Liga Evropa

Mourinho v Zagreb po Perišića, medtem na pragu Manchester Uniteda za 100 milijonov tudi Griezmann

Zagreb, Madrid, 24. 03. 2017 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Manchester United v tej sezoni napada naslov v Ligi Evropa, velika želja rdečih vragov pa je Liga prvakov, v katero bi se lahko pod taktirko Joseja Mourinha vrnili v prihajajočem tekmovalnem letu. Portugalski trener v zakulisju že pridno dopolnjuje igralski kader, s katerim bi naskakoval najpomembnejšo trofejno na stari celini.

Antoine Griezmann je član Atletico Madrida.
Antoine Griezmann je član Atletico Madrida. FOTO: AP

Tarči sta Hrvat Ivan Perišić in Francoz Antoine Griezmann. Oba sta bila med (tragičnimi) junaki evropskega prvenstva v nogometu, ki ga je lani gostila Francija. Domačin Griezmann je z domačo izbrano vrsto prišel vse do finala, kjer je bila za galske peteline usodna Portugalska, medtem ko so Hrvati s Perišićem po navdušujočih predstavah v skupinskem delu na prvi stopnički izločilnih bojev po podaljšku klonili prav proti kasnejšim prvakom. Poti nogometašev bi lahko združil trener Manchester Uniteda Jose Mourinho: dnevnik Manchester Evening News je poročal, da je Griezmann "le še korak" oddaljen od potrditve prestopa iz vrst madridskega Atletica, kjer si kruh služi tudi vratar naše reprezentance Jan Oblak. Angleški dnevnik citira vire blizu nogometaša, ki pravijo, da bo Francoz naslednjo sezono oblekel dres Uniteda, pri katerem je igral tudi njegov idol David Beckham. Odškodnina za enega najboljših nogometašev španske Primere Divsion bi lahko narasla do sto milijonov evrov, kolikor znaša tudi Francozova odkupna klavzula. V primeru, da jo manchestrski klub poravna, mora Atletico seveda dati proste roke svojemu zvezdniku, ki so ga pripeljali iz Real Sociedada. Mourinho ne skriva, da si ob Waynu Rooneyju, ki bi poleti lahko tudi zapustil klub, želi novega napadalca, ki bi združil moči z najboljšim posameznikom te sezone Zlatanom Ibrahimovićem.

Ivan Perišić brani barve hrvaške reprezentance in milanskega Internazionaleja.
Ivan Perišić brani barve hrvaške reprezentance in milanskega Internazionaleja. FOTO: AP

"Kot sem že večkrat dejal: imam pogodbo z Atleticom, tu sem srečen, srečna pa je tudi moja družina. V vsakem primeru pa si mora klub najprej želeti, da me proda, šele nato lahko odidem," je ena zadnjih izjav Griezmanna o svoji prihodnosti v španski prestolnici, kjer je po nedavnih trditvah trenerja Atletica Diega Simeoneja v tej sezoni ostal le zaradi Argentinca. "Če boš ti ostal, bom tudi jaz," je Simeone za dnevnik AS prenesel del pogovorov, ki jih je imel z najboljšim strelcem aktualnega moštva, ki se še vedno bori za naslov v Ligi prvakov, saj bo igralo v četrtfinalu s papirnatim avtsajderjem Leicester Cityjem. "Real in Barcelona? Zakaj pa ne?" je Griezmann pred časom pustil tudi odprta vrata za odhod v vrste velikanov španskega nogometa. A govori se, da je za njegov odhod v United že nekaj časa vse dogovorjeno: dogovorjena je tudi plača (13 milijonov evrov) in številka dresa, sedmica, ki jo je nosil njegov idol Beckham. Mourinho naj bi se ta konec tedna mudil tudi na Hrvaškem, kjer si bo ogledal kvalifikacijsko tekmo za nastop na SP 2018 med Hrvaško in Ukrajino v Zagrebu. Dober odnos Mourinha in Perišićevega zastopnika, nekdanjega napadalca in športnega direktorja Real Madrida Predraga Mijatovića, naj bi pretehtal v korist rdečih vragov, ki bi lahko člana milanskega Internazionaleja dobili za 40,5 milijona evrov. The Sun je poročal, da bo Mourinho v Zagrebu pritisnil piko na i pogajanjem za Perišićev prestop, čeprav Hrvata na milanski klub veže še triletna pogodba.

Podgoričan Predrag Mijatović je pomembna figura v karieri Ivana Perišića.
Podgoričan Predrag Mijatović je pomembna figura v karieri Ivana Perišića. FOTO: Reuters

Perišić je ohranil izvrstno formo z Eura 2016 in je eden ključnih posameznikov ekipe nekdanjega slovenskega reprezentanta Samirja Handanovića, njegov prihod pa bi še dodatno pritisnil na Rooneyja in Anthonyja Martiala, ki se v prvi Mourinhovi sezoni na Old Traffordu nista najbolj izkazala. "Sem ljubitelj igre Hrvaške in prepričan sem, da boste na SP," je v intervjuju za 24sata povedal Mijatović. "Ste favoriti v skupini, in ko se gleda ekipa in se slednja primerja z ostalimi, ste ena najkvalitetnejših reprezentanc na svetu. Imate fantastične nogometaše in na SP boste imeli vidno vlogo. Imate vse, kar je potrebno, da na velikem tekmovanju naredite pravi rezultat in ponovite rezultat iz leta 1998. Luka Modrić?Kadarkoli se na našem prostoru pojavi igralec takšne kakovosti, potem vemo vse o njem. Ko sem z Mourinhom govoril o igralcih, sem mu predlagal Modrića, on pa je bil navdušen. Takšen igralec in človek mora uspeti. Vesel sem, da je najpomembnejši igralec Real Madrida. Obožujejo ga navijači, novinarji, vsi v Madridu. Mislim, da se niti vi niti on sam ne zavedate, kaj pomeni za Madrid in kako ga ljudje tam obožujejo. Velikokrat boste slišali, da je Real z njim in brez njega povsem drugačno moštvo."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
25. 03. 2017 11.47
+0
100 mil. za Gerizmanna je veliko preveč, ampak rabimo št. 7.
random15
25. 03. 2017 16.03
+0
Bolj bi vam koristil Perišić za 50 mil. kot pa Griezmann