Liga Evropa

VIDEO: Tavares najprej zgrešil enajstmetrovko, nato pa zadel zlata vreden zadetek za napredovanje Maribora

Sofija, 21. 07. 2016 20.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Na stadionu Georgija Asparuhova sta se nocoj v drugem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa pomerila Levski in slovenski državni podprvak Maribor. Potem, ko se je prva tekma končala z izidom 0:0. Se je povratni obračun končal z izidom 1:1, ki je napredovanje v tretji krog prinesel nogometašem Maribora. Odločilni gol je dosegel kapetan Marcos Tavares, ki je tudi zgrešil enajstmetrovko.

Več videovsebin
  • Zapravljena enajstmetrovka in zadetek Marcosa Tavaresa
    02:03
    Zapravljena enajstmetrovka in zadetek Marcosa Tavaresa
  • Vrhunci s srečanja Levski - Maribor
    10:44
    Vrhunci s srečanja Levski - Maribor

Strateg Maribora Darko Milanič je za razliko od tekme s Koprom tokrat v prvo postavo uvrstil Milivoja Novakovića. Družbo v napadu mu bo tokrat delal kapetan vijoličastih Marcos Tavares. V sredino igrišča je za razliko od prvenstvene tekme uvrstil Marwana Kabho, v obrambo pa se vrača Denis Šme. Strateg domačih Ljupko Petrović je pred razprodan stadion v Sofiji poslal identično postavo, ki je začela tekmo pred tednom dni v Ljudskem vrtu.

Srečanje v Sofiji so veliko bolje otvorili 13-kratni slovenski prvaki, ki so takoj prevzeli pobudo na igrišču in začeli plesti mrežo okoli gola Levskega. Kljub pritisku in kljub dejstvu, da so imeli več od igre, si Mariborčani v uvodnih petih minutah niso pripravili izrazitejše priložnosti za zadetek. V 9. minuti pa so prvič zapretili tudi Bolgari. Do strela je prišel Ventsislav Hristov, a ni najbolje zadel žoge in Jasmin Handanović jo je zanesljivo ujel. Tako ali tako bi žoga zletela mimo mariborskega gola. V 15. minuti pa je bilo pred Handanovićevi golom veliko bolj vroče. Po podaji s kota je do strela najprej prišel Aleksander Aleksandrov, a so branilci Maribora žogo uspeli odbiti, a zgolj do Hristova, ki je nato atraktivno sprožil s 'škarijcami', a na srečo Mariborčanov je žoga za las zletela čez gol. V 22. minuti pa je veliko napako v obrambi storil Adis Hodžić in do žoge je prišel Francis Narh, ki je nato sam stekel pred Handanovića in ga hladnokrvno tudi premagal za vodstvo Levskega z 1:0. Takoj za tem je imel vnovično priložnost zopet Hristov, a se je z obrambo izkazal Handanović. Mariborčani so takoj želeli odgovoriti in v 25. minuti je s strelom poskusil Tavares, a je njegov strel suvereno ukrotil vratar Bojan Jorgačević.

Nogometaše Maribora po uspehu proti Levskemu sedaj čaka škotski Aberdeen.
Nogometaše Maribora po uspehu proti Levskemu sedaj čaka škotski Aberdeen. FOTO: Damjan Žibert

Pritisk Maribora se je nadaljeval in v 28. minuti je najprej Jorgačević z mojstrsko obrambo ubranil strel Tavaresu, žoga se je odbila naravnost na nogo Novakovića, ki je stresel prečko. Žoga se je nato zopet odbila nazaj na nogo napadalca Maribora, katerega je nato eden it med bolgarski branilcev zrušil in glavni sodnik je pokazal na belo točko. K žogi je pristopil kapetan Tavares, ki pa je streljal preslabo in Jorgačević mu je strel ubranil. Tako je po pol ure igre ostalo pri vodstvu Levskega z 1:0. V 37. minuti je Levski imel novo lepo priložnost. Po desni strani je lepo prodrl Roman Prochazka in ostro podal v sredino, kjer je imel z odbijanjem žoge velike težave Handanović. V 41. minuti pa so znova zapretili tudi Mariborčani. Z razdalje je silovito sprožil Kabha in vratar Jorgačević je imel veliko težav, da je strel odbil v kot. Kljub temu, da je strel še povsem po sredini je bil izjemno močan, da je vratar Levskega moral pokazati vse svoje znanje, da je še vedno ostal nepremagan. Kmalu za tem je Hristov poskušal presenetiti Handanovića ob bližnji vratnici, a je uspel zatresti zgolj zunanji del mreže. Do konca prvega dela igre se rezultat ni več spremenil in ekipi sta tako na odmor odšli z vodstvom Levskega z 1:0.

Marcos Tavares je najprej zgrešil enajstmetrovko, nato pa zadel za napredovanje Maribora.
Marcos Tavares je najprej zgrešil enajstmetrovko, nato pa zadel za napredovanje Maribora. FOTO: Aljoša Kravanja

Drugi del igre so bolje odprli domači nogometaši, ki so si prvo nevarno priložnost priigrali v 50. minuti. Najprej je do strela z glavo po neodločnosti mariborske obrambe prišel Prochazka. Handanović je njegov strel ubranil, a žoga se je odbila naravnost na nogo ,Georgija Kostadinova ki je takoj sprožil, a na srečo Štajercev zadel zgolj vratnico. Ostalo je pri vodstvu Levskega z 1:0. V 10. minuti nadaljevanja pa je Milanič opravil svojo prvo menjavo. Namesto Blaža Vrhovca je v igro vstopil junak s tekme proti Kopru Dare Vršič. Takoj za tem je imel Levski po kotu novo priložnost, a je Dimitar Pirgov streljal čez gol. Pritisk Levskega se je kljub vodstvu vse bolj stopnjeval. V 67. minuti so si prvo pravo priložnost v drugem delu igre priigrali tudi Mariborčani. Po podaji Vršiča s prostega strela je najvišje skočil Kabha, a bil premalo natančen, da bi ogrozil Jorgačevića. Minuti za tem je Milanič opravil še drugo menjavo. V igro je namesto nevidnega Damjana Boharja poslal Gregorja Bajdeta. In to se je Mariborčanom takoj obrestovalo. Bajde je namreč v svoji prvi akciji podal Novakoviću, ki je prisilil Jorgačevića v obrambo. Žoga pa se je nato odbila na nogo Tavaresa, ki je hladnokrvno odbitek poslal v gol Levskega za izenačenje na 1:1. Kapetan se je tako odkupil za zgrešeno enajstmetrovko v prvem polčasu. V 73. minuti se je v novi priložnosti znašel Hristov in skoraj kaznoval neodločnost Handanovića, ki je prehitro zapustil svoja vrata, a na njegovo srečo bolgarski napadalec ni bil dovolj zbran v zaključku akcije. Nova priložnost se je domačinom ponudila še v 83. minuti. Z razdalje je poskusil Jeremy De Nooijer, a Handanović s tem strelom ni imel težav. Tri minute kasneje je s strelom z roba kazenskega prostora poskusil še rezervist Jean Deza, a je tudi njegov strel Handanović uspešno ukrotil. Do konca srečanja je Levski silovito pritisnil na vrata Mariborčanov, a brez želenega učinka. Tekma se je tako končala z izidom 1:1 in Štajerci so se uvrstili v 3. krog kvalifikacij za Ligo Evropa, kjer jih sedaj čaka obračun s škotskim Aberdeenom.

Drugi krog kvalifikacij za Ligo Evropa:
Levski Sofija - Maribor 1:1 (1:0) 1:1**
Narh 22.; Tavares 69.
Tavares je v 30. minuti zapravil 11-m.

** skupni izid/zaradi gola v gosteh napreduje Maribor

Postavi:
Levski Sofija: Jorgačević, Pirgov, A. Aleksandrov, Narh, De Nooijer, Hristov, Minev, Prochazka, Anete (Deza/85.), A. Aleksandrov, Kostadinov (Adeniji/79.)

Maribor: Handanović, Hodžić, Šuler, Šme, Janža, Vrhovec (Vršič/55.), Kabha, Bohar (Bajde/68.), Hotić (Mertelj/76.), Novaković, Tavares
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (302)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

-MARIBOR-
22. 07. 2016 08.27
+3
Sreča (nedosojena enajstmetrovka po igri z roko, proti Kopru gol v zadnji sekundi) spremlja hrabre, ampak enkrat se bo tudi to končalo in spet bomo tam kot smo bili lani celo sezono - napad z veteranoma (Novaković in Tavareš), obramba - predvsem desna stran (Hodžić prepočasen in fizično preslab za ta nivo) je bila včeraj sprehajalna steza za Narha. Upam, da nebo preveč trpelo domače prvenstvo, ker z tako igro ( to je moje mnenje) nebo veliko uspeha v Ligi Evropa. Mogoče se pa ponovi primer Portugalska z zadnjega EP(brez zmage in tudi brez poraza v nadaljevanje tekmovanja).
soba666
22. 07. 2016 08.48
+5
si je mislil Tava, Nova je bil tepen, jaz bom penal zastrelal, bova raje iz igre dala gol, da pokažema folku, kaj stari zmorejo, pol pa prečka, pa gol, da se malo pohecam
JAMAN
22. 07. 2016 08.07
+27
Čestitam Mariboru, navijam za vsak slovenski klub, ki igra s tujim, v domačem prvenstvu pa navijam pač za svojega. Ni mi pa jasno, da si NK Domžale ne zasluži niti omembe TUDI NJIM JE USPEL PREBOJ. Ne obstajata le Maribor in Olimpija. Aja tudi NK Domžale je sedaj prodalo 16 letnika v italjanski velikan INTER, ter v lanski sezoni slavilo v vseh mlajših klubskih tekmovanjih U15, kadeti in mladinci - čestitam NK Domžale, vas bom jaz pohvalil, če vam drugi niti članka ne namenijo.
aspx
22. 07. 2016 08.33
+5
Res je. Glavno, da sta danes Trump in včeraj Turk na naslovnici. Prvi popolnoma nepomemben za Slovenijo, drugi pa kandidira za predsednika neke organizacije, ki je sama sebi namen in je nihče ne upošteva.
nemeJungat
22. 07. 2016 08.50
+2
CURVANORD Zanetti
21. 07. 2016 21.56
+11
Bravo domzale sedaj pa jim tudi noge polomite samo da ne dobite gola
KardinaIFrancRodeVKristusu2
21. 07. 2016 21.50
-128
Maribor se veseli nepredovanja v drugi krog kvalifikacij v drugorazredno evropsko ligo.... TRETJERAZREDNI KLUB PAČ........
aspx
21. 07. 2016 21.53
+21
Albatross
22. 07. 2016 08.07
+13
Da te popravim...MB se veseli uvrstitve v tretji krog kvalifikacij. Joj kako boli nekatere iz LJ...pa da te vprašam...v kateri kakovostni razred potem sodi Olimpija, ki je izpadla v drugem krogu kvalifikacij ?
orcus
22. 07. 2016 08.09
-2
Norbert
22. 07. 2016 08.42
+4
WOW.. več kot 100 minusov - tudi to pove vse o tvojem komentarju.. Mogoče boš rekord podrl s to izjavo!
alfa12345
22. 07. 2016 12.28
MaunelNeuer
22. 07. 2016 17.43
samo ta franca je res malo zmknjen, na njegovem mestu bi se malo zamislo kake streljam franca če si iz LJ se ne čudim tvojim komentarjem čudno da nisi še tu CRja omeno
taurus111
21. 07. 2016 21.50
+104
Zakaj se ljudje ne veselijo napredovanja MB, pa bilo kje v Sloveniji stanovali. Tudi včeraj bi privoščil Olimpiji tisti gol. Tudi Gorici in Domžalam, zakaj taka objestnost?????
orcus
22. 07. 2016 08.11
+8
ker rabijo ljubljančani nekoga, ki ga zaničujejo, da se počutijo pomembne in boljše. mali folk pač. to nima veze z fuzbalom. pa faušija, to tudi
Maddox
22. 07. 2016 08.26
Symbolic
22. 07. 2016 14.06
Taurus, zato, ker ne razumejo besede ŠPORT! To so preprosti anonimneži, ki se počutijo "glavni" kadar se postavijo ob boku kateremukoli zmagovalcu in si s tem "uzurpirajo pravico" zaničevanja morebitne konkurence! Z eno besedo: ozkogledneži!
Špartanec
21. 07. 2016 21.50
+77
Bravo, Maribor! Gorenjska je z vami.
aspx
21. 07. 2016 21.58
+44
soba666
21. 07. 2016 21.49
+10
glih sem razmišljala, kaj dela DOM, pol pa izenačenje, halo malo bolj živo, ni fajn lovit rezultat, mi to vemo, zdaj pa valjanje, pogum dečki, ja to niso pubeci, Majer razkuri se, ata te gleda, haha
rambek
21. 07. 2016 21.49
+4
čestitke čeprav srečna zmaga. igra daleč od evropske ravni
CURVANORD Zanetti
21. 07. 2016 21.49
+23
Super a ta Milanic mi ne odgovarja,danes so mu igralci resili sluzbo.Bravo pubeci
Plemenko Grega
21. 07. 2016 21.57
+7
FAUSTOS1
21. 07. 2016 21.47
-15
čestitke-viole spet delale sramoto seveda zaho-vojaki
soba666
21. 07. 2016 21.52
+5
kako sramoto, povej kaj je bilo, ne pa nekaj provocirat, pli, moj sin je doli, razmeš?
Iniesta
21. 07. 2016 21.46
+16
Bravo Maribor! Specialisti za Evropo ...
Petra Cerar 1
21. 07. 2016 21.45
+24
sam ste pa talenti.... kaj a domžale igrajo marsovsko ligo da niti enga clanka ni gor?? ajaaaa ne prenašate, pol pa ne obstaja.... GG
vectron
21. 07. 2016 21.47
+3
MaunelNeuer
21. 07. 2016 21.40
+31
bravo MB lp iz GO
takje
21. 07. 2016 21.40
+21
Dino Hotić, dobro si zapomnite to ime. To je novi biser iz Ljudskega vrta!!
alpheca 1
21. 07. 2016 21.36
+40
Boste pa zeleni spet hodili gledat evropske tekme v Maribor in Domžale, dobrodošli, caka vas Zlatorog po 6€.
Plemenko Grega
21. 07. 2016 21.33
+47
Vsi zdaj dvignimo roke gor In zapojmo za MARIBOR Vijolcno sveti se nebo Ni predaje ko ti pojemo.
Lux-penguin Salesin
21. 07. 2016 21.35
+9
DaVinciCode5
21. 07. 2016 21.33
+47
Bravo! Tavares, legenda. Ko že misliš, da z njega ne bo nič, zabije tisti gol in vsem zapre usta. Isto, kot 2 leti nazaj proti Celticu. Sicer igralec tekme zame Bajde. Ne vem, zakaj ni začel v prvi postavi. Celotna ekipa več kot solidno, vedeli so, kaj hočejo in to so dosegli. En klub. Ena čast.
šmajser1
21. 07. 2016 21.36
+9
alpheca 1
21. 07. 2016 21.37
+6
vectron
21. 07. 2016 21.28
+24
Tako se to dela, bravo MARIBOR
Sofijaaaaaa
21. 07. 2016 21.22
-48
Važno, da bo olimpija prvak letos, drugo leto pa pade evropa, Maribor ima itak drugorazredno ekipo v primerjavi z Olimpijo stem, da Olimpija dobi še okrepitve....pa,pa..
Ironcross
21. 07. 2016 21.23
+32
Norbert
21. 07. 2016 21.29
+36
Sofijaaaaaa - kaj če bi ti raje pisala komentarje tam pri kuhinjskih receptih ali pa Dom in Vrt !
orcus
22. 07. 2016 08.13
+4
Siro?e
22. 07. 2016 08.30
+3
isusek kak so pa eni prepotentni...Olimpija je društvo, razumeš??? Nogometno društvo...in nikoli ne bo klub Imamo samo en klub...in eno čast...gremo Mariboooor
macek_garfield
21. 07. 2016 21.19
+3
prijatelj zelenko kje si pa to
zeleleni
22. 07. 2016 08.21
+1
tekme nisem gledal tako da igre ne bom komentiral seveda pa čestitam in veliko sreče v naslednjem krogu
zeleleni
22. 07. 2016 08.22
+1