Liga Evropa

VIDEO: Navdušen je bil tudi Mourinho, ko so navijači Rostova na široko odprli slovansko dušo in obdarili privržence rdečih vragov

Rostov, 10. 03. 2017 09.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uvodna tekma osmine finala Lige Evropa se je v Rostovu končala s prijateljskim remijem. Manchester United se domov vrača z izidom 1:1, prijateljsko pa je bilo tudi na navijaških tribunah. Ruski navijači so gostujoče privržence rdečih vragov presenetili z lepo gesto. Navdušen je bil tudi Jose Mourinho.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Manchester United se je podal na dolgo, skoraj 3000 kilometrov dolgo pot v Rusijo na tekmo Lige Evropa. Na pot v Rostov so se odpravile tudi manjše skupine navijačev rdečih vragov in pred odhodom so jim svetovali, naj bodo pazljivi, se držijo v skupinah in naj ne kažejo klubskih obeležij, ko se bodo gibali po mestu in v okolici stadiona. A skrb je bila odveč, saj je tekma v Rostovu minila mirno tudi na tribunah. Ruski navijači so občasno poznani tudi po svojih huliganskih "vložkih", a tokrat so navijači Rostova pokazali, da je mogoč tudi drugačen pristop.

Tako so domači navijači pripravili prijetno presenečenje za navijače Uniteda, saj so jim razdelili odeje, na katerih so bili zapisani datum tekme, beseda gentlefan (v prevodu je najbližje prevod kavalirski oziroma uglajeni navijač) in topel ruski pozdrav. Navijačem so odeje prišle prav, saj so bile temperature okrog ledišča. Anton Zaharov, predstavnik ruske nogometne lige, je dejal: "Navijači Rostova so pripravili to akcijo, da bi bilo manj negativizma in sovraštva in so toplo sprejeli navijače Uniteda. Klub je pomagal organizirati vse skupaj in odeje so bile pripravljene za vse navijače Manchestra."

Na igrišču, ki je bil bolj podoben njivi, pa sta se tekmeca razšla z izidom 1:1, in United ima lepe možnosti za napredovanje, saj bo na povratni tekmi na Old Traffordu gostil rusko moštvo. Tudi trener Jose Mourinho je pokomentiral navijače: "Mislim, da je bilo vse izvrstno organizirano. Ljudje so bili prijazni do nas od trenutka, ko smo pristali na letališču. Njihovi navijači so navijali, kot je treba, tudi naši navijači so se lepo vedli, na igrišču pa je bila huda bitka, a vse v športnem duhu. Upam, da bodo navijači Rostova, ki bodo na Old Traffordu, imeli enake pogoje in bodo sprejeti lepo in bomo tudi pri nas za vzgled."

Portugalec je bil zadovoljen tudi z izidom: "V teh pogojih je to dober rezultat. Nemogoče je bilo igrati bolje v teh pogojih, še posebej kar zadeva podaje. Odigrali smo dobro, imamo odprt izid in ni bilo poškodb."

Tekma v Rostovu se je končala z remijem.
Tekma v Rostovu se je končala z remijem. FOTO: AP

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
10. 03. 2017 14.35
Sam res je bila živa katastrofa igralna površina lol. Ne me narobe razumet, to kaj je pokazal mufc je bila 0.
hoilongmai
10. 03. 2017 14.10
+1
Debely
10. 03. 2017 13.51
-2
Očitno so rusi spet preveč spili in počnejo neumnosti. Prokleta pijača.
ggez
10. 03. 2017 21.35
-1
Viejo cabron
10. 03. 2017 13.49
+1
Slovani imamo toplo dušo in hiter nož!
mart1
10. 03. 2017 13.14
+4
Slovani so ljudje velikega srca, tega na zahodu ni. Mi Slovani !
MalaZaba
10. 03. 2017 13.00
+10
No jaz sem pa mislil da so Rusi nevarni in provokatorski , če povzemam naša trobila.
Mili?nik
10. 03. 2017 11.42
+10