Liga Evropa

Pušnik hvalil Keka v pričakovanju tekme sezone: 'Štajerci in Korošci smo si podobni, veseljaki smo'

Split, 04. 08. 2016 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Maribor bo nocoj v Ljudskem vrtu (prenos na Kanalu A ob 20.00) lovil uvrstitev v play-off Lige Evropa, za napredovanje do zadnje stopničke pred skupinskim delom tekmovanja pa se bosta borila tudi oba nekdanja trenerja vijoličastih Marijan Pušnik in Matjaž Kek.

Pušnik je za hrvaški spletni in časopisni medij z izbranimi besedami govoril o Matjažu Keku.
Pušnik je za hrvaški spletni in časopisni medij z izbranimi besedami govoril o Matjažu Keku. FOTO: Miro Majcen

Marijan Pušnik je pred odločilno tekmo tretjega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa za 24sata napovedal, da bo v primeru pričakovanega napredovanja v play-off s splitskim Hajdukom, ki ima po zmagi nad Oleksandrijo izjemno visoko prednost (3:0), obiskal rojaka Matjaža Keka in se z njim družil ob (vsaj) enem litru vina. Tudi nekdanji slovenski selektor Kek je na prvi gostujoči tekmi tretjega predkroga pri Istanbul Basaksehirju iztržil pozitiven izid (0:0) in ne bi bilo presenečenje, če bi v četrtek zvečer napredovala oba hrvaška obalna prvoligaša. 55-letni Korošec Pušnik je o 54-letnem Štajercu Keku dejal, da sta si podobna v tem, da sta temperamentna "veseljaka" in da rada tudi popijeta kakšen kozarec, kaj dobrega pojesta in se zabavata.

"Kek je Štajerec, jaz pa sem Korošec. Podobni smo si po temperamentu, radi kaj dobrega spijemo, pojemo in se zabavamo. Veseljaki smo," je za 24sata povedal Pušnik, ki se je v prvih mesecih pri Hajduku zelo izkazal s stoodstotnim nizom v domačem prvenstvu in preboju v tretji predkrog Lige Evropa. Hrvati ga sicer dojemajo kot veliko bolj "dinamičnega" ob robu igrišča, medtem ko Kek stoično prenaša navijaške izpade nasprotnikov in sodniške napake, ki so lani zelo vplivale na razplet prvenstva. Hrvaški kolegi opozarjajo, da se slovenska trenerja razlikujeta tudi v slogu igre, glede na to, da je Kek privrženec filozofije "prejeti zadetek manj", Pušnik pa želi "doseči enega več". Razlike so našli tudi v glasbenem okusu: Kek je v mladosti delal kot DJ in ima veliko kolekcijo jazz glasbe, Pušnik pa ima rad hrvaške velikane Oliverja Dragojevića, Miša Kovača, Meri Cetinić, Severino, ... Pa pijača? Vino za Keka, medtem ko je Pušnik napovedal, da bo igralce odpeljal na pivo, če jim uspe doseči še en pomemben izid.

"Pivo je za žejo, vino pa za užitek. Rad nazdravim s kozarcem vina po kosilu in večerji, toda nisem izvrsten poznavalec vina kot moj kolega in prijatelj Kek. Če pa pridemo naprej, potem se bova z Matjažem skupaj usedla na njegovem vikendu v Sukošanu in popila liter vina," je še povedal Pušnik. "V karieri bi bil rad tako uspešen kot Kek, ker je on delal in še vedno dela dober posel. Slovenijo je popeljal na svetovno prvenstvo, bil je prvak z Mariborom, dvakrat je z Rijeko igral v Ligi Evropa ... Zasluži si spoštovanje za svoje delo. Želim mu srečo nocoj proti Turkom." Prijateljstvo bosta morala Slovenca že čez dobra dva tedna pustiti ob strani, saj ju čaka veliki jadranski derbi. "Ko se znajdeva na nasprotnih straneh, takrat bova oba 'umrla' za zmago. Prijatelja bova prej in po tekmi, med tekmo pa bova dajala vse za zmago svojega moštva. Iskrilo se bo, borba bo, v to ne gre dvomiti," še pravi Pušnik.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
04. 08. 2016 17.36
+7
oba so slovenski mesetarji nagnali iz slovenije, zelo zalostno keka tisti pokvarjeni odvetnik, pusnika pa tisti pokvarjeni novi gazda od spodaj