Liga Evropa

VIDEO: Arsenal bo okusil peklensko vzdušje razprodane Marakane

Beograd, 18. 10. 2017 21.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Beograd je na nogah, saj v srbski prestolnici v okviru 3. kroga Lige Evropa gostuje sloviti angleški Arsenal (prenos na Kanalu A in VOYO v četrtek ob 18.50). "Mi smo evropski in svetovni prvaki in vprašanje je, če bo kaj podobnega kadar koli uspelo tudi Arsenalu". Tako samozavestno gostovanje angleškega nogometnega velikana v Beogradu pričakujejo navijači Crvene zvezde.

"Tudi, če izgubimo, želimo pasti z dvignjenimi glavami", pravijo navijači Crvene zvezde, ki za vzor postavljajo mariborsko občinstvo na tekmi z Liverpoolom.

V srbski prestolnici je bilo dan po Liverpoolovem nogometnem blitzkriegu v Ljudskem vrtu na vsakem koraku moč slišati pogovore o sedmih golih v mreži Maribora. Slovenci so bili nekdanjim sodržavljanom pač vedno simpatični, a tokrat to verjetno ni bil glavni razlog za pogrevanje zgodbe o štajerskem srečanju z realnostjo nogometa na najvišji ravni. Bolj verjetno je, da se je v podzavest marsikaterega navijača Zvezde prikradlo vprašanje: "Kaj če bi se kaj podobnega v četrtek zgodilo tudi nam?" A tega na glas ne bo povedal nihče.

Nogometaše Arsenala bo pričakalo pričakalo peklensko vzdušje.
Nogometaše Arsenala bo pričakalo pričakalo peklensko vzdušje. FOTO: AP
Pregovorno samozavestni Srbi imajo tokrat dovolj razlogov za optimizem. Crvena zvezda je namreč na desetih evropskih tekmah v tej sezoni izgubila le enkrat, da gre za resno ekipo, pa je dokazala tudi s prestižno zmago na zadnjem evropskem gostovanju pri bundesligašu Kölnu. "Mi smo evropski in svetovni prvaki in vprašanje je, če bo kaj podobnega kadar koli uspelo tudi Arsenalu," so samozavestni navijači rdeče belih."Tudi, če izgubimo, želimo pasti z dvignjenimi glavami", še dodajajo navijači, ki za vzor postavljajo tudi mariborsko občinstvo, ki je, kljub visokemu zaostanku, svojemu klubu ob strani stalo do zadnjega sodnikovega žvižga.

Četrtkova nasprotnika sta se nazadnje pomerila pred 39-imi leti v takratnem pokalu UEFA. Rdeče beli so v Beogradu tekmo dobili z 1:0, na povratnem obračunu na Highburyju pa je bil izid 1:1.

Crvena Zvezda : Arsenal
Crvena Zvezda : Arsenal FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dipe
20. 10. 2017 09.10
+1
Mararakana je bla polna ker je blo več Ljubljančanov kot Beograjlanov
Juzni
19. 10. 2017 17.22
-1
Upam,da Crvena Zvezda zmaga!!! Nevem samo kje so nasli te Crnogorce okoli Marakene hahaha...
aki10
19. 10. 2017 10.19
+2
Vzdušje ne bo vplivalo na Arsenal, saj vsako tekmo igrajo pred 50/60.000 gledalci + imajo dolgoletne izkušnje iz LP in precej kvalitetnejšo ekipo. Pričakujem rutinirano zmago Arsenala. COYG!
zeleleni
19. 10. 2017 08.40
+2
to bo vzdušje na stadionu ne pa barca in njihovi kvazi navijači imajo poln stadion pa vse kar znajo je barca barca
pieta
18. 10. 2017 22.13
-4
Ajde Crveni na zmago.
nogometjemrtev
19. 10. 2017 08.19
+4