Liga Evropa

Se bodo nizozemski prvaki v italijanski prestolnici maščevali Romi?

Rim, 22. 02. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Feyenoorda so v lanski sezoni nizozemskega prvenstva zanesljivo osvojili ligaški naslov, za preboj v naslednji krog izločilnih bojev Lige Evropa pa bodo morali v italijanski prestolnici premagati Rimljane. Na prvem obračunu sta se tekmeca razšla z rezultatom 1:1, tako da je pred drugo tekmo še vse odprto. Obračun boste lahko pospremili na Kanalu A in VOYO, s prenosom začnemo ob 20.45.

UEFA LE: Roma - Feyenoord
UEFA LE: Roma - Feyenoord FOTO:

Dejstvo, da sta se kluba na tekmi v največjem pristaniškem mestu v Evropi razšla z neodločenim izidom, glede na njuno zgodovino ni presenečenje. Tekmeca se v evropskih tekmovanjih srečujeta že tretje leto zapored. V premierni izvedbi Konferenčne lige sta se Roma in Feyenoord prebila do finala, po 90 minutah nogometa v Tirani pa so po zmagi z 1:0 pokal v zrak dvignili Italijani. V sezoni 2022/23 sta se kluba pomerila v četrtfinalu Lige Evropa, po podaljških na povratni tekmi pa so se še enkrat več veselili nogometaši iz Rima. Nizozemci posledično obračunov z Romo nimajo v najlepšem spominu, današnja tekma pa bo vsekakor odlična priložnost za maščevanje.

Slavje nogometašev Rome po zmagi v finalu premierne izvedbe Konferenčne lige.
Slavje nogometašev Rome po zmagi v finalu premierne izvedbe Konferenčne lige. FOTO: AP

Kljub temu da je Roma pred povratno tekmo v vlogi favorita, se nogometaši Feyenoorda zavedajo svojih kakovosti in verjamejo, da lahko napredujejo v naslednji krog. "V Rim gremo z veliko samozavesti. Na prvi tekmi smo bili vsaj enakovreden tekmec, če ne celo boljši," je pred današnjim obračunom povedal branilec 16-kratnih nizozemskih prvakov Quilindschy Hartman.

Feyenoord - Roma
Feyenoord - Roma FOTO: AP

Pred današnjim spektaklom je spregovoril tudi legendarni vezist Rome, Daniele De Rossi, ki je rdeči dres nosil med letoma 2002 in 2019, pred dobrim mescem pa na klopi Rome nasledil Joseja Mourinha. "S svojimi nogometaši sem zelo zadovoljen. Zavedam se, da nam napredovanja ne morata zagotoviti Paulo Dybala in Romelu Lukaku sama. Ljudje od njiju pričakujejo magične poteze, moja edina želja pa je, da napredujemo v naslednji krog. Omenjena se bosta morala vključiti v ekipno igro, kot sta se vedno do sedaj. Vsaka ekipa potrebuje vse nogometaše. Mogoče bo na koncu za odločilen zadetek poskrbel nekdo drug," je pred tekmo povedal trener moštva iz italijanske prestolnice.

Liga Evropa, play-off, druga tekma (Kanal A in VOYO, 20.45):
Roma - Feyenoord     (1:1)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.