Liga Evropa

Srebrnič pred evropskim izzivom: Armenci so mlada in zelo hitra ekipa, nasprotnik ni lahek

Nova Gorica, 26. 06. 2017 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Gorice Miran Srebrnič je pred potjo v Armenijo, kjer se bodo Primorci v prvem predkrogu kvalifikacij za nastop v Ligi Evropa pomerili s tamkajšnjim Širakom, odkrival "evropske" ambicije aktualnih slovenskih podprvakov.

Po treh trening tekmah in skorajšnjem odhodu v Armenijo je trener Gorice Miran Srebrnič za uradno spletno stran novogoriškega prvoligaša pojasnil stanje v moštvu. Sprva se je ozrl na doslej prehojeno pot v pripravljalnem obdobju. "V treh trening tekmah sem dobil vse, kar sem iskal. Prva dva obračuna smo odigrali zares dobro, v zadnjem pa, glede na to, da imamo evropsko preizkušnjo že čez nekaj dni, ključnih igralcev nisem želel preveč utruditi. Zato so odigrali maksimalno 45 minut, tako da bomo sveži dočakali prihajajoči tekmi s Širakom. Do četrtka se moremo odpočiti, da bomo superiorni."

ND Gorica je na tretji pripravljalni tekmi v Slovenskih Konjicah z 0:1 klonila proti hrvaškemu prvoligašu NK Slaven Belupo iz Koprivnice.Novogoričani so tekmo odigrali v kombinirani postavi, s številnimi menjavami. Več od igre so imeli Hrvati, kar je tudi razumljivo, saj strokovno vodstvo belo-modrih ekipe ni želelo preveč izpostavljati pred četrtkovo evropsko preizkušnjo.
K temu je dodal. "Tudi proti hrvaškemu Slavenu je bilo na igrišču kar v redu. Imeli smo nekaj priložnosti, vendar se pri mlajših igralcih pozna, da še nimajo nekega avtomatizma. Niso še povsem navajeni na članski tempo. Šlo je za enakovredno tekmo, čeprav so imeli oni v prvem polčasu malce več iniciative. V drugem delu bi lahko izenačili, saj smo tudi mi imeli lepe priložnosti za zadetek." Srebrnič se je nato že spogledal s četrtkom. "Širak smo že malce bolje spoznali, ne sicer dokončno. So mlada in zelo hitra ekipa, nasprotnik ni lahek. Ne smemo se vdati, moramo verjeti, da lahko naredimo dober rezultat. Karakteristike ekipe so podobne naši. So kompaktni, znajo se branit, znajo napadati. Potrebna bo maksimalna zbranost in racionalnost. Naš cilj je, da že v Armeniji naredimo ugoden rezultat, ki bi nam na domačem igrišču olajšal preboj naprej. Ne bo lahko, vendar moramo verjeti vase. Mislim, da smo sposobni preboja v naslednji krog."

Miran Srebrnič
Miran Srebrnič FOTO: Damjan Žibert
Posebej za nd-gorica.com je evropski izziv komentiral kapetan ekipe Alen Jogan
Ljubljansko Olimpijo v prvem predkrogu Lige Evropa čaka dvoboj s finskim prvoligašem Vaaso, pokalne zmagovalce Domžale pa z estonsko Floro iz Tallinna.

"Osebno ekipe ne poznam, zagotovo pa je vsak tekmec v Evropi vreden spoštovanja. Poskušali smo pridobiti čimveč informacij, da bi nam bilo na terenu lažje. Sam menim, da je nasprotnik premagljiv, veliko pa bo odvisno od našega pristopa in osredotočenosti. Od vseh možnih tekmecev je morda po imenu najlažji, toda papirnati podatki ne pomenijo veliko. Potrebno se bo potruditi, saj si vsi napredovanja močno želimo." Prva tekma bo v četrtek ob 14. uri po slovenskem času v Armeniji, povratna pa 6. julija v Športnem parku. V primeru uspeha Novogoričane v drugem krogu čaka grški predstavnik Panionios iz Aten, ki je preteklo sezono grškega prvenstva zaključil na petem mestu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rudar
27. 06. 2017 18.26
-1
Srebrnič je dr. znanosti v fuzbalu za vse trenerje v I. snl.
SENCA2X
27. 06. 2017 16.03
-1
Miran realist,tudi zaradi tega mu uspeva z malo denarja veliko.Vso srečo ins pošteno borbo uspeh ne izostane,nekaj let nazaj ste to tudi dokazali da se da na severu Evrope s fantastično predstavo.PONOVITE TO!!!!!
komarec
26. 06. 2017 08.58
+8
Gremo Gorica, gremo Miran ti znaš, ti zmoreš pripraviti ekipo za težko tekmo. Srečno.
degenos
26. 06. 2017 09.56
-10
komarec
26. 06. 2017 12.38
+4
MaunelNeuer
26. 06. 2017 16.53
+4
inter če domžale ne zmorejo še ne pomeni da tudi drugi ne....ane
Chaparral M
27. 06. 2017 08.17
+1
Rudar
27. 06. 2017 18.25
+0
Neki je pa treba priznat temu interpelatorju. Združil je vse slovenske navijače. Sedaj so skupaj proti Domžalam.
degenos
28. 06. 2017 16.42
-2
MaunelNeuer
28. 06. 2017 18.00