je za italijanske medije povedal Berlusconi.
Milančani so v Serie A daleč od boja za najvišja mesta. Gorje, če jim v tej sezoni ne uspe priti v Ligo prvakov ... Rdeče-črnim se zaenkrat ni obrestoval prihod Leonarda Bonuccija.
Milančani so v Serie A daleč od boja za najvišja mesta. Gorje, če jim v tej sezoni ne uspe priti v Ligo prvakov ... Rdeče-črnim se zaenkrat ni obrestoval prihod Leonarda Bonuccija. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
03. 11. 2017 08.34
Kot zanimivost kje je finančno ta Kitajec. Zdaj je najel kredit v vrednosti 8 milijonov evrov po letni obrestni meri 14%. A so nori?
Kollerik
25. 10. 2017 12.19
+1
kitajci nimajo nafte....
ehjaehja
25. 10. 2017 14.16
-3
kajčeš milan nima tolko skorupiranih šefov kot barca