Liga Evropa

VIDEO: Klopp, najbolj žareča zvezda Liverpoola ima težave, ker igralci ne poznajo več Rockyja

Liverpool, 18. 05. 2016 09.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Jürgen Klopp ima v Liverpoolu status zvezdnika in zna uspešno razbremeniti igralce pred ključnimi tekmami. Liverpool v finalu Lige Evropa proti Sevilli (drevi na Kanalu A in VOYO ob 20.30) lovi deveto evropsko klubsko lovoriko, od zadnje je minilo že dolgih 11 let, nazadnje so slavili leta 2005.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Liverpool stavi na Kloppa
    02:21
    Iz 24UR: Liverpool stavi na Kloppa
  • Trening Seville in Liverpoola pred finalom Lige Evropa
    01:31
    Trening Seville in Liverpoola pred finalom Lige Evropa

Leta 2005 je Liverpool osvojil prestižni pokal Lige prvakov, kar je zadnja evropska klubska lovorika v vitrinah tega kluba s častitljivo zgodovino. Jürgen Klopp je med sezono (oktobra 2015) zamenjal Brendana Rodgersa in se uvrstil v dve finali, v finale Lige Evropa in ligaški pokal. Slednjega je izgubil v dvoboju z Manchester Cityjem letos februarja, City je bil boljši po izvajanju enajstmetrovk. 

 

 

Klopp ima izjemno karizmo in je pravzaprav največji zvezdnik Liverpoola, ki za seboj brez težav potegne nogometaše, da se mu popolnoma prepustijo in mu neizmerno zaupajo. Tako je bilo v Borussii, tako je sedaj v Liverpoolu. Mesti, ki sta si precej podobni, kar se tiče delavskega "pedigreja" in neizmerne ljubezni do nogometa in kluba. Trener, rojen v Stuttgartu, je že v Dortmundu napravil pravo nogometno revolucijo, ki ni ostala brez lovorik, uspešno svojo pot nadaljuje tudi na Otoku. Trener, ki pogosto popestri intervjuje z zabavnimi izjavami, je izjemno čustven, kar kaže tudi ob igrišču, kot tudi izjemno strast in entuziazem.

Klopp je med motivacijske prijeme pogosto uvrščal tudi junaka slovitega filma Rocky. Nemec pravi, da ga je videl več kot dvajsetkrat in je pogosto govoril o njem še v času njegove službe v Dortmundu. "V življenju sem uporabljal veliko stvari, ki mi pomagale ostati v dirki ali za večjo samozavest v težkih situacijah in to je bila zanesljivo ena od njih. Rockyja Balboo sem uporabil velikokrat." A kot je za The Guardian povedal, so se časi spremenili: "Pri Dortmundu sem imel sestanek pred tekmo z münchenskih Bayernom. Začel sem govoriti o Rockyju in sem videl, da gledam v "mrtve" oči igralcev, zato sem vprašal, kdo je slišal za Rockyja Balboo. Oglasila sta se le dva. Zato tega ne uporabljam več, nogometaši so premladi."

UEFA Liga Evropa
UEFA Liga Evropa FOTO:

"Zelo sem vesel za fante, da smo vsi lahko del moštva. Ko sem prišel, je bilo veliko dvomov, česa so sposobni ti fantje in res sem vesel, da so pokazali, kako močni so. Imamo priložnost, da naredimo zadnji korak v tej sezoni in nekaj dosežemo skupaj," je 48-letni trener dejal v izjavi za Daily Mail in dodal: "V finalu moraš biti pripravljen, da napraviš napake, ko te gleda ves svet. Nogomet ne deluje brez napak in važno je poiskati naslednjo, pravo rešitev. Gre za koncentracijo in uporabo svojih sposobnosti na najvišjem nivoju."

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp FOTO: AP
Želja Liverpoola je, da osvoji naslov, ki bi jih popeljal v Ligo prvakov, saj so v Premier League osvojili osmo mesto in ostali brez evropskih nastopov. Kapetan Liverpoola Jordan Henderson je pripravljen po poškodbi kolena, nekaj minut je odigral že na zadnji tekmi Premier League, in upa na nastop, je tudi spregovoril o Kloppu: "Izjemno smo napredovali. Ko je prišel nov trener, je vgradil zaupanje in pravo mentaliteto ne samo v igralce, temveč tudi v navijače in celoten klub. V zadnjih šestih, sedmih mesecih, smo šli nivo višje in smo v finalu Lige Evropa na velikem odru. Če bomo igrali tako kot v zadnjih mesecih, sem prepričan, da lahko zmagamo."

Veliki finale Lige Evropa v Baslu: Liverpool - Sevilla na Kanalu A in VOYO ob 20.30.

Liverpool : Sevilla
Liverpool : Sevilla FOTO:

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Našvasan_zob
18. 05. 2016 15.53
+0
Kašn Rocky Balboa.. Frenkie Edgar vs Gray Maynard... To ti je COMEBACK v resničnem svetu ! Respect Frenkie!
catman
18. 05. 2016 15.42
+4
Ja, ta današnja mladina, zgleda da tudi računalniške igrice o Rockyju ni. Nogometaši so pa itak posebna sorta.
zirafek
18. 05. 2016 14.49
+4
nevem kaj pišejo komentarje na estavah ,da se bo poraženec poslovil od evropskih tekem naslednje leto kar ni res ker bo sevilla igrala v vsakem primeru saj igra v finalu špa pokala in ker je barca državni prvak in bo igrala v champion ligi bo sevilla v primeru poraza prav tako igrala v evropski ligi naslednje leto
TheNormalOne
18. 05. 2016 14.04
+10
Klopp je trener za ljudi. Iskren, zabaven, karizmatičen,skromen in človeški. Pove tako kot je, brez ovikarenja in vnaprej pripravljenih scenarijev. Kot trener je pa tudi fantastičen. Goji gledljiv nogomet, nabit z pressingom in emocijami. Užitek ga je gledat ob stranski liniji, ko vidiš da človeku srce bije za klub in diha z ekipo. Daleč najboljša okrepitev v zadnjih letih. YNWA