Liga Evropa

Žreb polfinala Lige Evropa: Villarreal z Liverpoolom, Šahtar čaka Sevillo

Nyon, 15. 04. 2016 10.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./Ž.L.
Komentarji
3

V Nyonu je bil po žrebu Lige prvakov na vrsti še žreb polfinalnih parov Lige Evropa. Za prosti mesti v velikem finalu, ki bo na sporedu 18. maja v Baslu, se bosta pomerila Šahtar Donjeck – Sevilla in Villarreal – Liverpool.

V četrtek so bili znani potniki v polfinale Lige Evropa, saj so moštva odigrala povratne tekme četrtfinala. V konkurenci Lige Evropa so ostala štiri moštva: Villarreal, Liverpool, Šahtar Donjeck in Sevilla. Podobno kot v Ligi prvakov ima tudi tukaj španski nogomet največ, dva predstavnika, v žrebu sta še angleško in ukrajinsko moštvo. Pokal Lige Evropa je Sevilla osvojila štirikrat in je tudi aktualni prvak tega tekmovanja, Liverpool trikrat, Šahtar enkrat, Villarreal pa je še brez te evropske klubske lovorike. Mamljiva nagrada za zmagovalca Lige Evropa je neposredna uvrstitev v skupinski del Lige prvakov v novi sezoni.

Žreb je določil naslednja para polfinala: Šahtar Donjeck – Sevilla in Villarreal – Liverpool.

 

 

Gost žreba je bil Alex Frei, nekdanji igralec Basla in švicarske reprezentance, ki je tudi ambasador finala LE. Prve tekme polfinala LE bodo 28. aprila, povratne pa 5. maja. Veliki finale Lige Evropa bo 18. maja na stadionu St. Jakob's Park v Baslu.

Para polfinala:
Šahtar Donjeck – Sevilla
Villarreal – Liverpool

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TRUMPP
15. 04. 2016 13.00
+6
Liverpool je zakon...Vse ostalo so jajca.....pa to.
ILoveGaming
15. 04. 2016 12.51
+1
Super zreb za Liverpool. Se mi zdi da je Villareal tukaj najbolj ugoden nasprotnik za njih. Mislim da bo finale Liverpool vs Sevilla.
JJZGEODPRASKAKATJO
15. 04. 2016 12.33
-7
ZREB RAZVLJAVLJEN POZABIL SO UEFALONO V BOBEN DT