Liga Evropa

Mourinho po napredovanju: Nismo še pripravljeni, da znova postanemo Manchester United

Manchester, 17. 03. 2017 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Manchester Uniteda so na povratni tekmi osmine finala Lige Evropa z golom Juana Mate strli odpor ruskega Rostova in se s skupnim izidom 2:1 uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Kljub temu, da ostajajo v igri za končno slavje, pa strateg rdečih vragov Jose Mourinho poudarja, da je klub še zelo daleč od zlate dobe, ko je osvajal lovorike kot po tekočem traku.

Jose Mourinho v prvi sezoni na klopi rdečih vragov še ni uspel moštvo popeljati na pota stare slave.
Jose Mourinho v prvi sezoni na klopi rdečih vragov še ni uspel moštvo popeljati na pota stare slave. FOTO: AP

Dolgo časa so navijači in igralci Manchester Uniteda trepetali za napredovanje v četrtfinale Lige Evropa. Čeprav Rostov na povratni tekmi ni bil pretirano nevaren, pa je vseeno s prve tekme držal ugoden rezultat (1:1) in bi kaj hitro lahko v težave spravil favorizirane nasprotnike. Na koncu je vendarle Juan Mata poskrbel, da je zmaga ostala doma in rdeči vragi so skupnim rezultatom 2:1 napredovali v nadaljnje tekmovanje in ostajajo v igri za končno slavje v drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju. Kaj lahko, da bo zmaga v Ligi Evropa potrebna, če bodo rdeči v prihodnji sezoni želeli zaigrati v elitni Ligi prvakov. United v domačem prvenstvu namreč zaseda šesto mesto, ki pa ne prinaša vstopnice za elitno klubsko tekmovanje. Tega se zaveda tudi strateg Jose Mourinho, ki kljub dragim nakupom še ni uspel pretvoriti v moštvo, ki bi krojilo vrh Premier League in bi se redno borilo za vrh na stari celini. Za nameček je pred ključnim delom sezone zaradi poškodbe za nekaj časa ostal brez najdražjega nogometaša na svetu Paula Pogbaja, ki je z zelenice Old Trafforda odšepal na začetku drugega polčasa. 

"Nismo pripravljeni, da postanemo Manchester United. Nismo pripravljeni, da postanemo dominantna sila, kot v preteklosti. Nismo pripravljeni, da bi lahko osvojili vse možne lovorike.  Zaradi zgodovine kluba in zaradi moje mentalitete smo se pripravljeni boriti na vsaki tekmi, za vsako točko. Ampak je še velika luknja med ambicijami kluba in našo realnostjo," je takoj po napredovanju v četrtfinale Lige Evropa odkrito priznal portugalski strateg, ki je sicer rdeče vrage v prvi sezoni popeljal do slavja v angleškem ligaškem pokalu, na začetku sezone pa je osvojil še angleški superpokal. V igri za lovoriko pa s svojimi varovanci ostaja zgolj še v Ligi Evropa, saj je v prvenstvu zaostanek za vodilnim Chelseajem prevelik. Londončani pa so rdeče za nameček še izločili iz FA pokala, kjer so bili v četrtfinalu boljši z 1:0. 

Po tekmi je bil sicer zadovoljen s predstavo svojih fantov, ki so bili vidno utrujeni po zadnjem sodnikovem žvižgu.
Po tekmi je bil sicer zadovoljen s predstavo svojih fantov, ki so bili vidno utrujeni po zadnjem sodnikovem žvižgu. FOTO: AP

Portugalec je sicer po tekmi z Rusi takoj pohvalil svoje nogometaše za borbeno predstavo, proti nasprotniku, ki se je večino časa branil in ni dopuščal možnosti, da bi domačini razvili svojo igro. "Fantje so bili fantastični. Vem, da bodo nekateri govorili, da bi lahko igrali bolje. Se strinjam, morali bi igrati bolje, morali bi dati več golov. Ne bi smeli imeti toliko težav s tem nasprotnikov, a tako pač je trenutno. Še naprej se moramo boriti. V mislih imamo še druge tekme. Fantje so bili fantastični in v nedeljo bomo najverjetneje izgubili tekmo, kjer bomo vseeno dali vse od sebe," je v pogovoru za klubsko televizijo odkrito priznal strateg najtrofejnejšega angleškega kluba. Z nedeljskim porazom je seveda imel v mislih prvenstveno tekmo z Middlesbroughjem, ki je po seriji slabih rezultatov odpustil trenerja in Mourinhovega dobrega prijatelja Aitorja Karanko. The Special One je očitno mnenja, da bodo njegovi igralci preutrujeni za nedeljsko tekmo. Utrujenost se je namreč poznala že med tekmo z Rusi, kjer je moral Marcos Rojo med tekmo pojesti kar banano, da je dobil nazaj nekaj prepotrebne energije za zaključek tekme. Za nameček pa bo za tekmo proti ekipi, ki se krčevito bori za obstanek, brez Zlatana Ibrahimovića in Anderja Herrere, ki sta kaznovana, ter brez poškodovanih Pogbaja, Daleyja Blinda, vprašljiva pa sta še Wayne Rooney in Anthony Martial. "Ne vem, če ste bili že kdaj utrujeni v svojem življenju, jaz sem bil in vem, da takrat, ko telo doseže limit, potrebuje nekaj, karkoli ... Igralec je zaprosil za banano. In to ni smešno, Potrebno jih je spoštovati, ker so od sebe dali vse in še več," je še o utrujenosti svojih fantov po tekmi s soigralci Mihe Mevlje spregovoril Mourinho.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
17. 03. 2017 17.31
+2
Muri opravlja imenitno delo v junajtedu. Res je, da bi krvavo potreboval se kaksnega izvenserijskega igralca na sredini, vendar Muri ze ve kaj in kako ... navsezadnje gre za najboljsega trenerja na svetu ...
-MARIBOR-
17. 03. 2017 11.22
-1
To pa je njegova naloga, da ga naredi tapravega, ampak ne tako, da pokupi vse taboljše igralce.
blackwizard
17. 03. 2017 11.02
-4
muri mora še enih 500milijonov zapravit,da bo to pravi m united,kakšen antipatik in klub tudi
CURVANORD Zanetti
17. 03. 2017 17.39
+1
Odhebi kaj te briga trener klub je ime v svetu nogometa
JbmTiMt
17. 03. 2017 19.15
mart1
17. 03. 2017 10.56
+1
Nujno rabimo napdalca, ki ve zabiti gol, kajti priložnosti je vsako tekmo veliko.
mackon08
17. 03. 2017 10.36
-1
Seveda ne bodo pravi, ko pa zapravljajo težke milijone za podpovprečne igralce.
TvojPrijatelj
17. 03. 2017 10.33
-1
''Man'' of the match zagotovo banana. Vsaj nekaj nogometa je pokazala.
Iniesta
18. 03. 2017 15.09
+1
Ibra je bil igralec tekme. Vseskozi je delal razliko ter fantasticno asistiral Mati pri golu. Res izvenserijski igralec ...
SAF1
17. 03. 2017 10.30
Super obramba Romera na koncu. Gol za Mato in banana za Roja :) . Daj no Joža, malce pa je smešno tole z banano :) . Mislim da ne bi smeli imeti takih hudih težav z Rostovom kakršne so imeli, ampak proti bunkerju je težko igrati. Oh poglej, Joža bunkeraš, ki SPET NI igral bunkerja. Pravzaprav do zdaj je Joža mogoče igral vsega skupaj 4x bunker odkar je pri MUFC.
Iniesta
17. 03. 2017 17.32
+1
Gol je v bistvu zrihtal ibra s super asistenco s petko ...
Robertinhox
17. 03. 2017 10.18
ja in kdaj bote postali pravi? konec sezone bo počasi pa to
Jaka105
17. 03. 2017 09.46
+5
Generacija Van Der Sarja, Nevilla , Paula ...je nepovratna.Žal
Jaka105
17. 03. 2017 09.45
+0
Sem fan Man Utd ampak kaj pa delajo z klubom te pa mine gledati nogomet...
MM?
17. 03. 2017 09.03
-1
Mislim, da je njegova era mimo in da kaj večjega ne bo. Bil je mojster bunkerja, ki pa je malo "pase". Ko se ga odkrižajo pri MU, ne vem če bo še kakšen tako velik klub dobil v roke.
dajno
17. 03. 2017 08.57
+1
Pogba bo vse rešil
LAC
17. 03. 2017 08.56
+4
MOURINHO NE JAMRAJ! KOLIKO IZGOVOROV PA TALE NAJDE! JAZ BI TUDI BIL TRENER BARCELONE, REALA, BAJERNA,... SEDAJ NAREDI PRAVO EKIPO IZ TEH IGRALCEV!