Liga Evropa

Rdeči vragi 3000 kilometrov od doma v obračun z Mevljo in rusko lahko konjenico

Manchester, 08. 03. 2017 14.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na prvi tekmi osmine finala Lige Evropa United potuje v daljno Rusijo, varovanci Joseja Mourinha se bodo pomerili z Rostovom. Rdeči vragi imajo velike ambicije v LE, saj je to njihova mogoča pot v elitno Ligo prvakov in tega se Jose Mourinho dobro zaveda. Prenos tekme v četrtek na Kanalu A in VOYO.

Jose Mourinho
Jose Mourinho FOTO: AP

Rdeče vrage je pot iz Manchestra popeljala do Rostova, ki je oddaljen približno 3000 kilometrov, za rusko moštvo igra tudi slovenski branilec Miha Mevlja. Rostov je na zadnji tekmi ruskega prvenstva pokazal dobro formo, kar s 6:0 je odpravil Tomsk. Na domačem igrišču bodo sila nevaren tekmec in tega se dobro zavedajo tudi v taboru rdečih vragov. V Premier League Unitedu ne gre po načrtih in Liga Evropa je kot kaže najboljši možni izhod za Ligo prvakov naslednjo sezono. A United mora osvojiti lovoriko, kar je močan motiv in izziv za rdeče vrage.

"Liga Evropa je zelo zahtevna, vendar je naš cilj in če izločimo Rostov in se prebijemo v četrtfinale, potem lahko začnemo zelo resno razmišljati o osvojitvi lovorike. Sedaj smo še med 16 najboljšimi, v četrtfinalu in pred žrebom pa lahko že "vohaš" finale," pravi izkušeni Jose Mourinho, ki se še ni predal v Premier League in pravi, da je drugo mesto še dosegljivo: "Za drugo mesto se bo potrebno močno potruditi, vendar je mogoče. Prvo mesto je nedosegljivo, drugo pa je in borili se bomo za njega." United je v angleškem prvenstvu na šestem mestu (49 točk), drugi je Tottenham (56 točk), na četrtem, ki ponuja kvalifikacije za LP pa je Liverpool, ki ima le tri točke več in tudi tekmo več.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mourinho tudi ni najbolj zadovoljen z razporedom tekem, saj United po dolgem potovanju v Rusijo in nazaj že čez tri dni čaka četrtfinale angleškega FA pokala. In to s Chelseajem, vodilnim moštvom angleškega prvenstva in to še brez kaznovanega napadalca Zlatana Ibrahimovića. Šved ni kaznovan v Ligi Evropa, zato bo znova glavna nevarnost za vratarja Rostova, kot kaže tudi Henrik Mhitarjan, ki je pripravljen po poškodbi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PIERREBRICE
08. 03. 2017 18.01
+1
Rostov je zelo dobra ekipa, posebej doma. Tam smo igrali pri minus desetih stopinjah in izgubili z 2:3. Moja napoved: Rostov bo zmagal z 2:1!
srbija777
08. 03. 2017 19.58
+1
srbija777
08. 03. 2017 19.58
+0