Liga Evropa

Novogoričani proti Grkom še niso rekli zadnje besede: 'Nič še ni zaključeno in se lahko še vse zgodi'

Nova Gorica, 19. 07. 2017 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novogoriški nogometaši ostrijo motivacijo pred četrtkovo povratno tekmo drugega predkroga kvalifikacij za Ligo Evropa s Panioniosom. Varovanci trenerja Mirana Srebrniča bodo v Športnem parku lovili zaostanek dveh zadetkov s prvega dvoboja v Atenah, a predčasno nikakor ne obupujejo.

Miran Srebrnič
Miran Srebrnič FOTO: Ervin Čurlič
Varovanci Mirana Srebrniča v Atenah niso zabeležili želenega rezultata. Grški Panionios je bil premočan tekmec in si je pred povratnim dvobojem priigral lepo prednost (2:0), ki jo bodo Primorci težko izničili. Domači sicer niso blesteli, a so bili boljši in nevarnejši tekmec, bledi gosti, ki so ves drugi polčas igrali z igralcem manj, si kakšnih resnejših priložnosti niso priigrali. Upanje, da grška ekipa, ki bo domače prvenstvo začela šele sredi avgusta, še ni dovolj pripravljena in da se kakovostna prednost, ki naj bi bila na strani domačih zaradi tega ne bo pokazala, se niso uresničila. Gostitelji so od samega začetka prevladovali na igrišču in zasluženo zanesljivo slavili, gostom pa je delo v Atenah dodatno otežila še izključitev Tineta Kavčiča v končnici prvega polčasa. A slovenski podprvaki še vedno močno verjamejo v preobrat na svojem "dvorišču". 

Novogoričani se marljivo pripravljajo na povratno tekmo s Panionisom.
Novogoričani se marljivo pripravljajo na povratno tekmo s Panionisom. FOTO: Ervin Čurlič

"V nogometu je vse mogoče. Razne preobrate smo v tem športu videli že velikokrat in tudi sami smo že dokazali, da zmoremo in znamo igrati dobro. Sem mnenja, da tukaj ni še nič zaključeno in se lahko še vse zgodi. Imamo dva gola zaostanka, kar pomeni, da bo na trenutke potrebno kar precej tvegati. Istočasno si ne smemo dovoliti kakršnih koli napak, ki bi ogrožale naša vrata. Tekma ima 90 minut in naša naloga bo čim prej izničiti njihovo prednost. Vzdušje v Športnem parku je bilo v zadnjih nekaj tekmah vse boljše, situacija se je kar popravila. Edino žal mi je bilo, ker smo na prvi evropski tekmi letos bili brez Terror boysev. Nam veliko pomenijo in so naš pomemben dvanajsti igralec. Želim si velikega obiska in seveda odličnega vzdušja, ki bi nam v takšni tekmi več kot pomagalo. Gremo na vse ali nič," za uradno spletno stran Novogoričanov pravi vezist Rok Grudina.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
19. 07. 2017 08.40
-2
nimajo šans ...gorica kar¨je pomembno!!
taurus111
19. 07. 2017 10.26
+2
degenos
19. 07. 2017 12.24
-3
MaunelNeuer
19. 07. 2017 12.47
+1
sej tudi domžale ne bojo daleč prišle....ane
degenos
19. 07. 2017 14.03
-1
degenos
19. 07. 2017 14.03
-3
razen njive ki ima desetkrat slabše ekipe kot je celje !!