Liga Evropa

VIDEO: Man United z enajstmetrovkama hitro razorožil Turke, častni zadetek zabil nekdanji vrag van Persie

Manchester, 20. 10. 2016 22.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Manchester Uniteda so v 3. krogu Lige Evropa na derbiju skupine A visoko, s 4:1 premagali zasedbo Fenerbahčeja. Dva zadetka za rdeče vrage je prispeval Paul Pogba, po enega pa sta zabila še Jesse Lingard in Anthony Martial. Častnega za goste je prispeval nekdanji rdeči vrag Robin van Persie.

V osrčju napada rdečih vragov je začel v zadnjem času tako pogosto kritizirani Wayne Rooney, švedski zvezdnik Zlatan Ibrahimović pa je tekmo začel na klopi za rezerviste. Na drugi strani je v konici napada začel nizozemski zvezdnik Robin van Persie, nekdanji član Manchester Uniteda. 

V prvih 15 minutah tekme so rdeči vragi prevladovali na zelenici, toda izrazite priložnosti si niso uspeli ustvariti, kljub temu da so imeli žogo v posesti 60 odstotkov. Niti ena niti druga ekipa v uvodni četrtini ure ni sprožila v okvir vrat nasprotnika. V 25. minuti tekme je Manchester United prvič nevarno zapretil. Z desne strani je podajal Juan Mata, z glavo pa je v kazenskem prostoru poskusil Anthony Martial, a meril mimo vrat izkušenega vratarja Volkana Demirela, sicer tudi kapetana turške zasedbe. V 30. minuti je Juan Mata padel v kazenskem prostoru Turkov, glavni sodnik Benoit Bastien pa je takoj pokazal na belo točko. Za vodstvo rdečih vragov je suvereno zadel Paul Pogba. V 33. minuti je sledila nova enajstmetrovka za Manchester United. V kazenskem prostoru Fenerbahčeja je padel Anthony Martial, francoski delilec pravice pa je še enkrat pokazal na belo točko. Z 11 metrov je na 2:0 povišal prav Martial. Demirel je tokrat za razliko od prvega poskusa uganil smer, a bil prekratek, da bi Turke rešil pred visokim zaostankom. Gostje so skušali že v naslednji akciji odgovoriti prek vezista Souze, a se je z lepo obrambo izkazal domači čuvaj mreže David de Gea, ki je poskus Brazilca odbil v kot. Po krasni ekipni akciji Manchester Uniteda je drugi gol na tekmi z roba kazenskega strela z mojstrskim strelom zabil Pogba in povišal vodstvo rdečih vragov na 3:0. To je bil tudi končni izid prvega polčasa. 

Drugi polčas se je začel tako, kot se je zaključil prvi. Z zadetkom. Po podaji Rooneyja je v 48. minuti tekme s kakšnih 17 metrov mrežo Turkov z močnim in natačnim strelom zatresel Jesse Lingard.  Na semaforju Teatra sanj je tako pisalo že 4:0, kar je pomenilo, da je tekma praktično že odločena. Priložnost za igro pri rdečih vragih je dobil tudi Memphis Depay, ki se pod vodstvom Mourinha sicer (še) ni naigral. Namesto Chrisa Smallinga je sicer v drugem polčasu vstopil tudi argentinski branilec Marcos Rojo. Po slabi uri igre je na drugi strani do priložnosti prišel tudi van Persie, ki pa je meril za las mimo vrat domačega vratarja de Gee. V 75. minuti je igro zapustil še strelec dveh zadetkov Pogba, namesto katerega je vstopil Timothy Fosu-Mensah.  V 78. minuti se je sam pred vratarjem Demirelom znašel eden boljših posameznikov na zelenici Mata, a se je s fantastično obrambo z levo nogo izkazal turški vratar. Častni zadetek za goste je zabil kdo drug kot van Persie, ki se zadetka proti nekdanji ekipi ni pretirano veselil. Domači navijači so mu namenili glasen aplavz. Ob zadetku nekdanjega rdečega vraga se je z lepo podajo z leve strani izkazal rezervist Nigerijec Emmanuel Emenike. Dobro minuto kasneje bi Turki lahko zabili še drugi zadetek, a se je po strelu Souze z 20 metrov izkazal vratar rdečih vragov. Na koncu je ostalo pri visoki zmagi Uniteda s 4:1. 

Liga Evropa, skupina A, 3. krog:

Manchester United ‒ Fenerbahče 4:1 (3:0)
Pogba 31./11-m, 45+1., Martial 34./11-m, Lingard 48.; van Persie 83.

Postavi:
Man. United: De Gea, Shaw, Bailly, Smalling (Rojo/46.), Darmian, Pogba (Fosu-Mensah/75.)), Carrick, Martial, Mata, Lingard (Depay/66.), Rooney.

Fenerbahče: Demirel, Kaldirim, Kjaer (Emenike/46.), Škrtel, Ozbayrakli, Neustadter, Topal, Souza, Sen (Koybasi/69.), van Persie, Potuk. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
21. 10. 2016 12.27
zaspal..........................
TvojPrijatelj
21. 10. 2016 08.46
-2
Mourinho OUT! Še ena tekma za pozabit kar se igre iz tehniškega vidika tiče!
SAF1
20. 10. 2016 22.59
+11
Zakaj ti bumbarji Manchesterski tako ne igrajo v EPL.
Erik432
21. 10. 2016 10.33
+2
Ker v EPL nasprotniki igrajo boljše, kot je včeraj Fenerhahce. Ampak ne glede na to ima ManU še ogromen potencial s svojimi mladimi igralci ... hitri, tehnično dobri. Edino po moje Mourinho ne paše s svojim stilom not. Škoda za ManU in sreča za Liverpool, da je Klopp tam kot je.
aviktora
20. 10. 2016 21.26
+4
A Slovenci vsi enako izgovarjamo besede? Tekmo glejte, pa izklopite zvok.
grozjak
21. 10. 2016 12.20
vseeno, tole je sramota za fakulteto, ki mu je dala diplomo in nočna mora za ušesa........
atacar1
20. 10. 2016 21.12
+24
a lahko komentatorja naučite izgovarjat priimke igralcev
The-red-devil
20. 10. 2016 21.14
+21
Pa s komentarjem se hecate???? Junajtid. Runej.Smajling. pa še kerega bo ziher mimo fseko. Groza za uha...
dajno
20. 10. 2016 21.14
+3
Bonnie&Clyde
20. 10. 2016 22.19
+6
Verjetno smo lahko veseli, da je vsaj RUNEJ in ne RONEJ.. :)
thePegasus
21. 10. 2016 09.09
+5
Še celo Van Nistelrooy je dal danes gol :)
Symbolic
21. 10. 2016 09.39
+4
Atacar1, nihče ni dolžan ga učit: to je le komentatorjeva malomarnost, oz lenoba in s tem kaže dejansko svoj odnos do gledalcev, v stilu:kdo vas "šljivi"... Žalostno in nespoštljivo s strani oficialnega poročevalca! Fant se gre smešit pred ogromnim avditorijem, ne da bi se pred javnim nastopom SAM pripravil! Kaj čemo, eni služijo svoj denar z garanjem, drugi pa s svojo lenobo!
grozjak
21. 10. 2016 12.22
+2
nekaj je kot na dlani. slovenci ne premoremo enega dobrega komentatorja, ki bi dostojno pokomentiral najbolj gledan šport na svetu. Hrvate, ki so proti nam carji na tem področju, grejo pa operaterji zatemnjevat........
Symbolic
21. 10. 2016 14.06
+1
Bergi, kakšno leto nazaj, ko se je začelo s tem zatemnevanjem, sem pisno (e-mail) protestiral direktno na Ureništvo za šport pri HTV-ju... Odgovorili so mi, da oni, na področju RSLO, nimajo nobenih pravic kratenja gledanosti njihovih posameznih oddajah in to ne delajo oni, ampak pri nas! Če si kdaj ujel kakšen prenos tekme, ali kakšno debato po tekmi (zlasti vložek "Oko sokolovo"), potem ti je jasno, da se naši komentatorji, oz. naši "nogometni strokovnjaki" ne morejo primerjat z njimi! Očitno gre za pravice prenosa, samo še vedno ostane odprto vprašanje: kdo to dela? (lahko samo pripomnim, da je obvestilo o zatemnitvi v slovenščini!)