Liga Evropa

Pijana Liverpoolova navijača prisilila pilota, da pristane letalo

Limognes, Liverpool, 28. 04. 2016 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.L./J.K./STA
Komentarji
3

Nocoj bo na sporedu prvi polfinalni obračun Lige Evropa med domačim Villarrealom in Liverpoolom. Še pred prvim sodnikovim žvižgom pa sta sa za incident poskrbela dva Liverpoolova navijača, zaradi katerih je moral pilot družbe Ryanair zasilno pristati z letalom. Svojci žrtev tragedije na Hillsboroughu bodo tožili.

Navijači Liverpoola veljajo za ene iz med najzvestejših v svetu nogometa.
Navijači Liverpoola veljajo za ene iz med najzvestejših v svetu nogometa. FOTO: AP
Na stadionu El Madrigal bo nocoj na sporedu prvi polfinalni obračun Lige Evropa med Villarrealom in Liverpoolom. Nogometaši si bodo na zelenici poizkušali priigrati čim boljše izhodiče pred povratnim obračunom, ki bo čez teden dni na kultnem Anfield Roadu. Toda še pred začetkom večernega obračun sta za neljubi incident poskrbela dva navijači angleškega velikana. Na poti na tekmo v Španijo sta namreč zaradi alkoholiziranega stanja, prislila, da je pilot letala družbe Ryanair moral v Franciji zasilno pristati in izročiti oba razgreta potnika pristojnim organom. Letalo, ki je letelo iz Liverpoola proti Alicanteju je tako zasilno pristalo v francoskem mestu Limognes. Pilot se je za to potezo odločil, ker je bil mnenja, da alkoholizirana navijača ogrožata varnost ostalih potnikov in osebja.

"Trenutno imamo oba posameznika zadržana do streznitve. Zaradi stanja v katerem sta in zaradi jezikovnih preprek, je trenutno težko ugotoviti, zakaj je prišlo do prepira,"
je povedal predstavnik francoske policije prisotne na kraju dogodka. Letalo vrste Boeing 737, na katerem je bilo nekaj več kot 180 potnikov, je po postanku nadaljevalo s svojim začrtanim letom. Navijači gostujoče ekipe so več kot očitno dobre volje že na poti proti Španiji, kar bo zagotovo pomenilo, da bo vzdušje na El Madrigalu naelektreno, kot se za polfinale evropskega tekmovanja spodobi.

Zadnja novica po sodniški razsodbi v primeru nogometne tragedije na Hillsboroughu govori o tem, da so se svojci žrtev odločili, da bodo tožili policijo. Policistom iz enot South Yorkshire in West Midlands očitajo zlorabo položaja, saj je policija po tragediji leta 1989, umrlo je 96 ljudi, za krivce razglasila navijače, danes sporočajo mediji na Otoku. Svojci so tudi mnenja, da je policija razsipavala z javnimi sredstvi, saj je za pravnike v primeru Hillsborough porabila kar okrog 24 milijonov evrov. "Obstajajo dokazi za sistematično prikrivanje dogodkov in poskusa, da se nedolžne obdolži za katastrofo na stadionu," so sporočili iz odvetniške pisarne Saunders Law. V pisarni trdijo, da je policija širila laži, ponarejala dokaze in celo ustrahovala priče. V torek pa je sodišče potrdilo, da za katastrofo na stadionu niso bili krivi navijači, ampak policija. Pri Saunders Law izpostavljajo, da v ospredju tožbe niso odškodnine. "Sploh ne gre za denar, ampak za resnico," še pravijo pri odvetniški pisarni, ki zastopa več sto strank v postopku.

Polfinale Lige Evropa na Kanalu A in VOYO:
Villarreal - Liverpool

Villarreal : Liverpool
Villarreal : Liverpool FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ka pa mislis
28. 04. 2016 18.47
Tk ja policaje tozit. Podaljsana roka represivne teror eu.
janezpodre
28. 04. 2016 16.45
+3
Še dobr, da sta dva, da lohka pojeta svojo himno - you,ll never walk alone.
Viggen
28. 04. 2016 16.06
+5
"Toda še pred začetkom večernega obračun sta za neljubi incident poskrbela dva navijači angleškega velikana. Na poti na tekmo v Španijo sta namreč zaradi alkoholiziranega stanja, prislila, da je pilot letala družbe Ryanair moral v Franciji prisilno pristati in izločiti oba razgreta potnika pristojnim organom" Kakšna slovenščina pa je to?