Liga Evropa

VIDEO: V polfinale Lige Evropa napredovali tudi Celta Vigo, Lyon po enajstmetrovkah in le z deseterico Ajax

Ljubljana, 20. 04. 2017 22.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

V polfinale Lige Evropa so poleg Uniteda napredovali Celta Vigo, Ajax in Lyon. Na preostalih treh povratnih tekmah četrtfinala je Celta Vigo remizirala v gosteh pri Genku (1:1), tri tekme pa so se končale po izteku rednega dela. Schalke je zmagal s 3:2, a je napredoval Ajax. Lyon pa je slavil po enajstmetrovkah proti Bešiktašu.

Več videovsebin
  • Vrhunci povratne četrtfinalne tekme Genk - Celta Vigo
    06:29
    Vrhunci povratne četrtfinalne tekme Genk - Celta Vigo
  • Vrhunci povratne četrtfinalne tekme Schalke - Ajax
    05:58
    Vrhunci povratne četrtfinalne tekme Schalke - Ajax
  • Vrhunci povratne četrtfinalne tekme Bešiktaš - Lyon
    04:25
    Vrhunci povratne četrtfinalne tekme Bešiktaš - Lyon

Povratne četrtfinalne tekme Lige prvakov so poskrbele za dramatičen razplet, saj so se kar tri od štirih razpletle po izteku devetdesete minute rednega dela, ena celo po enajstmetrovkah. Nastop v polfinalu si je po rednem delu povratne tekme zagotovila le Celta Vigo, ki je remizirala v gosteh z Genkom. Sisto je dosegel vodilni gol za špnasko zasedbo v 63. minuti, izenačil je Trossard štiri minute kasneje. To je bil tudi končni izid tekme, špansko moštvo pa napredovalo zaradi domače zmage s 3:2.

Poleg tekme v Manchestru so podaljške igrali tudi v Gelsenkirchnu in Carigradu. Schalke je izničil prednost Ajaxa v prvi polovici drugega polčasa, ko sta gola dosegla Goretzka in Burgstaller. V 80. minuti je branilec Ajaxa Veltman dobil drugi rumeni karton in gostitelji so imeli prednost igralca več. V rednem delu je niso izkoristili, zato pa je v 101. minuti zadel Caligiuri in kazalo je, da gre Schalke v polfinale. Vendar je Nizozemcem le z desterico uspelo doseči gol v gosteh, v 111. minuti je zadel Viergever in Ajax je zdržal vse pritiskte in se veselil napredovanja.

V Carigradu so domači dvakrat vodili, dva gola je dosegel Talisca, drugega v 58. minuti za 2:1, kar je pomenilo 3:3 v skupnem izidu. Lyon je namreč v Franciji slavil z 2:1, zato je sledil podaljšek. Golov ni bilo, zato pa so sledile enajstmetrovke. Uspešnejši je bil Lyon,ki je bil spretnejši. Osrednji vlogi sta igrala Anderson Talisca na strani domačih in Alexandre Lacazette na strani gostov. Bila sta daleč najbolj aktivna v napadalnih poskusih, učinkovitejši pa je bil Brazilec, ki je poskrbel za oba gola Bešiktaša, njegova prva v evropskih tekmovanjih. Na drugi strani je imel Lacazette obilo smole, saj je poleg gola zapravil še tri priložnosti, trikrat je bil sam pred vratarjem, v prvem polčasu zadel vratnico, v drugem je najprej streljal v vratarja, v zadnjih trenutkih rednega dela pa še v prečko.

Tudi v podaljšku priložnosti ni manjkalo, gostom je veselje nekajkrat čudežno preprečil domači vratar Fabri, ki se je oddolžil ekipi za napako pri enem izmed dveh golov tekmecev na prvi tekmi, gol bi lahko dosegli tudi Turki. A mreže so mirovale vse do enajstmetrovk. V strelih z bele točke so nogometaši pokazali večjo učinkovitost kot v igri, zadeli so prvih 12 strelov, nato pa je za Turke zgrešil Srb Duško Tošić, vratar Anthony Lopes mu je strel ubranil. Po njem so zgrešili tudi Francozi, dokončno pa je gostitelje pokopala Lopesova obramba strela Hrvata Mateja Mitrovića.

Nogometaši Ajaxa so se uvrstili v polfinale Lige Evropa.
Nogometaši Ajaxa so se uvrstili v polfinale Lige Evropa. FOTO: AP

Izidi (z rezultatom prve tekme):
Genk - Celta Vigo 1:1 (0:0) /2:3/
Trossard 67.; Sisto 63.

Bešiktaš - Olympique Lyon 2:1 (1:1) 8:8 (7:6) - po enajstmetrovkah /1:2/
Talisca 27., 58.; Lacazette 34.

Schalke 04 - Ajax 3:2 (0:0) - po podaljšku /0:2/
Goretzka 53., Burgstaller 56. Caligiuri 101.; Viergever 111., Younes 120.
RK:
Veltman 80.(Ajax)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

schranz91
21. 04. 2017 14.46