Liga Evropa

VIDEO: Sevilla prek Šahtarja do finala v Baslu, kjer bo lovila 'hat-trick' lovorik v Ligi Evropa

Sevilla, 05. 05. 2016 23.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan sta se na povratni tekmi Lige Evropa pomerila domača Sevilla in Šahtar iz Donjecka. Potem ko se je prva tekma pred enim tednom končala z 2:2, si je vstopnico za finale priborila z zmago s 3:1 Sevilla, ki bo naskakovala tretjo zaporedno lovoriko v Ligi Evropa.

Veselje nogometašev Seville ob zadetku Kevina Gameira.
Veselje nogometašev Seville ob zadetku Kevina Gameira. FOTO: AP

Na povratni tekmi polfinala Lige Evropa smo v Andaluziji, natančneje v Sevilli spremljali obračun med domačo Sevillo in Šahtarjem iz Donjecka. Prva tekma se je pred enim tednom na Areni Lvov končala z izidom 2:2, potem ko so Španci do ugodnega izida prišli ob koncu, ko je Kevin Gameiro zadel z enajstih metrov. In prav Gameiro je na povratni tekmi prvi zatresel mrežo nasprotnika. Po veliki napaki v domači obrambi je prišel do žoge in sam stekel proti nasprotnikovem golu in hladnokrvno premagal Andrija Pjatova za vodstvo svojega moštva z 1:0. To je bil za francoskega reprezentanta že šesti gol v letošnji izvedbi Lige Evropa. Po golu, ki je bil dosežen v deveti minuti, se je igra nekoliko umirila in tudi velikega števila priložnosti nismo videli. Za Šahtar je sicer v 32. minuti s strelom razdalje poizkusil Taison, a njegov strel ni ogrozil domačega vratarja Davida Sorie. Gledalci, ki so na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan pred začetkom srečanja pripravili izjemno koreografijo in vzdušje, nad predstavo obeh moštev v prvem polčasu nikakor niso morali biti zadovoljni. Bili so lahko zadovoljni zgolj z rezultatom, ki je njihove ljubljence peljal v tretji zaporedni finale Lige Evropa. Toda še pred iztekom prvega polčasa, natančneje v 44. minuti je Šahtar prišel do izenačenja. Marlos je z odlično podajo zaposlil Eduarda da Silvo, ki se je znašel sam pred Sorio in ga hladnokrvno tudi premagal. Ob koncu polčasa je Šahtar še enkrat pritisnil na vrata Seville, a se rezultat ni več spremenil in ekipi sta na odmor odšli poravnani pri izidu 1:1.

Unai Emery bo s Sevillo lovil zgodovinsko peto lovoriko v Ligi Evropa.
Unai Emery bo s Sevillo lovil zgodovinsko peto lovoriko v Ligi Evropa. FOTO: AP

Drugi polčas so bolje otvorili gostje, ki jim je gol očitno vlil veliko samozavesti. V 46. minuti je z roba kazenskega prostora poizkusil Viktor Kovalenko, a Soria z njegovim strelom ni imel pretiranega dela. Toda le minuto za tem je Sevilla zopet povedla. Po podaji Grzegorza Krychowiaka je do žoge v kazenskem prostoru prišel Gameiro in še drugič na srečanju premagal Pjatova. Po bliskovitem začetku se je tempo nekoliko umiril. V 58. minuti pa je Gameiro na atraktiven poizkušal doseči hat-trick, a je njegov poizkus s 'škarjicami' zletel čez okvir vrat gostov. Minuto kasneje pa je za erupcijo navdušenja na stadionu v Sevilli poskrbel Mariano. Brazilec je namreč silovito sprožil z roba kazenskega prostora in natančno zadel daljši vratarjev kot za vodstvo Špancev s 3:1. V 72. minuti so imeli lepo priložnost za svoj drugi zadetek tudi gostje, a je Eduardo s strelom z glavo le za las zgrešil cilj, njegov strel po podaji Darija Srne je celo malce oplazil levo vratnico gola, v katerem je stal Soria. Do konca srečanja smo spremljali bolj ali manj jalove napade Šahtarja. Toda rezultat se ni več spremenil in končalo je pri zmagi Seville s 3:1. Varovanci Unaia Emeryja so se tako uvrstili v tretji zaporedni finale Lige Evropa, v katerem bodo tudi lovili tretjo zaporedno lovoriko. S štirimi zmagami so Andaluzijci tudi najuspešnejše moštvo drugega evropskega klubskega finala in bodo letos lovili še peto. Sevilla se bo sicer v finalu 18. maja v Baslu pomerila z Liverpoolom, ki je s 3:0 odpravil še enega španskega predstavnika, Villarreal.

Polfinale Lige Evropa, povratna tekma:
Sevilla - Šahtar Donjeck 3:1 (1:1) / 2:2*
Gameiro 9., 47., Mariano 59.; Eduardo 44.

*izid prve tekme

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
06. 05. 2016 16.18
+1
Vsako leto držim pesti za Sevilo v LE, ampak tokrat bom navijala za Kloppa.
KOPITES
06. 05. 2016 11.16
-1
BOZICEKSLO
06. 05. 2016 09.15
+3
Sevilla spet v svojem slogu.