Liga Evropa

Ali Mourinho že išče izgovore za slabe predstave rdečih vragov? Znova je kriva zdravniška služba ...

Manchester, 09. 11. 2016 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda Jose Mourinho je izrazil nezadovoljstvo z zdravniško službo v klubu. Ta naj bi bila kriva za številne poškodbe v ekipi, ki imajo velik vpliv na rezultate, ti so zaenkrat daleč od pričakovanih.

Jose Mourinho slavi kot trener, ki redkokdaj okrivi sebe, ampak vselej išče napake drugje.
Jose Mourinho slavi kot trener, ki redkokdaj okrivi sebe, ampak vselej išče napake drugje. FOTO: AP

Manchester Unitedu v uvodnih mesecih nove sezone nikakor ne gre po načrtih. V angleški Premier League po enajstih krogih zasedajo šesto mesto in imajo že velikih osem točk zaostanka za velikimi rivali iz Liverpoola. Tudi v Ligi Evropa jim zaenkrat ne gre po načrtih, saj so v uvodnih štirih krogih zbrali zgolj šesto točk. Dvakrat so slavili, dvakrat pa so izgubili in v družbi Fenerbahčeja, Feyenoorda in Zorye zasedajo tretje mesto, ki ne vodi v izločilne boje omenjenega tekmovanja. Pred sezono je sicer na Old Trafford prispel Jose Mourinho, ki je v očeh vodstva kluba in navijačev končno tisti pravi naslednik legendarnega Sira Alexa Fergusona. A za Mourinhom so težki uvodni meseci v Manchestru. Kljub temu, da so znova veliko zapravljali v poletnem prestopnem roku in v klub med drugimi pripeljali Paula Pogbaja in Zlatana Ibrahimovića, rdeči vragi igrajo zelo neprepričljivo in so še naprej daleč od stare slave, kjer so bili pod vodstvom legendarnem Škota. Mourinho si je v klubu hitro našel nasprotnike, saj je za slabe rezultate in nekonstantno formo znova okrivil zdravniško službo. V njegovi karieri je Portugalčevo jezo že začutila zdravniška stroka v Chelseaju, sedaj pa so na vrsto prišli še zdravniki v Manchestru. 

"V zdravniško službo nimam zaupanja, morali bomo natančno raziskati, zakaj imamo toliko igralcev poškodovanih," je za Times izjavil Portugalec, ki v zadnjih letih vztrajno išče razloge, zakaj njegove ekipe ne igrajo tako, kot si sam želi. Posameznikov tokrat ni obtožil, tako kot je to storil pri Chelseaju, ko je morala zaradi spora z njim klub zapustiti zdravnica Eva Carneiro, ki je pozneje klub in Mourinha tožila za diskriminirajoče in seksistične izjave, a sta se strani na koncu odločili za izvensodno poravnavo. Od začetka sezone so se s poškodbami pri Manchester Unitedu ubadali Cris Smalling, Luke Shaw, Wayne Rooney, Anthony Martial, Phil Jones, kasneje se je poškodoval še Eric Bailly, ki je bil ena redkih svetlih točk v igri Uniteda, sedaj se je kot zadnji poškodoval še Marouanne Fellaini. Belgijec se je sicer pridružil pripravam svoje reprezentance, a ga je selektor Roberto Martinez takoj poslal nazaj v Manchester na rehabilitacijo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mymind
10. 11. 2016 09.24
Kakorkoli, tudi Ferguson je rabil kar veliko let, da je postavil ekipo in z njo dosegel nore rezultate. Ne vem in ne razumem medijev, ki stalno napihujejo vsak poraz. Času čas.
Paštašutar
10. 11. 2016 10.48
Ni normalno toliko porazov in predvsem SLABIH iger !!!!
truga
09. 11. 2016 21.52
+2
...noga...noga...nogica...
modelx
09. 11. 2016 22.09
modelx
09. 11. 2016 21.41
+1
čurimuri ima prav. kriva je zdravniška služba. ta je namreč pregledala vse igralce, pozabila pa je na trenerja oziroma menedjera (mekani đ za čurija). predvsem njegove mentalne sposobnosti. verjetno bi ga zavrnili.
Baletka
09. 11. 2016 20.37
+1
ta murinjo,. mr.bean II. .. sam kar ta še govori kepo več, pa še to vse za lase privlečeno haha
OriGinal Nuttah
09. 11. 2016 17.03
+1
KiNgKoNg
09. 11. 2016 16.41
+4
"Jose Mourinho slavi, kot trener, ki redkokdaj okrivi sebe, ampak vselej išče napake drugje." Toliko napak v tako preprosti povedi...
xxman.y
09. 11. 2016 16.52
+3
Ja očitno že na razgovorih izbirajo take kandidate, da ne obvladajo slovnice.
fafajonka
09. 11. 2016 16.55
+1
Da je bolan so tudi zdravniki krivi......:D
kurimebolac
09. 11. 2016 16.29