Liga Evropa

V polfinalu Lige Evropa od Slovencev le Oblak: poleg Atletica napredovali še Arsenal, Marseille in Salzburg

Ljubljana, 12. 04. 2018 22.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

V četrtfinalu Uefa Lige Evropa so odigrali povratne tekme, v polfinale so se uvrstile moštva angleškega Arsenala, avstrijskega Salzburga, francoskega Marseilla in španskega Atletico Madrida. V konkurenci od slovenskih nogometašev ostaja le še Atleticov Jan Oblak.

Na povratnih četrtfinalnih tekmah je padla kopica golov, na treh od štirih tekem so zmagale domače zasedbe, ena tekma se je končala z remijem. Moskovski CSKA in Arsenal sta remizirala (2:2), napredoval je londonski klub, Salzburg je visoko premagal Lazio (4:1) in se uvrstil v polfinale. Marseille je kar s 5:2 premagal Leipzig Kevina Kampla, ki je odigral celo tekmo. Francosko moštvo se je zanesljivo uvrstilo v polfinale, uspelo je tudi madridskemu Atleticu s pomočjo vratarja Jana Oblaka, ki ostaja edini slovenski nogometaš v konkurenci Lige Evropa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Madridski Atletico je prvo tekmo dobil z 2:0, danes pa je sicer izgubil z 0:1, potem ko je Fredy Montero v 28. minuti poskrbel za končni izid povratne tekme. Domačini so sicer precej več poskušali, a Jana Oblaka, ki je branil celo tekmo, niso resneje ogrozili z izjemo zadetka.

Precej bolj zanimiva je bila tekma v Marseillu, kjer je Leipzig Kevina Kampla branil prednost z 1:0. Tekma se je za Nemce začela izvrstno, saj so že v drugi minuti povedli po zadetku Brume. Že čez štiri minute je sledil hladen tuš za goste, ko je v lastno mrežo zadel Stefan Ilsanker. Bouna Sarr je tri minute zatem Marseille povedel v vodstvo, Florian Thauvin pa je še poslabšal možnosti nemške ekipe. Ta se je pobrala v 55. minuti, ko je zadel Jean-Kevin Augustin. Toda Dimitri Payet v 60. in Hiroki Sakai v 90., ko je zadel prazno mrežo, sta v polfinale pahnila Francoze. Kampl je za goste igral celo tekmo.

Na preostalih tekmah je Arsenal napredoval po tem, ko je na povratni tekmi v Moskvi proti CSKA igral 2:2, prvo tekmo pa je doma dobil s 4:1, Salzburg pa je izločil Lazio. Čeprav so Italijani doma slavili s 4:2, so tokrat na gostovanju izgubili z 1:4.

Izidi:                                                                prve tekme
Sporting Lizbona - *Atletico Madrid    1:0 (1:0)           0:2
CSKA Moskva - *Arsenal                 2:2 (1:0)           1:4
*Salzburg - Lazio                      4:1 (0:0)           2:4
*Marseille - Leipzig                   5:2 (3:1)           0:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Smeljo
13. 04. 2018 09.10
+1
Bravo Marseille
aki10
13. 04. 2018 08.35