Liga Evropa

Mourinho miri pred pomembno tekmo s Celto: Vse je normalno, nismo pod pritiskom

Manchester, 10. 05. 2017 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester United je z zmago v Španiji opravil polovico naloge v polfinalu Lige Evropa. Na Old Traffordu mora še potrditi načrtovano pot v veliki finale, ki bo na sporedu v Stockholmu. Portugalski strateg na klopi rdečih vragov zatrjuje, da moštvo ni pod pritiskom.

Manchester United je v gosteh z 0:1 premagal Celto Vigo in je na dobri poti, da se tretjič uvrsti v evropsko finale v zadnjih desetih letih. Rdeči vragi morajo še pred svojimi navijači na Old Traffordu pokazati in dokazati, da si zaslužijo pot v Stockholm. Da so na domačem igrišču zelo močni priča tudi statistika, saj v "gledališču sanj" niso izgubili na zadnjih 17 evropskih tekmah, vse od poraza z 1:2 proti madridskemu Realu v sezoni 2012/2013, so zapisali na klubski spletni strani. In takrat je galaktike vodil nihče drug kot Jose Mourinho.

Ne zamudite prenosa povratne polfinalne tekme Lige Evropa med Manchester Unitedom in Celto Vigo v četrtek, 11. maja, na Kanalu A in VOYO ob 20.55.

Portugalec na klopi Uniteda še vedno ni povsem brez skrbi, kar se tiče kadrovske zasedbe, še vedno manjkajo Tim Fosu-Mensah, Ashley Young, Marcos Rojo, Luke Shaw in Zlatan Ibrahimović. "Nemogoče je, da bi vsi igralci igrali v četrtek, v nedeljo, pa v četrtek in spet v nedeljo, tako kot to počnejo vso sezono. Nemogoče je, da bi igralci zdržali vse skupaj in odigrali prav vse tekme na našem urniku. A v četrtek gremo v tekmo z vsemi najboljšimi močmi," pravi Mourinho za Manchester Evening News.

Jose Mourinho
Jose Mourinho FOTO: AP
Portugalec se dobro zaveda pomembnosti tekme, saj United želi v Ligo prvakov v novi sezoni. V Premier League jim bo težko uspelo priti do mesta, ki vodi v "obljubljeno deželo". Do četrtega mesta (kvalifikacije za LP) in mestnega tekmeca Cityja United ločijo štiri točke, do konca prvenstva imata obe moštvi še tri tekme. Druga možnost je naslov Lige Evropa, ki zagotavlja neposredno uvrstitev v LP in rdeči vragi te možnosti ne želijo zapraviti. Mourinho zatrjuje, da se vse dogaja v normalnih okvirih: "Nismo pod pritiskom. Trudimo se. Trudimo se prebiti v finale in če nam uspe, bomo poizkušali zmagati tudi to tekmo. To je normalno, ni posebnih pritiskov, znamo živeti s tem." Dobra novica je, da so na zadnji tekmi proti Arsenalu v Premier League že igrali Phil Jones, Chris Smalling in Juan Mata.

Finale Lige Evropa bo na sporedu 24. maja v Stockholmu.

Manchester United : Celta Vigo
Manchester United : Celta Vigo FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.