Liga Evropa

VIDEO in FOTO: Peklenski obračun v teatru sanj, zmago 'vražjega' Uniteda zagrenila poškodba Ibrahimovića

Manchester, 20. 04. 2017 06.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
N.A./T.Š.
Komentarji
20

Rdečim vragom so se na peklenskem obračunu na Old Traffordu nasproti postavili nogometaši Anderlechta. Domači so vajeti na igrišču vzeli v svoje roke, vendar pa je Belgijcem kljub temu uspelo izenačiti. O zmagovalcu so odločali podaljški, domače pa je v polfinale popeljal Marcos Rashford. Kljub temu pa ob četrtfinalni tekmi ostal grenak priokus, saj je zaradi poškodbe kolena igrišče zapustil Ibrahimović.

Čeprav v samem začetku evropskega tekmovanja niso pokazali izrazite motivacije, kar iskreno priznavajo tudi v štabu Manchester Uniteda, pa je s prebojem v četrtfinale vendarle povsem drugače. "V tem delu smo postali bolj motivirani za zmago. V Bruslju smo pokazali svojo moč, vendar pa bi radi na povratni tekmi prikazali motivacijo, kot ob zadnji zmagi nad Chelseajem. To je po mojem mnenju najpomembnejše," je povedal portugalski strateg Jose Mourinho, ki ni mogel dolgo časa uživati v sadovih zmage 33. kroga Premier League temveč se je takoj osredotočil na četrtfinalni obračun z Anderlechtom, ki se je v Belgiji končal z izidom 1:1.

Prav ob slednjem bo lahko po dolgem času soigralcem na zelenici spet na pomoč priskočil najboljši strelec Uniteda vseh časov Wayne Rooney, ki pa je tekmo začel na klopi.Portugalski strateg se sicer sooča s številnimi poškodbami, na srečo vragov pa bo lahko računal na spočitega strelca zadetka s prvega srečanja, Henrikha Mkhitaryana. Manchester je sicer v letošnji sezoni evropskih tekmovanj slavil na prav vseh tekmah na Old Traffordu, kar govori v prid domači ekipi, medtem ko bi lahko v prid Anderlechta  tehtnico prevesila vrnitev Lukasza Teodorczyka.

'Imamo prednost domačega terena in zavedamo se, da smo v Ligi Evropa v letošnji sezoni na domači zelenici slavili prav na vsaki tekmi. Če bomo igrali na remi brez golov? Ne,' je bil pred tekmo odločen Portugalec.
'Imamo prednost domačega terena in zavedamo se, da smo v Ligi Evropa v letošnji sezoni na domači zelenici slavili prav na vsaki tekmi. Če bomo igrali na remi brez golov? Ne,' je bil pred tekmo odločen Portugalec. FOTO: AP

Prvi so nevarneje zapretili gostje, iz dokaj ne obetavnega položaja je zapretil Leander Dendoncker, vendar je njegov strel končal nad prečko Sergia Romera. Gostje so v začetku obračuna nevarno pritisnili na vrata vragov in z nekaj lepimi akcijami presenetili Angleže, ki so se znašli v težavah. Vendar pa le te niso trajale dolgo, saj domačih navijačev v 10. minuti ni razočaral Mkhitaryan, ki je z zbranostjo zatresel mrežo in poskrbel za vodstvo.  Prav to je poskrbelo za zasuk na Old Traffordu, saj so domači vajeti tekme prevzeli v svoje roke in še nekajkrat nevarno zapretili vratom, lepo priložnost za povišanje vodstva je imel Paul Pogba, vendar je poskus z imenitno obrambo zaustavil Ruben.

Prav slednji je preprečil veselje Uniteda tudi nekaj minut za tem, ko je na vrata nevarno streljal Jesse Lingard.Tudi vratar rdečih vragov je moral pokazati svoje spretnosti, ko je s strelom iz bližine poskušal Frank Acheampong. Belgijci so se vnovič uspeli zbrati in pet minut kasneje je skušal izenačiti tudi Dendoncker, ki pa prav tako ni uspel ugnati Romera. Zato pa je bil toliko uspešnejši Sofiane Hanni, ki se je znašel na pravem mestu po vratnici Yourija Tielemansa in se z močnim strelom vpisal med strelce ter s tem poskrbel za izenačen izid prvega polčasa.

Po številnih izpuščenih lepih priložnostih je Rashfordu vendarle uspelo.
Po številnih izpuščenih lepih priložnostih je Rashfordu vendarle uspelo. FOTO: AP

Drugi del obračuna so bolje pričeli vragi, ki so preko Lukea Shawa poskušali priti v vodstvo, vendar neuspešno. Tudi Belgijci niso ostali dolžni, tako so domače moštvo večkrat presenetili z lepimi akcijami in dosledno zaustavljali napade varovancev Joseja Mourinha. Najlepšo priložnost si je zagotovil Marcus Rashford, ki je sam zaključil napad, vendar pa je žoga romala mimo leve vratnice. Zlatan Ibrahimović je večkrat na tekmi izrazil negodovanje, saj so soigralci pogosto priložnost izkoristili za zaključek, namesto da bi se odločili za podajo. Rashford je zapravil tudi eno izmed lepših priložnosti na tekmi, ko se je sam znašel pred Rubenom, vendar v ključnem trenutku žoge ni uspel poslati v mrežo.

Fantastično priložnost za United pa je nekaj minut za tem zapravil tudi Šved, ki bi zlahka zatresel mrežo Belgijcev, vendar je še pravočasno z nogo posredoval gostujoči vratar. Pred golom se je ob posredovanju s kota znašel tudi Pogba, čigar strel je končal visoko nad vrati Anderlechta. Sreča očitno ni bila na strani nogometašev v rdečih dresih, saj sta se iz 'nog' Ibrahimovića izmuznili še dve lepi priliki za zadetek. Švedski nogometaš je v zadnjih izdihljajih rednega dela našel Rashforda, ki pa iz težkega položaja ni uspel zadeti. Ob koncu rednega dela tekme je moral zelenico zaradi poškodbe kolena zapustiti Ibrahimović, že v prvem polčasu pa je navijače vragov prizadela tudi poškodba Marcosa Roja.

V prvem podaljšku so bili tako kot poprej nevarnejši nogometaši Uniteda, s streloma sta poskušala Pogba in Marouane Fellaini, vendar pa je njuno prizadevanje še pravočasno zatrla obrambna vrsta. Prav slednji je v obetavnem napadu storil prekršek, zaradi česar je sodnik razveljavil zadetek Pogbaja v 101. minuti. V drugem podaljšku pa je vragom vendarle uspelo zatresti mrežo, po številnih neuspelih poskusih je zadel Rashford, ki je s tem postavil končni rezultat in popeljal United v polfinale.

Manchester United XI: Romero, Valencia, Bailly, Rojo, Shaw, Carrick, Pogba, Rashford, Mkhitaryan, Lingard, Ibrahimovic.

Anderlecht XI: Ruben, Appiah, Kara, Spajic, Obradovic, Tielemans, Dendoncker, Acheampong, Hanni, Chipciu, Teodorczyk

Manchester United - Anderlecht (2:1)*
Mkhitaryan 10., Rashford 107.; Hanni 32.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Inhumed
21. 04. 2017 11.41
+1
Dobra tekma včeraj, fantje so dal res vse od sebe - vse kar je manjkalo so bili goli. Poškodba Ibre me ne skrbi toliko, bo vsaj Rashford (mogoče) igral tam kjer igra najbolje. Je veliko slabša novica, da smo brez še enega branilca, ki je igral odlično. Vse kar manjka Utd zadnjih par mesecev so zaključki. Toliko enih tekem, izgubljenih oziroma remiziranih, zaradi slabih strelov ali odločitev pred golom. Včeraj bi lahko bilo 2/3/4 proti 1...pa Ibra ni imel dne, Rashfordu tut ni šlo nič notr in posledično dodatnih 30 minut igre v mesecu ko je to zadnje kar rabijo. Pohvalit gre tudi Shawa, ki se upam da vrača v svojo staro formo, in pa Pogbaja, ki je igral solidno. Carrick ni imel najboljše tekme, Micki tut nič posebnega. Upam da bo Blind ustrezno nadomestil Rojota, sicer lohk pa samo upamo da se Smalling in Jones vrneta predčasno.
CURVANORD Zanetti
21. 04. 2017 14.44
Realizacijo imajo res slabo toliko ko tolcejo po golu pa zoga ne najde poti v mrezo,z nekaj sportne srece se bo tudi to popravilo
TvojPrijatelj
21. 04. 2017 09.42
+4
Saj to poletje pridejo Dybala, Lewandowski, Griezmann, Mbappe, Messi in Bale tako da ne bi smel biti prehud problem počakati da težava z Ibrahimovic-evo poškodbo mine. Upam pa da bo uprava tako pametna da mu v času ko ga ne bo, NE bo dajala plače in tako prihranila nekaj denarja.
Beslic
20. 04. 2017 23.44
-2
Mourinho zgleda tako žalosten :/
dext32
20. 04. 2017 22.44
+2
Prodajte srnico Pogbaja, pa si za ta denar kupite 2 boljša vezista. Pri tem vam ostane še nekaj denarja!!!!
MaJa KoŠir 1
20. 04. 2017 21.21
-9
V vseh najpopmembensjih sportih se obracajo ogormni denarji !! Tko je !!!
MaJa KoŠir 1
20. 04. 2017 21.12
-9
Problem je d je dokovic nestetokrat bl znan od vseh judoistov/ judoistk na svetu!!! In d se rezultate judoistov ne govori po celem sveru pr sportnih porocil , medtem k se pa kdo osvoji au open,rg, wimbledon, us open pa govori!! Tok o tem !! Mal razmislte zkaj na tv povejo po celem svetu kdo osvoji grandslame za une vase stvari pa pac ne!!!
Wukillabezz
20. 04. 2017 21.14
-1
V nogometu so miljarde evrov v judu pa 5 centov........žal je tako!!!
Iniesta
20. 04. 2017 20.49
+6
Muri je rojeni zmagovalec in zbiralec trofej, to je dejstvo ... v genih ima to vcepljeno ... Junajted bo osvojil Ligo Evropa ...
ddolores
20. 04. 2017 16.19
-6
Koja sirotinja - hahaha - Murinho, Ibrahimovič, Rooney in Pogba morajo igrati ob četrtkih. Če to ni sramota za milijarderje.
SAF1
20. 04. 2017 15.43
+4
Če bo dal Rooneya v igro in če bo Rooney dal vse od sebe, pričakujem da bodo napadali Anderlecht, da bodo pri Anderlechtu mislili, da ga hočejo okupirat. Po drugi strani pa, na to sem opozarjal zadnjič, kaj bo bilo, če bo mufc igral remi. Zdaj bo moral mufc zmagati 3:0, če se bo hotel uvrstiti naprej brez velikih pritiskov. Vse kar bo pod 3:0 bodo velike težave za mufc.
TvojPrijatelj
20. 04. 2017 14.15
-29
Na podlagi kakšnih dejstev pa hvali Rooneya? Od septembra 2004 ko je debitiral za Man United, ni naredil še ničesar. Milijone, ki jih je POKRADEL, se ne da prešteti ker jih je preveč. Sprašujem se čemu vztrajamo z njim 13 let in pol...
United22
20. 04. 2017 17.48
+17
@Prijatelj.......za tebe pa so podobne ustanove kot so v Hrastovcu, Ormožu, na Pohorskem dvoru.......
Iniesta
20. 04. 2017 20.51
+11
@prijatelj .... Runi je z Junajtedom osvojil vse mozne lovorike. Kaksen navijac Junajteda pa si?
mariomandzukic
20. 04. 2017 12.02
-10
united najboljse igra,ko v 11sterici ni Zlatana.ibra razn v ita,franciji ne more igrat za ekipo ki cilja na naslov.ni on ta kvaliteta
mackon08
20. 04. 2017 16.18
+7
Iniesta
20. 04. 2017 20.48
+9
Ibra je za razne modrice, rakitice, mandzukice itd izmislil fuzbal ...
Ka pa mislis
20. 04. 2017 21.15
+9
Haha clovek kjerkoli je prsu je osvojil prvenstvo, a kockasti bluzi brezveze
RyanGiggs
20. 04. 2017 11.13
+9
Rooney še lahko veliko ponudi. Je pa res, da prihaja v leta, ko se bo moral odločiti, ali hoče redno igrati v kakem malo manjšem klubu od Uniteda, ali pa bo ostal (in igral malo manj) in v že tako polno vitrino dal še kako lovoriko.
mariomandzukic
20. 04. 2017 12.03
+0
Roney od kar si je dal presadit lasisce,nevem ce je sploh ksn gol dal z glavo.vedn ko je zoga v zraku,se on umakne