Liga Evropa

FOTO in VIDEO: Man United po škarjicah Sowa in prostem strelu Lensa pogorel v turškem peklu, za nameček še poškodba Pogbaja

Istanbul, 03. 11. 2016 20.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Fenerbahčeja so v četrtem krogu skupinskega dela Lige Evropa z 2:1 premagali zasedbo Manchester Uniteda. Z zmago v Istanbulu so Turki na lestvici skupine A prehiteli rdeče vrage. Skupaj s Feyenoordom, ki je tokrat le remiziral v Luhansku, so zdaj s sedmimi točkami na vrhu skupine A.

Tekma se je začela še bolje, kot bi si lahko želeli navijači Fenerbahčeja, ki tokrat na delu niso mogli opazovati zvezdnika Robina Van Persieja. Že v drugi minuti tekme je s krasnimi škarjicami zadel Moussa Sow. Ta je 's prve' izkoristil podajo Hasana Alija Kaldirima in čeprav je bil s hrbtom obrnjen proti golu, matiral nemočnega Davida de Geo. S čudovitim zadetkom je poskrbel za navdušenje turških navijačev na stadionu Şükrü Saracoğlu. V 12. minuti je tik pred kazenskim prostorom Manchester Uniteda padel Jeremain Lens, ki ga je na tla zrušil Morgan Schneiderlin. Domačini so zahtevali enajstmetrovko, a je srbski sodnik Milorad Mažić ocenil, da je bil prekršek storjen pred kazenskim prostorom rdečih vragov. Schneiderlin si je za start prislužil tudi rumeni karton. Prvi poskus rdečih vragov je prišel v 23. minuti, ko je z velike razdalje sprožil Paul Pogba, a je bil domači čuvaj mreže in kapetan Volkan Demirel na mestu, pa čeprav se sprva ni zdel najbolje postavljen. V 30. minuti je bil trener Manchester Uniteda Jose Mourinho primoran storiti menjavo, potem ko se je poškodoval Paul Pogba, ki je blestel na tekmi v Teatru sanj pred 14 dnevi. Namesto Francoza je vstopil Zlatan Ibrahimović. V 34. minuti je bil United nevaren preko Rashforda, ki je podajal v kazenski prostor in iskal Ibrahimovića. Domači čuvaj mreže Demirel je tik pred švedskim napadalcem žogo še uspel odbiti in preprečiti zadetek gostov. V sodnikovem podaljšku prvega polčasa je do novega strela prišel Sow, ki je po podaji z desne strani sprožil z glavo, a z dokaj ugodnega položaja meril visoko prek vrat De Gee. Polčas se je tako zaključil z vodstvom Turkov z 1:0. 

V 59. minuti je sledil nov šok za rdeče vrage – Lens je s prostega strela matiral Španca v vratih Manchester Uniteda, ki je le nemočno opazoval žogo, potem ko je Lens sprožil s slabih 30 metrov. Počasni posnetek je razkril, da je De Gea slabo ocenil let žoge, nizozemski nogometaš je Španca ujel na 'levi' nogi. Sledila je reakcija Joseja Mourinha - iz igre je potegnil Marcusa Rashforda, namesto katerega je vstopil Henrikh Mkhitaryan. Rezervist Emmanuel Emenike se je v 69. minuti, le nekaj sekund po vstopu v igro, znašel sam pred vratarjem De Geo, a se je z obrambo iz oči v oči izkazal španski vratar in preprečil še tretji zadetek v mreži Uniteda. Nigerijec Emenike je poskusil še enkrat v 75. minuti, ko je sprožil s kakšnih 18 metrov, a je bil De Gea tokrat dobro postavljen, tako da ni imel večjih težav pri odbijanju žoge. Hitri Emenike je obrambi rdečih vragov povzročal ogromo težav - v 79. minuti je po podaji Lensa z desne strani le za las zgrešil žogo, da bi to potisnil v nebranjen del mreže angleških vrat. Eden redkih odgovorov Uniteda je prišel v 85. minuti, ko je s kakšnih 26 metrov poskusil Anthony Martial. A tudi njegov poskus je letel krepko mimo turških vrat. Zato pa je prvi pravi strel v okvir vrat rdečih vragov letel v mrežo Fenerbahčeja v 89. minuti tekme. S kakšnih 25 metrov je poskusil kapetan rdečih vragov Wayne Rooney in z močnim strelom matiral tokrat nemočnega Demirela. Rdeči vragi so začutili svojo priložnost po zadetku priključka in začeli s popolno ofenzivo na vrata Fenerbahčeja. Po podaji s kota z leve strani se je do strela z glavo dokopal Rooney, a je eden od turških branilcev uspel odbiti na golovi črti. United do izenačujočega zadetka ni uspel priti, tako da se je zmage na koncu veselil Fenerbahče (2:1), ki je tako po štirih krogih zdaj na vrhu skupine A skupaj s Feyenoordom (7 točk). Rdeči vragi so s šestimi točkami tretji. 

Liga Evropa, 4. krog (prenos na Kanalu A in VOYO): 

Fenerbahče - Manchester United 2:1 (1:0)
Sow 2., Lens 59.; Rooney 89. 

Postavi:
Fenerbahče: Demirel; Ozbayrakli, Škrtel, Kjaer, Kaldirim, Topal, Potuk (Neustadter/82.), Souza, Sen (Emenike/68.), Sow (Koybasi/86.), Lens. 

Manchester United: De Gea, Darmian, Rojo, Blind, Shaw, Schneiderlin (Mata/46.), Herrera, Pogba (Ibrahimović/30.), Rashford (Mkhitaryan/61.), Rooney, Martial.

Sodnik: Milorad Mažić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (69)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
04. 11. 2016 11.01
+1
Do konca sta še 2 kroga...MUtd: gostuje pri Zory-ji, doma pa s Feyenoordom... torej, max +6 točk - skupaj 12 (pogoj: zmaga na obeh preostalih tekmah). Fener gostuje pri Feyenoordu, doma pa z Zory-jo... +3, ali max 4 točk - skupaj 10 (ali 11) točk... Feyenoord pa gostuje pri MUtd-u, doma s Fenerjem... +3 točke - skupaj 10 točk... Naprej bi šla MUtd in Feyenoord (trenutno boljša gol-razlika + zmaga nad Fenerjem)... Kako se bo dejansko izteklo, bomo še videli... zaenkrat so vsi trije v igri! Tole zgoraj je ena od možnih variant... vemo pa, da so v nogometu "presenečenja" doma...
Symbolic
04. 11. 2016 10.26
+1
Kakšna zasedba , pa ne spravi od sebe prav nič! Kdo je zdaj kriv? Jaz samo vem kdo "ni kriv"... Sicer, čestitke Fener-ju za srčno igro in 2 lepa zadetka!
enakostzavse
04. 11. 2016 09.46
+3
In tale zastareli ibrahimović je zopet pokazal od kod izhaja. Po navadi je za nameren fizični napad kateri z nogometom nima nič skupnega, bil dal rdeči karton, izključitev iz naslednjih iger, in denarna kazen. No, se vidi kdo je bil sodnik. Vseeno pa vse čestitke turškemu klubu.
Mungos2
04. 11. 2016 09.26
+0
Čestitke Turkom, da so prizemljili visokoleteče vrage !!
GlavniModerator
03. 11. 2016 22.53
+4
najmocnejsa liga v vsem svojem sijaju...
bent2
03. 11. 2016 22.22
+10
Kdaj Mourinho gre?
bent2
03. 11. 2016 22.24
+10
Ajde nič ne rečem... s Portom in Interjem je delal čudeže. Ampak ostalo je imel pa super ekipe, s katerimi pravzaprav niti ni naredil ne vem koliko... Z Realom je osvojil en pokal in eno ligo mnda, če se prav spomnem, s Chelsea pa mogoče kej več, ampak ne v drugi eri... skratka on je vedno bolj en šarlatan. Podobno kot Guardiola, le da Guardiola je že od začetka šarlatan.
TvojPrijatelj
03. 11. 2016 22.47
+2
KardinaIFrancRodeVKristusu2
03. 11. 2016 22.20
+7
Drugorazredna Angleška liga pač..... Lahko se primerja s Turško ali Portugalsko ligo.... Španski pa ne seže niti do kolen.....
Sigis
04. 11. 2016 09.27
+0
Ne morem verjeti, da še vedno delate te primerjave...kakšna neumnain zgrešena logika. Kaj pa potem Real?? Ne seže do kolen velesili Legii? Pa tudi Barca je zgubila pri Cityju!?!?! Leicester City je odigral 4 tekme pa ni prejel gola?!?! Celta Vigo je zgubila pri AjaxU?! pa še bi lahko našteval, ampak se mi zdi da je to gola voda, vaša logika je tak svaljena že od štarta.
Sigis
04. 11. 2016 09.34
+1
Villareal 1 - 2 OSMINLASPOR??? Kdo sploh so Osminlaspor LOL
JOSEPH HAYDN
04. 11. 2016 10.24
+0
V katerem evropskem tekmovanju je pa Chelsea letos ?
grozjak
04. 11. 2016 13.05
trenutno je tudi za torško mal švoh.....
Symbolic
04. 11. 2016 14.52
OSMANLISPOR (iz Ankare), ne pa Osminlaspor... Trenutno 8. v Turški Super Ligi... (Fenerbahče pa 5.)...
SAF1
05. 11. 2016 16.12
Primerjaš klube z ligo, ti nisi normalen.
CFC1
03. 11. 2016 22.17
+2
Pogba in ibra tudi sta povsem neprepoznavna in vase zagledana tako, da ni vsa krivda v Muoju, se strinjam, da je dosti nazadoval v zadnjih dveh letih, ampak to, da vsi njegovi igralci samo zvezdnike špilajo in ne igrajo kot ekipa pa ni problem, ki ga je povzoročil Muo, ker je to sedaj od odhoda Fergosona iz Man Uniteda že stalnica. In ravno tu se vidi, da je v zadnjih letih problem v klubu, njegovem vodstvu in igralcih , ker so se zamenjali že trije trenerji pa so še vedno zelo bledi za klub, ki bi naj veljal za enega od velikanov v Evropi... Moje mnenje ....
Erik432
04. 11. 2016 08.30
Valjda je problem trenerja, če igralci solirajo in ne igrajo kot ekipa. To je ravno glavna naloga trenerja.
enakostzavse
04. 11. 2016 09.49
Ne erik432, nimaš prav. Če vodstvo kluba ščiti poedince, za katere so plačali ogromne zneske, potem trener nima kaj tukaj zraven. Poglej kako je pri realu, enako sranje z baletko kristino.
Felipao
03. 11. 2016 21.39
+10
Božič in s tem Murijevo slovo je čedalje bližje.
Baletka
03. 11. 2016 21.37
+5
roko na srce, mufc ni igral dosti drugače kot prejšno tekmo, ko je murinjo potem tako opeval rezultat.. čeprav igra ni bila dost drugačna od današanje.. fener je sicer pokazal za odtenek več.. le slepec ne vidi, da so to rezultati trenerja.. da ekipa priigra tako malo priložnosti je skoraj nemogoče.. posamezniki v klubu so zavidljive kakovosti, samo murinjo izkoristi njihov potencial vrjetno le kake 3/4, pa še to uprašanje če.. nevem od kje je ta človek eden top trenerjev.. že res, da je ob pravem trenutku na pravem mestu super odigral bunker in uspel.. izvzamem ekipo reala, kjer so bile petarde na malih tekmah klasika, kot se to dogaja pod skoraj ni važno katerim trenerjem, isto v barceloni skoraj.. murinjo je z istim stilom odpisal pri celziju, tko bo odpisal tukaj.. če ga nebodo odslovil,. bo sezona klavrna.. če ga bodo se bodo rešval v drugi polovici.. kar vrjetn nebo prineslo prvenstva..
Felipao
03. 11. 2016 21.40
+5
Jaz bi prej rekel, da igralci ne dajejo od sebe niti polovice tistega česar so sposobni, kajti s Fenerbahčejem bi morali biti sposobni vsaj remizirati samo s individualno kvaliteto, ki jo nedvomno imajo. Ni kaj, povozil ga je čas.
Baletka
03. 11. 2016 21.50
+3
felipao.. daj npr poglej kje je stal ibra na igrišču v psgju.. pa kje stoji sedaj.. pa pač, sama miselnost trenerja je prva beseda.. če igrajo defenzivo igrajo defenzivo.. kreacije sploh nimajo.. ibra pa tut stoji izven svojega stila.. torej, ali je mogoče potem nepričakovano, da na tekmo naredijo mogoče 5 strelov na gol, od tega1-2 v okvir vrat? men se ne zdi..
Baletka
03. 11. 2016 21.53
+2
kaj ti pove, da ibra v mufcju ne zabija? zakaj je zabijal na začetku? ker je bil še "razpuščen".. zdaj so vse bolj uigrani v murinjeve zamisli.. in to prinaša rezultate.. kaj pa ti misliš.. da je to vaška liga, pa individualizem.. niti messi sam brez barce nebi mel tok trofej.. nebi jih mel niti ronaldo.. čeprav tut slednji, kot slepa kura pri slepem zrnu, zmagal z portugalsko na EP.
Mungos2
04. 11. 2016 09.27
MeaCulpa
03. 11. 2016 21.09
+5
zadnja leta bodo v zgodovini Man utd zapisana kot Fail-chester generacija..
kameltrajbar
03. 11. 2016 21.05
+7
..ni kj...nikakav manu...le komentator je bil še slabši....)))..brawo turki....)
Trend01
03. 11. 2016 21.08
+8
Sploh izjava v 93 minuti. Zdaj bo pa verjetno United igral na polno.......
kameltrajbar
03. 11. 2016 21.10
+2
tedoVV2HCmedo
03. 11. 2016 21.04
M. G. (in ostali), zakaj pišeš, kot da obstaja samo vrstni pridevnik?? Tu je prav "Bled Manchester United", saj se vprašamo kakšen in ne kateri. Bi rad, da bi govorili kot Čehi in rekli npr.: "Dobri dan, kako si?"
afgsgvw
03. 11. 2016 21.03
+10
Da daš v začetno postavo rooneya v špico moraš bit res malo usekan.
kameltrajbar
03. 11. 2016 21.04
-8
pojma nimaš o fuzbalu....)))..špica je reku....)))))))
afgsgvw
03. 11. 2016 21.11
+5
ja no in kaj je po tvoje bla njegova pozicija na začetku tekme nogometni strokovnjak
KiNgKoNg
03. 11. 2016 21.19
+6
Symbolic
03. 11. 2016 21.21
+1
Ja, začetna postava napada je bila Rashford, Rooney, Martial...
afgsgvw
03. 11. 2016 21.27
+2
ja ampak niso bili vsi trije v liniji ampak je bil rooney pomaknjen bolj naprej
afgsgvw
03. 11. 2016 21.28
+1
Symbolic
03. 11. 2016 21.36
+2
Sicer, Rooney se je nekaj trudil (pa še lep gol zabil) ostala 2 pa sta bila nevidna!
kadabra
03. 11. 2016 21.02
+0
Ko, da Rooney gol pol veš, da United ne more zmagat :D
kameltrajbar
03. 11. 2016 21.03
+2
kadabra
03. 11. 2016 21.25
+0
Mogoče je lih to problem, ker tip sam pri seb ve da je legenda in se mu enostavno neda več niti mal stegnit. Pivski trebušček ma pa večji kot jaz.
PIERREBRICE
03. 11. 2016 21.01
+8
Bo treba še par sto milijonov potrošiti za okrepitve, potem pa bo že šlo. LOL
kameltrajbar
03. 11. 2016 21.02
+5
PIERREBRICE
03. 11. 2016 20.59
+5
Portugalski blefer in šarlatan se je zopet ''izkazal''. Ha,ha,ha!
BBarca
03. 11. 2016 20.59
+10
Mislim da bo moral United konkretno spremeniti igralni sistem in nekaj narediti na kemiji med igralci. Ker tole je žalostno (glede na to kaj pomeni ime kluba v nogomentnem svetu). V Španiji pa medtem Aduriz dokazuje da so leta le številka na papirju - 5 golov proti Genku (3 iz penala). Ne vem kaj bo Bilbao naredil, ko se tip upokoji. Nimajo dostojne menjave zanj.
kameltrajbar
03. 11. 2016 21.01
+5
BBarca
03. 11. 2016 21.02
+0
kameltrajbar
03. 11. 2016 21.07
+2
BBarca
03. 11. 2016 21.12
+1
Po moje slabši. Zaenkrat nimajo prave 'špice' ala Aduriz. In glede na to, da lahko kupujejo le Baske so zelo omejeni na trgu. Od mladincev pa tudi ni nekega presežka.
kameltrajbar
03. 11. 2016 20.58
+2
..hoze...pr olimpiji boš končal.....))))
Baletka
03. 11. 2016 21.57
Trend01
03. 11. 2016 20.53
-6
Aduriz - dal vseh 5 golov za Bilbao!!! (3 penali)
BBarca
03. 11. 2016 21.00
-2
Vidim da si me mal prehitel s komentarjem.
sportko47
03. 11. 2016 21.07
+2
A res Trend , a prsežeš...trije klicaji , a je panika...kva morm zdej jest narest , povej Trend ...a je to možno...??? Komu pa Trend, slab prinašalec novic si , nisi povedu komu, proti komu so igral...stari ti bi lohk šu za novinarja na 24 ur...maš super reference.. a boš šou zdej spat as l morš še enih 10 tekm na enkrat pogledat...sam vprasam...