Liga Evropa

Rekordni prestop Pogbaja v United preiskuje Fifa

Manama, 10. 05. 2017 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
4

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo začela s preiskavo v zvezi z rekordnim, več kot 105 milijonov evrov vrednim prestopom francoskega reprezentanta Paula Pogbaja iz italijanskega Juventusa v angleški Manchester United. Francoz sicer ni najbolje plačani igralec rdečih vragov, več zasluži Šved Zlatan Ibrahimović.

Paul Pogba bo eden adutov Uniteda na tekmi proti Celti.
Paul Pogba bo eden adutov Uniteda na tekmi proti Celti. FOTO: AP

Fifa ni razkrila, kaj bo preiskovala, niti v čem je težava, novico pa je sporočila, potem ko so se različni francoski mediji na široko razpisali o tej zadevi. V preiskavi naj bi bil tudi tudi Pogbajev nogometni agent Mino Raiola.

Ne zamudite prenosa povratne polfinalne tekme Lige Evropa med Manchester Unitedom in Celto Vigo v četrtek, 11. maja, na Kanalu A in VOYO ob 20.55.
Štiriindvajsetletni Paul Pogba je v Manchester United prestopil avgusta 2016. V angleškem klubu, ki ga je tedaj vodil Alex Ferguson, je sicer začel kariero, vendar je 2012 odšel v Torino in tam igral štiri leta. V tem času je postal tudi nepogrešljiv član reprezentance Francije in bil 2014 na svetovnem prvenstvu izbran za najboljšega mladega igralca.

Pogba je eden zvezdnikov Uniteda, po poročanju Football Leaks naj bi mladenič na teden zaslužil 197 tisoč evrov. A Francoz ni najbolje plačani igralec moštva, na prvem mestu je Šved Zlatan Ibrahimović, ki naj bi tedensko zaslužil kar 437 tisoč evrov. Ibra okreva po operaciji kolena, konec sezone pa mu poteče pogodba z Unitedom. Rdeči vragi pa so na dobri poti, da se uvrstijo v finale Lige Evropa. Na prvi polfinalni tekmi so v Španiji z 0:1 slavili proti Celti Vigo, povratna tekma pa je na sporedu na Old Traffordu. Finale Lige Evropa bo 24. maja v Stockholmu.

Manchester United : Celta Vigo
Manchester United : Celta Vigo FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Carrasco
10. 05. 2017 16.14
+5
Raiola je prejel preko 50 milijonov za prestop Pogbe v Man utd in ne 20. To preiskujejo
Mungos2
10. 05. 2017 15.22
-3
In to je nogometaš ?? Pojma nima !!!
Madeni
10. 05. 2017 10.41
-2
Morda bi preiskavo vodili psihiatri..ni vreden desetino tistega kar so plačali..Dobro bi bilo jih povprašati po mentalnem zdravju Davčne pa po tem kaj počno-.
mackon08
10. 05. 2017 09.58
-6
Ta je pa dobra, ni najbolje plačani igralec, saj si za malico ne zasluži. Njegove igre so na ravni 5 lige.