Liga Evropa

VIDEO: Elsner pred tekmo z West Hamom: Nogomet je šport, kjer majhni lahko premagajo velike

Domžale, 27. 07. 2016 06.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
8

Domžale čaka tekma 3. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa, žreb jim je namenil uglednega tekmeca, londonski West Ham United, sedmouvrščeno moštvo minule sezone angleške Premier League. Vloga favorita je jasno na strani Angležev, Domžalčani pa bodo poskušali čim dražje prodati svojo kožo.

Več videovsebin
  • Izjava trenerja Domžal Luke Elsnerja pred tekmo z West Hamom
    01:18
    Izjava trenerja Domžal Luke Elsnerja pred tekmo z West Hamom
  • Izjava Kenana Horića pred tekmo z West Hamom
    00:38
    Izjava Kenana Horića pred tekmo z West Hamom

Domžalčani so optimisti pred četrtkovo prvo tekmo, ki bo na sporedu na stadionu Stožice. "Nogomet je eden izmed redkih športov, kjer majhne ekipe lahko premagajo velike. Hočemo biti malo slepi, da spregledamo vsa ta dejstva o kakovosti, financiranju ... in si to vzamemo kot velik izziv v karierah in hkrati dogodek, v katerem moramo uživati. Prepričan sem, da s pravim pristopom, enormno željo lahko prikažemo nekaj dobrega. Kakšen bo rezultat, ni pomembno, pomembno bo, da gremo ponosni z igrišča," je na novinarski konferenci v Stožicah povedal trener Domžal Luka Elsner.

Ta hvali svoje fante, da z nasmeškom pričakujejo tekmo in se ne bojijo tekmeca. "Želja je, da mi poskusimo sebi takoj zgraditi samozavest, kar pomeni, da se nismo ustrašili. To pomeni poskušati igrati svojo igro. To pa ni, da se skrivamo in čakamo, kaj se bo zgodilo. Tako kakovostne ekipe, ko jih le čakaš, lahko spremenijo tekmo v katastrofo. Tako ni naša želja ta, da se postavimo v kazenski prostor in čakamo, kaj se bo zgodilo," je še pojasnil Elsner.

Trener Luka Elsner
Trener Luka Elsner FOTO: Damjan Žibert
Ta poudarja, da bi bili na prvi tekmi zadovoljni s tem, da proti takšni ekipi, kot je West Ham, ki je kadrovsko precej bolj zvezdniški in finančno neprimerno bogatejši, ne bi prejeli zadetka. "To bi bilo fantastično. Hkrati pa bi radi pokazali, da smo lahko nevarni," je še povedal mladi strateg.

Mnogi ga povezujejo s prestopom k Olimpiji, kjer naj bi po dvoboju z West Hamom zamenjal Italijana Rodolfa Vanolija, Elsner vztraja, da so to popolne izmišljotine. Domžale so v uvodnem krogu kvalifikacij izločile andorski Lusitanos, v drugem pa so bile boljše od beloruskega Šahtjorja iz Soligorska. Prva tekma z West Hamom bo v četrtek ob 20.45 v Stožicah.

West Ham, ki bo svoja pričakovanja pred tekmo z Domžalčani obelodanil v sredo popoldne, vodi hrvaški strokovnjak Slaven Bilić, kapetan je Mark Noble, največ pozornosti v minuli sezoni pa je požel francoski reprezentant Dimitri Payet, ki pa proti Domžalam še ne bo igral.

Domžalčani so bili uspešni v prvih dveh krogih kvalifikacij Lige Evropa.
Domžalčani so bili uspešni v prvih dveh krogih kvalifikacij Lige Evropa. FOTO: Damjan Žibert

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

G36c
28. 07. 2016 21.53
noroooooo.....vodstvo pa res nisem pričakoval
scaniaR700
27. 07. 2016 10.45
-1
Luka je dober trener in blo bi zelo dober če bi podpisal za Olimpijo. Ko pa bo Mandarić odsel iz Olimpije bo to stabilen klub tako kot vsak ki ga je on zapustil. Ne vem zakaj stalno pluvate po njem in Olimpiji. Za slovenski nogomet je tako močna Olimpija dobra stvar, ket mora bit pol tud Maribor zelo močan in ce bi se še Domžale lohka celo sezono borile za naslov bi blo pa to super. Tko da nehajte pljuvat pa rajsi navijajte lepo za svoj klub.
Mungos2
27. 07. 2016 08.23
+9
Največjo napako bo Luka napravil, če bo podpisal z Nk Bežigrad05 !!!!!!!!!!
Neprilagodljiv
27. 07. 2016 08.52
-5
Je že podpisal sam še v domžalah to ne veste.
VSEMOGO?NI1
27. 07. 2016 09.21
+4
če podpiše bo to velik padec v njegovi karieri sploh ko bo mandarič spakiral kufre in spizdil. enako bo to velik šok za vse igralce ki se sedaj v oblakih
Mungos2
27. 07. 2016 10.27
+4
Luka je sposoben trener. V Domžalah dela na dolgi rok, kar mu tudi uspeva. Pri Bežigradu05 pa, kot hišica iz kart. Mariboru ne sežejo niti do kolen.
BayernGomez
27. 07. 2016 11.49
+2
Naredil bo napako če bo podpisal za Maribor ali Olimpijo. Kar naj ostane v Domžalah. Če že gre iz Domžal bi ga raje videl na mestu selektorja namesto Katanca.
Mungos2
27. 07. 2016 16.05
+4
Bayern, se strinjam. Če že mora iti, naj gre v tujino ali za selektorja.