Liga Evropa

Verbič po golu: Navdušen sem!

Jablonec, 30. 07. 2015 14.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši danskega podprvaka Koebenhavna so z golom Benjamina Verbiča premagali češki Jablonec in se približali napredovanju v naslednji krog kvalifikacij za uvrstitev v Ligo Evropa.

Slovenski nogometni reprezentant Benjamin Verbič se je po vsega nekaj dvobojih v dresu danskega Koebenhavna prikupil navijačem kluba. Razlog sta najbrž dva evropska gola, ki ju je dosegel. Še posebej lep je bil tisti, ki ga je sinoči dosegel v Jabloncu na Češkem. Športnik iz Vojnika pri Celju je sprejel podajo soigralca, se nekoliko približal vratom nasprotnika in žogo neubranljivo poslal v desni zgornji kot.

Benjamin Verbič je po koncu lanske sezone Celje zamenjal s Koebenhavnom.
Benjamin Verbič je po koncu lanske sezone Celje zamenjal s Koebenhavnom. FOTO: Miro Majcen

"To je bil zelo zahteven dvoboj, nismo ga začeli v skladu z dogovorom iz slačilnice, bili premalo agresivni, a v nadaljevanju smo popravili napake. Posest žoge je bila na naši strani, boli smo agresivni, zabili smo gol in ohranili mrežo nedotaknjeno. Veselimo se naslednjega obračuna," je po zmagi z 1:0 razmišljal nekdanji član NK Celja in se dotaknil izjemnega gola: "Neverjetno. Eden mojih najlepših golov na dosedanji športni poti. Menim, da je rezultat pred povratnim obračunom dober. Veselim se tekme na Parknu, kjer verjamem, da bo zbranih veliko gledalcev. Ob polčasu so me v slačilnici opozarjali, da vsi čakajo moje prodore v desno, zato sem na začetku drugega dela nekajkrat preigral v levo. S tem sem zmedel branilce in jih ob golu s prodorom v desno presenetil. Imel sem veliko prostora, brcnil žogo in bil nad videnim navdušen. Vesel sem."

To je že Verbičev drugi gol, v intervjuju po končani tekmi pa je poudaril, da bi si želel v takšnem ritmu nadaljevati. Priznal je, da ni odigral ravno perfektno, a cilj je dosežen.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.