Liga Evropa

Mourinho po visoki zmagi v šali dejal: Pogba ni več najslabši igralec v Premier League

Manchester, 21. 10. 2016 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V tretjem krogu Lige Evropa sta s v skupini A pomerila Manchester United in Fenerbahče. Visoke in prepričljive zmage pa so se veselili rdeči vragi, ki so turške nasprotnike odpravili s 4:1. Prvič, od kar je za rekorden znesek prispel iz Juventusa, je z dvema zadetkoma zablestel Paul Pogba.

Manchester United tudi letošnje sezone ni začel na takšen način, kot so to pričakovali njihovi navijači in širša javnost. Prihod Joseja Mourinha pred začetkom sezone je obljubljal boljše čase, takšne, kot so jih bili rdeči vragi vajeni, ko je na klopi sedel še Sir Alex Ferguson. A prihod karizmatičnega Portugalca in prihod zvenečih igralskih imen, kot sta Zlatan Ibrahimović in Paul Pogba, na začetku še ni povsem prinesel želenih rezultatov. United je na lestvici Premier League ne sedmem mestu, za vodilnim Manchester Cityjem pa zaostaja pet točk. Plaz kritik se je na United vsul predvsem po remiji na derbiju z Liverpoolom, ki se je končal z 0:0. Otoški mediji so takoj napadli igralce Uniteda, da so derbi odigrali slabo in da so imeli srečo, da v njihovem golu stoji David de Gea, saj si je Liverpool po igri zaslužil več, kot pa zgolj remi brez zadetkov. Najbolj ostre so bile kritike na račun Pogbaja, ki se je poleti za rekordnih 105 milijonov evrov iz Juventusa vrnil v Manchester. A Francoz je vsaj za nekaj časa utišal kritike.

Paul Pogba je ob zmagi Uniteda nad Fenerbahčejem prispeval dva zadetka.
Paul Pogba je ob zmagi Uniteda nad Fenerbahčejem prispeval dva zadetka. FOTO: AP

V tretjem krogu skupinskega dela Lige Evropa je Manchester United s 4:1 odpravil Fenerbahče, dva zadetka pa je prispeval prav Pogba, ki je bil kasneje tudi razglašen za igralca tekme. United je sicer obračun s Turki začel izjemno zaspano in v uvodne pol ure si nobeno moštvo ni priigralo niti en priložnosti in vsi so bili prepričani, da bodo na Old Traffordu znova gledali nogometno uspavanko. Toda ob koncu polčasa se je vse spremenilo. Najprej je Pogba v 31. minuti uspešno izvedel enajstmetrovko, potem ko so gostujoči branilci v svojem kazenskem prostoru zrušili Juana Mato. Že v naslednjem napadu je novo enajstmetrovko priigral Anthony Martial in jo tudi sam uspešno izvedel. In ko se je že zdelo, da se bo prvi polčas končal z vodstvom Uniteda z 2:0 je za najlepši trenutek tekme poskrbel Pogba, ki je s kakšnih 20-ih metrov poslal žogo v desni zgornji kot gola, v katerem je stal Volkan Demirel. Rdeči vragi se pri 3:0 še niso ustavili in takoj na začetku drugega polčasa je Jesse Lingard z natančnim strelom z roba kazenskega prostora še četrtič zatresel mreže Fenerbahčeja. United se je z visokim vodstvom zadovoljil in tik pred koncem dovolil, da je nekdanji ljubljenec Old Trafforda Robin van Persie s častnim zadetkom postavil končnih 4:1. Varovanci Mourinha so tako po uvodnem porazu s Feyenoordom (1:0) dosegli še drugi zmago v skupini A in so tako skupaj z Nizozemci na prvem mestu skupine. Obe moštvi sta zbrali po šest točk, sledi Fenerbahče s štirimi, zadnja pa je Zorja Luhansk, ki ima na svojem računu eno samo točko po treh odigranih krogih.

Po prepričljivi zmagi je bil z igro Pogbaja zadovoljen tudi njegov trener Mourinho, ki je moral v zadnjih dneh veliko poslušati o tem, zakaj Francoz še ne igra tako, kot je prejšnje sezone pri Juventusu. "Dva dni nazaj je bil najslabši igralec v Premier League, 48 ur kasneje pa je odigral fenomenalno. Poslušajte me, on rabi čas. Sam sem bil trener v Italiji in poznam njihov način igre. In če igraš štiri leta v Italiji in se nato vrneš v Anglijo, ti ni lahko. Nikol nisem pričakoval, da se bo v trenutku privadil na našo igro. Vsi najboljši igralci potrebujejo čas," je po tekmi v bran svojemu varovancu stopil Mourinho. "Fenerbahče je na začetku srečanja odlično igral v obrambi in nas povsem ustavil. Nato sta prva dva gola odprla pot do kvalitetne in zanesljive predstave. Po štirih golih smo se ustavili, kar je povsem normalen odziv," je še povedal 'The Special One', ki se bo v naslednjem obračunu vrnil na Stamford Bridge, kjer ga z Unitedom čaka tekma z 'njegovim' Chelseajem. Zadovoljen pa je bil s svojo predstavo tudi 23-letni Pogba, ki po dolgem času dosegel dva zadetka na eni tekmi. "Občutki so zelo dobri, saj je celotna ekipa odigrala odlično tekmo. Igrali so zelo dobro in dosegli veliko število zadetkov. Uživamo v takšni igri in sedaj moramo biti pripravljeni na naslednje velike tekme," je takoj po srečanju povedal Francoz, ki je seveda imel v mislih tekmi s Chelseajem in Manchester Cityjem, ki v prihodnjih dneh čakata Manchester United.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.



 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Le vkup uboga gmajna
21. 10. 2016 14.46
+0
Dragi Mourinho, saj tudi Fenerbahče ni član Premier League. Tko da.......ja, Pogba je še vedno med najslabšimi igralci v PL.
bizgecc
21. 10. 2016 15.20
-3
Baletka
21. 10. 2016 20.37
+0
človek tako evforičen, kot da je na drogah.. končno mu je uspelo iz vseh teh miljonov iztržt en primeren rezultat v sezoni.. pa še to v drugorazrednem tekmovanju kot je liga evropa.. hahah pa še to, visoka zmaga, zaradi dveh penalov.. pa še to je moje osebno mnenje, da niti nista oba čista.. hah
FootballMaster
21. 10. 2016 13.25
+2
sj mogoče pa ni v šalo rekel :)
kadabra
21. 10. 2016 12.08
+7
a ste že zamenal komentatorja? ker tist učer je pa bla komedija :D pri žogi smajling... haha
Slava_Rusiji
21. 10. 2016 12.25
+4
CURVANORD Zanetti
21. 10. 2016 14.53
Zgleda sem zamudil kometatorsko komedijo,a se je drl mogoce mam-pirsing
kadabra
21. 10. 2016 15.54
+2
Ubistvu je namest Van Perise govoru Van Nistelroy :D Smalling je bil Smajling, Rooney je biv Runej, Shaw je bil ŠOV, Bailliy je bil Bejli, namest rasizem je reku raCIzem,...smeh od smeha :D