Liga Evropa

VIDEO: Mkhitarjanov fantastičen 'sprehod' zagotovil Unitedu evropsko pomlad, navdušen je bil tudi Mourinho

Manchester, 09. 12. 2016 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Navijači rdečih vragov so si odahnili. Manchester United bo po zmagi proti Zorji spomladi nadaljeval med 32 najboljšimi moštvi v Ligi Evropa. Fantastičen gol je dosegel Henrik Mkhitarjan, United pa je zasedel drugo mesto v skupini A za Fenerbahčejem. Tudi Jose Mourinho je bil poln hvale na račun armenskega nogometaša.

Več videovsebin
  • Gol Henrika Mkhitarjana v Odesi
    01:11
    Gol Henrika Mkhitarjana v Odesi
  • Vrhunci tekme Zorja - Manchester United
    15:48
    Vrhunci tekme Zorja - Manchester United

Manchester United je bil v Ukrajini pred zahtevno nalogo. Rdeči vragi so morali zmagati, če so želeli sami odločati o svoji usodi v Ligi Evropa. Ob morebitnem porazu bi jih lahko prehitel Feyenoord, a se je vse razpletlo po željah in načrtih Joseja Mourinha in njegovih igralcev. United je z 2:0 premagal Zorjo, Fenerbahče pa je prav tako v gosteh premagal nizozemsko zasedbo in tako sta turško in angleško moštvo napredovali v šestnajstino finala tega evropskega klubskega tekmovanja.

Žreba Lige Evropa in Lige prvakov boste lahko v neposrednem prenosu spremljali v ponedeljek od 12. ure dalje na 24ur.com.
Preboj med 32 najboljših moštev v Ligi Evropa sta z goloma zagotovila Henrik Mkhitarjan in Zlatan Ibrahimović. Odločil je že fantastični gol nekdanjega zvezdnika dortmundske Borussie, ki je dobil žogo nekaj metrov čez sredino igrišča, nato se je v izjemnem šprintu "sprehodil" do gola in premagal še vratarja Zorje. Dolgo je 27-letni Armenec čakal na svojo priložnost in priznal, da mu ni bilo lahko: "Breme mi je padlo z ramen, ker sem tako dolgo čakal na ta gol in upal sem, da ga dočakam. Najpomembnejše je, da smo zmagali in da smo napredovali. Moj naslednji gol mora biti na Old Traffordu, ker ga želim doseči na domačem igrišču."

Zlatan Ibrahimović in Henrik Mkhitarjan.
Zlatan Ibrahimović in Henrik Mkhitarjan. FOTO: AP

Mkhitarjan se je julija preselil v Manchester iz Dortmunda in se je dolgo boril za mesto v moštvu. Dosegel je prvi gol v dresu rdečih vragov na 11. tekmi. Morda je to nov začetek za nekdanjega zvezdnika Borussie, saj ga je pohvalil tudi Jose Mourinho. "Ima pravo mentaliteto. Odločen je bil, da se spoprime s težkim privajanjem na novo okolje in to mu je uspelo na najboljši način. Trdo je delal in vsi vemo, da ima talent, saj je bil talent tisti, zaradi katerega smo ga kupili. Boril se je, da se izboljša in sedaj igra dobro, tako da sem tudi sam zadovoljen in upam, da tudi on."

S kom se bo pomeril United boste izvedeli v ponedeljek, ko bo v Nyonu s prenosom na 24.ur.com na sporedu dvojni žreb. Ob 12. uri bodo znani pari Lige prvakov, zatem pa še pari Lige Evropa.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
09. 12. 2016 12.59
+4
No vsaj tle zmagujejo, če že ne znajo odigrat nobene tekme v EPL, kako je treba.